Hovedsiden

Liten annonse

  Medier: Åtte tiltalt etter Maradonas dødsfall

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 22. juni 2022 KL:20.39)
  åtte medisinere, blant dem diego maradonas personlige lege, er tiltalt for å ha medvirket til fotballegendens død i 2020, melder nyhetsbyråene efe og afp. ifølge efe er de åtte personene tiltalt for drap med mulig forsett. påtalemyndigheten hevder at helsepersonellet unnlot å gi maradona livsviktig hjelp, og at de «overlot ham til skjebnen» da han var innlagt på sykehus før han døde. det er en domstol i san isidro-provinsen utenfor argentinas hovedstad buenos aires som har besluttet at saken skal opp for retten. det er ennå ikke kjent når saken starter. strafferammen for drap med mulig forsett er i argentina inntil 25 års fengsel, skriver efe. avisen la nación er blant andre medier som har omtalt saken. maradona døde av hjertesvikt i november 2020. kort tid i forveien hadde han vært innlagt på sykehus, der han ble operert for hjerneblødning. fra påtalemyndighetens side heter det at det ikke ble gjort forsøk på å redde fotballegendens liv, og at det var en «intern aksept» av det dødelige utfallet. maradonas personlige lege lepoldo luque er blant de åtte tiltalte i saken. de øvrige er en psykiater, en psykolog, en lege som koordinerte maradonas hjemmesykepleie, en oversykepleier, to sykepleiere og en lege.
  Norge med overbevisende seier mot Sverige

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 12. juni 2022 KL:19.53)
  et utsolgt ullevaal fikk se norge med erling braut haaland i spissen slå sverige 3-2. jærbuen satte kampens første scoring med hode etter en presist innlegg fra venstreback fredrik bjørkan. snaue ti minutter ut i andre omgang ble alexander sørloth felt av svenskenes keeper robin olsson. dommeren lot spille videre, men etter sjekk med var fikk norge straffe. der var haaland sikker. svenske reduserte med et vakkert skudd utenfor 16-meteren fra emil forsberg, men norge svarte tilbake i det 76. minutt. haaland fant alexander sørloth på bakre stolpe som stanget norge opp i 3-1. svenskene reduserte igjen med viktor gyokeres, men norge klarte å holde unna. seieren betyr at norge leder gruppen i nasjonsligaen med ti poeng, fire poeng ned til serbia. sverige er på tredjeplass med tre poeng totalt, mens slovenia er sist med ett. norge møter serbia og slovenia i sine to siste kamper i nasjonsligaen som spilles i september.
  Spesialenheten henlegger anmeldelse av politilekkasjer i nachspielsaken

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 10. juni 2022 KL:11.22)
  spesialenheten for politisaker har ikke funnet bevis for at noen har brutt taushetsplikten og lekket opplysninger til pressen om brann-saken i august i fjor. spesialenheten opplyser at saken er henlagt på grunn av mangel på opplysninger om gjerningspersonen. bakgrunnen for enhetens etterforskning er at en advokat anmeldte tjenestepersoner for mulig brudd på taushetsplikten i form av lekkasjer til pressen etter straffesakene som ble opprettet etter det mye omtalte spillernachspielet på brann stadion. spesialenheten skriver blant annet at man ikke med sikkerhet kan fastslå at det forelå brudd på taushetsplikten, og om dette eventuelt var begått av ansatte i politiet eller påtalemyndigheten. spesialenheten etterforsker ikke om andre utenfor politiet har begått en straffbar handling, og den ser derfor ikke «at det kunne gjennomføres flere etterforskningsskritt som med rimelig grad av sannsynlighet var egnet til å oppklare saken». (ntb)Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »