Hovedsiden

Liten annonse
  Dansere avblåser streikefaren før OL-åpningen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (onsdag 24. juli 2024 KL:21.12)
  det skal danses i åpningsseremonien til paris-ol, og alle danserne blir med. streikefaren avblåses etter nye forhandlinger. det blir med andre ord ikke tomt på dansegulvet når de olympiske lekene offisielt starter fredag. hundrevis av dansere truet med å streike under åpningsseremonien, men et nytt tilbud gjør at det ikke lenger er fare for streik. dansernes fagforening sfa-cgt kom med en uttalelse etter siste runde med forhandlinger, hvor de fortalte om en «delvis seier». forhandlingene med arrangørene ga danserne en økning i kompensasjonen for fjernsynsrettighetene. (ntb)

  Rune trekker seg fra OL i Paris – sliter med håndleddet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (onsdag 24. juli 2024 KL:20.53)
  den danske tennisyndlingen holger rune uteblir fra ol i paris. en håndleddsskade setter en stopper for 21-åringen. det opplyser danmarks idrettsforbund i en melding. – ol er noe jeg har gledet meg enormt til, men jeg er nødt til å ta anbefalingene fra legene seriøst, sier rune i en uttalelse. den danske 21-åringen trakk seg nylig fra atp 250-turneringen i kroatiske umag. nylig sa mor og manager aneke rune at det fortsatt fantes håp for ol-deltakelse ettersom sønnen ikke behøvde operasjon. – skanningen viser at det er en betennelse. problemene oppsto allerede i mai, og det har ikke roet seg ennå, sa hun til ekstra bladet onsdag. nå er det imidlertid klart at lekene i paris foregår uten den danske 21-åringen. (ntb)

  Toppligaer klager Fifa til EU-kommisjonen – får krast svar fra Fifa

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 23. juli 2024 KL:12.25)
  europeiske toppligaer og spillerforeningen fifpro hevder landslagskalenderen er i strid med eus konkurranseregler. sammen klager de inn fifa til eu-kommisjonen. det kommer fram i en felles uttalelse fra european leagues og fifpro. med klagen ønsker man å bevise at fifas kalender for landslagsfotballen bryter med eus regelverk. – i flere år har ligaene og spillerforeningene gjentatte ganger oppfordret fifa til å utvikle en klar, gjennomsiktig og rettferdig prosess rundt landslagskalenderen. den er nå overmettet, blitt uholdbar for nasjonale ligaer og er en risiko for spillernes helse, står det i tirsdagens pressemelding. videre står det at juridiske grep nå «er det eneste ansvarlige steget for å beskytte fotballens økosystem og arbeidere fra fifas ensidige avgjørelser». på x svarer fifa at den nåværende kalenderen ble enstemmig godkjent av fifa-rådet, som er satt sammen med representanter fra alle kontinenter – inkludert europa. – fifas kalender er det eneste verktøyet som sikrer at internasjonal fotball kan fortsette å overleve, sameksistere og blomstre sammen med nasjonal og internasjonal klubbfotball, skriver fifa og fortsetter: – noen ligaer i europa opptrer med kommersiell egeninteresse, hykleri og uten hensyn til alle andre i verden. disse ligaene foretrekker tilsynelatende en kalender fylt med vennskapskamper og sommerturneer, ofte med omfattende globale reiser. norsk toppfotball er medlem av european leagues. (ntb)

  Toppligaer klager Fifa til EU-kommisjonen – mener landslagskalenderen bryter med regelverk

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 23. juli 2024 KL:12.25)
  europeiske toppligaer og spillerforeningen fifpro hevder landslagskalenderen er i strid med eus konkurranseregler. sammen klager de inn fifa til eu-kommisjonen. det kommer fram i en felles uttalelse fra european leagues og fifpro. med klagen ønsker man å bevise at fifas kalender for landslagsfotballen bryter med eus regelverk. – i flere år har ligaene og spillerforeningene gjentatte ganger oppfordret fifa til å utvikle en klar, gjennomsiktig og rettferdig prosess rundt landslagskalenderen. den er nå overmettet og er blitt uholdbar for nasjonale ligaer og er en risiko for spillernes helse, står det i tirsdagens pressemelding. videre står det at juridiske grep nå «er det eneste ansvarlige steget for å beskytte fotballens økosystem og arbeidere fra fifas ensidige avgjørelser». norsk toppfotball er medlem av european leagues. (ntb)

  Ofkir tilbake til Eliteserien - klar for HamKam

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 21. juli 2024 KL:22.22)
  mohamed ofkir er tilbake i eliteserien og skal spille for hamkam på lån ut sesongen. det opplyser hamar-klubben. i avtalen ligger det en opsjon på å kjøpe ofkir fri fra vålerenga. angrepsspilleren er spilleklar til hamkams neste kamp mot viking 4. august. det er samme dag som ofkir fyller 28 år. – det som skjer i hamkam nå, virker veldig spennende. jeg har hatt mange gode samtaler med jakob michelsen og kjenner personer i klubben som har snakket veldig varmt om satsingen på hamar, sier ofkir i en uttalelse. han har tidligere spilt for lillestrøm, belgiske lokeren, sandefjord, sarpsborg, vålerenga og tyrkiske manisa. hos sistnevnte var han på utlån. (ntb)

  Macron rekker trolig ikke å svømme i Seinen før OL

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 21. juli 2024 KL:09.15)
  den franske presidenten emmanuel macron vil bevise at seinen er trygg å svømme i, men får det sannsynligvis ikke til før ol. det kom fram i en uttalelse fra det franske presidentkontoret. seinen skal brukes til åpningsseremonien, svømmekonkurransene i åpent vann og svømmedelen av triatlon-konkurransene. men fram mot ol har det vært fokus på vannkvaliteten i elven som renner gjennom den franske hovedstaden. ifølge lokale myndigheter er elven trygg, men flere målinger har vist at det har vært problemer med innholdet av e. coli-bakterier. derfor har flere franske politikere hoppet i vannet for å motbevise skeptikerne. tidligere i uken testet den franske idrettsministeren amelie oudea-castera og paris-ordfører anne hidalgo forholdene. macron hadde ikke mulighet til å delta på svømmeturen, men vil gjøre det på et senere tidspunkt. – han har ikke nødvendigvis mulighet til det før de olympiske lekene, sa talspersonen på en pressekonferanse fredag. fredag uttalte også ordføreren i paris` kontor at seinen hadde bestått vannkvalitetstester seks dager på rad, og at elven dermed er klar for de olympiske øvelsene. skulle vannkvaliteten gå ned, vil arrangørens «plan b» være å utsette øvelsene i noen dager eller flytte de lengre øvelsene til vaires-sur-marne, som er en elv øst for paris. lekene i paris går av stabelen 26. juli og varer fram til 11. august.


  Nettavisen: Brækhus får ny tittelkamp 10. august

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 19. juli 2024 KL:07.19)
  cecilia brækhus (42) skal kjempe om to vm-belter i en tittelkamp mot slovenske ema kozin (25) i las vegas 10. august, melder nettavisen. det bekreftes i en pressemelding avisen har mottatt. i kampen mot kozin skal boksedronningen kjempe om wbo- og wbc-tittelen. – jeg gleder meg til å konkurrere på boksingens største scene. det er noe helt spesielt med å få gå tittelkamp i mandalay bay resort and casino, sier brækhus i en uttalelse. ifølge brækhus selv, blir titteloppgjøret i las vegas hennes siste kamp i utlandet. (ntb)

  Ingