Hovedsiden

Liten annonse

  Carlsen med perfekt kvartfinale – satte rivalen i sjakk matt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 19. juli 2024 KL:19.49)
  magnus carlsen tok seg lett av jan nepomnjasjtsjij i kvartfinalen i årets tredje champions chess tour-turnering. han vant tre strake partier. carlsen gjorde unna duellen på et nettbrett. vanligvis spiller han onlinesjakken på en datamaskin, men ikke denne gangen. første parti så ut til å ebbe ut i remis, men i sluttfasen tippet det i carlsens favør. det neste avgjorde han på nådeløst vis med svarte brikker etter litt over 40 trekk. – her er det sjakk matt på brettet! veldig uvanlig, spillerne gir ofte opp før partiet avgjøres (på den måten), utbrøt tv 2s sjakkekspert jon ludvig hammer. carlsen fortsatte storspillet også i det tredje partiet. han trengte bare remis for å ta kvartfinaleseieren, men vant overbevisende. – for en prestasjon av magnus, sa hammer. nepomnjasjtsjij var utfordrer da carlsen i 2021 forsvarte og vant vm-tittelen i langsjakk for siste gang. årets tredje champions chess tour-turnering spilles som et sluttspill og har et dobbelt utslagssystem. det gjør at taperne får en ny sjanse til å ta seg videre. carlsen vant årets første cct-turnering, men tapte i mai den andre utgaven. begge finalene var mot alireza firouzja (ntb)

  Vipers er i konkursfare – mangler millionbeløp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 15. juli 2024 KL:19.26)
  vipers har sendt ut brev til sine aksjonærer der de forklarer at de mangler 3,5 millioner kroner innen utgangen av året. allerede i september vil de ikke klare å betjene sine forpliktelser. det skriver fædrelandsvennen. «vi forstår at denne informasjonen er urovekkende, og vi jobber hardt for å finne løsninger som vil sikre klubbens fremtid. vi ber om deres forståelse og støtte i denne utfordrende perioden», skal det stå i brevet. om de ikke får inn eksterne midler kan det få store konsekvenser. – da kan klubben gå konkurs, sier styreleder peter gitmark til regionavisen. han forteller videre at klubben blant annet planlegger å ta opp lån for å redde klubben. i vår ble vipers reddet gjennom en redningspakke verdt seks millioner kroner, den gangen var det et spleiselag mellom næringslivet og kommunen. det er bare noen dager siden at vipers måtte kvitte seg med stjernespilleren anna vjakhireva for å spare kostnader.


  rai benjamin utfordrer warholm

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 9. juli 2024 KL:20.10)
  Det blir tøff motstand for Karsten Warholm i fredagens Diamond League-stevne i Diamond League. Fra før var det klart at Warholm møter sin overmann fra Bislett Games, brasilianske Alison dos Santos. Tirsdag dukket også amerikanske Rai Benjamin opp på startlista. Det betyr at de tre store møtes for første gang i 2024 i det som blir en generalprøve før OL i Paris. Stevnet i Monaco sendes på NRK1 fra kl. 20.00 fredag. Der møtes også Jakob Asserson Ingebrigtsen og Narve Gilje Nordås på 1500 meter.


  Lewis Hamilton vant regnpreget Silverstone-løp – første seier siden 2021

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 7. juli 2024 KL:17.28)
  lewis hamilton tok steget tilbake på toppen av formel 1-pallen i storbritannias grand prix søndag. flere regnskyll skapte utfordrende forhold. – det sprutregner, og de er ute på «slicks». det er som å kjøre på blank hålke, folkens, sa viaplay-kommentator atle gulbrandsen. seieren var veteranens første siden han vant saudi-arabias grand prix i 2021. 39-åringen startet som nummer to og brukte alt han har av erfaring til å sikre karrierens 104. seier. det var hamiltons niende hjemmetriumf på silverstone-banen. ytterligere regnvær tvang førerne inn i depotet, og samtlige biler byttet til dekk med mønster. vm-leder verstappen tok steget opp på pallen igjen etter femteplassen i østerrikes grand prix forrige helg. 26-åringen har vunnet sju av elleve løp denne sesongen og leder vm med overlegen margin. (ntb)


  Visma-sjefen fullroser Vingegaard etter sterk Tour de France-start: – Vi var meget bekymret for ham

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 2. juli 2024 KL:07.32)
  en hel sykkelverden holdt pusten da jonas vingegaard krasjet stygt i baskerland rundt i april. før årets første fjelletappe i tour de france hylles dansken av egen sjef. allerede på den 2. etappen ble 27-åringen utfordret av slovenske tadej pogacar på vei opp den siste tøffe stigningen. den doble tour de france-vinneren holdt tritt med rivalen, til stor glede for visma-sjef richard plugge. – det at han har klart å komme tilbake til dette nivået i tour de france er en stor prestasjon. de to første dagene var utrolige, og det gir både ham og laget mye selvtillit, sier plugge. snaue tre måneder er gått siden vingegaard pådro seg flere ribbeinsbrudd, punktert lunge og betennelse i lungevevet etter skrekkvelten i baskerland rundt. da dansken sto på startstreken i firenze lørdag, var det hans første ritt siden 4. april. – først og fremst var jeg glad for at han i det hele tatt kom til start. vi var meget bekymret for ham da han lå på bakken i april, sier visma-sjefen. han lot seg særlig imponere av hvordan vingegaard kjørte ned fra san luca-stigningen. – han er fortsatt en av de beste utforkjørerne i verden. han viste at velten ikke har blitt et problem for ham. tirsdag venter en 139,6 kilometer lang fjelletappe fra pinerolo til valloire. (ntb)

  Warholm-rival varmet opp til OL med ny årsbeste i verden

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 1. juli 2024 KL:09.02)
  rai benjamin klokket inn på 46,46 på 400 meter hekk under det amerikanske uttaket til sommerens ol i paris natt til mandag. det holdt til både plass i ol og årsbeste i verden for amerikaneren. benjamin er en av karsten warholms største utfordrere når mannen skal forsøke å forsvare ol-gullet sitt fra tokyo i 2021. warholm har på sin side sin årsbeste på 46,70 som han satte under bislett games i slutten av mai. da han tok em-gull i roma endte tiden på 46,98. nordmannen har riktignok verdensrekorden på 45,94 som han satte da han ble olympisk mester i japan for tre år siden. da endte benjamin på 2.-plass. warholm er rangert som verdens beste på 400 meter hekk, tett etterfulgt av brasilianske alison dos santos. benjamin er nummer tre på det internasjonale friidrettsforbundets liste. (ntb)

  Ruud klar for Wimbledon etter magetrøbbel: – Nesten 11–12 dager med mye tid i sengen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 1. juli 2024 KL:06.45)
  casper ruud har hatt en trøblete inngang med magesykdom før wimbledon. nå føler nordmannen seg bra foran møtet med australske alex bolt i første runde. i etterkant av semifinale-exiten i roland garros, har ruud slitt med en parasitt i magen. dermed står nordmannen uten kamper på gress denne sesongen, før han stiller til start i tradisjonsrike wimbledon. – det har vært noen litt utfordrende, slitsomme uker, i forhold til at jeg har hatt magetrøbbel. fra paris, da det kicket inn, var det nesten 11–12 dager med mye tid i sengen. jeg hadde lite energi og det var vanskelig å få i seg altfor mye mat, sier ruud til ntb. snarøya-gutten forteller at han fikk en litt unik variant av en parasitt i magen, men begynner å føle seg bra. – jeg er heldigvis tilbake på beina og vel så det. jeg har vært her i london siden mandag og fått trent. hver dag har føltes bedre og bedre, forteller ruud og legger til: – jeg har fått tilbake mer og mer energi, fått tilbake matlysten. jeg føler meg egentlig ganske tilbake til normalen nå. nordmannen har ennå til gode å komme seg videre fra andre runde i turneringen. dit kom han både i 2022 og 2023, men ikke lenger. – de siste par årene har jeg i hvert fall klart å vinne første runde. målet er å vinne flere enn det også, men det er en utfordrende første runde. alle her er gode. han er seedet som nummer åtte i wimbledon og møter australske alex bolt i første runde, mandag klokken 12. (ntb)


  Jæger og Ingvaldsen suverene i regnværet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 28. juni 2024 KL:22.14)
  i øs pøs regnvær suste henriette jæger inn til nm-gull på 400 meter på 51.69. det er ny banerekord. – dette er noe av det dårligste været jeg har løpt i. jeg frøs, og det regna. men vi er i norge, så hva kan vi forvente? jeg er veldig fornøyd. veldig utfordrende, sier jæger til nrk. josefine tomine eriksen ble nummer to og lakeri ertzgaard sikret bronsen. for herrene var håvard bentdal ingvaldsen storfavoritten, og han innfridde. 46,13 ble tiden. – det er ikke verst i disse forholdene, kommenterte jann post. – det var en uvanlig opplevelse, jeg har aldri opplevd sånn vær, men med tanke på været så føles det veldig bra, sier ingvaldsen til nrk. andreas grimerud tok sølv og tobias grøndstad bronse.

  To franskmenn valgt først i historisk NBA-draft

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 27. juni 2024 KL:10.14)
  atlanta hawks gikk for franske zaccharie risacher (19) med sitt førstevalg i nba-draftet. også to andre franskmenn ble valgt blant de seks første. første runde ble unik ved at like mange franskmenn som amerikanere ble plukket blant de ti første valgene. utfallet av draftet gir et ytterligere løft for fransk basketball foran ol på hjemmebane senere i sommer. det franske herrelaget regnes som en reell gullutfordrer etter å ha tatt sølv bak usa i tokyo for tre år siden. nba-draftet fortsetter torsdag. da er det knyttet spenning til om lebron james` sønn bronny kan bli valgt av los angeles lakers og få spille med sin far. (ntb/nrk)  Norges Cykleforbund med dramatiske kutt – sportssjef Hans Falk slutter

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 20. juni 2024 KL:15.28)
  norges cykleforbund ser seg nødt til å kutte flere stillinger som følge av økonomiske problemer. sportssjef hans falk er blant dem som fratrer. forbundet opplyser torsdag om beslutningene som er tatt knyttet til de ansatte. – norges cykleforbund har på bakgrunn av en utfordrende økonomisk situasjon over tid dessverre sett seg nødt til å foreta en større nedbemanning i organisasjonen, heter det der. videre skriver ledelsen at prosessen som har ledet fram til nedbemanningen, har vært utfordrende for både styret, administrasjonen og de ansatte som er direkte berørt. blant grepene som tas, er at mangeårig sportssjef hans falk går fra sin stilling. han har siste arbeidsdag i oktober. falk har takket ja til sluttavtale, da han ikke fikk tilbud om en annen stilling, heter det fra forbundet. fram til han fratrer, har falk ansvar for landeveislagene for u23 og elite på herresiden, med hovedansvar for ol i paris og vm landevei i sveits. tre øvrige ansatte får kuttet sine stillingsbrøker med enten 50 eller 40 prosent. (ntb)

  Karsten Warholm dropper trolig NM: – Krevende å finne plass

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 18. juni 2024 KL:17.11)
  karsten warholm blir trolig ikke å se i friidretts-nm neste uke. mesterskapet i sandnes arrangeres 27. til 29. juni. warholm tok em-gull på 400 meter hekk i roma i forrige uke og har ol i paris som sitt store mål denne sesongen, hvor han skal prøve å forsvare gullet fra lekene i tokyo i 2021. friidretten i ol starter 1. august. – nm har alltid vært et viktig arrangement for karsten. han vil så langt som det lar seg gjøre stille der. men i år blir det litt utfordrende med tanke på sesongen, som er veldig tettpakket med stevner og mesterskap, der ol blir det viktigste, skriver warholms mor og manager, kristine haddal til nrk. – det har derfor vært krevende å finne plass til nm i år. men vi holder alltid mulighetene åpne, så om vi likevel skulle se at det er forenlig med den sportslige planen, så er det mulighet for etteranmelding til arrangementet, skriver haddal. den opprinnelige påmeldingsfristen gikk ut mandag kveld. på den foreløpige deltakerlisten står heller ikke noen av ingebrigtsen-brødrene eller narve gilje nordås.

  Oliver Solberg vant EM-runde i rally – slo faren med seks minutter

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 15. juni 2024 KL:18.26)
  oliver solberg tok en klar seier i royal rally of scandinavia i karlstad. han vant 12 av de 17 fartsprøvene, deriblant de ni siste. på forhånd ble det snakket om duellen mellom far og sønn solberg. tidligere verdensmester petter solberg (49) gjorde comeback som rallyfører og ville utfordre sønnen på 22, men han var ikke i nærheten og endte på 15.-plass over seks minutter bak junior. – jeg følte mye press før helgen, for jeg ville forsvare fjorårsseieren. fredagen gikk ikke helt som jeg ville, men i dag hadde jeg god kontroll og høy fart. for en lettelse, sa oliver solberg til arrangøren. frank tore larsen og mads østberg sørget for at det var norsk på fjerde- og femteplass. begge var omkring halvannet minutt bak vinneren, og det skilte drøyt fem sekunder mellom dem. oliver solberg kjører på svensk lisens. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »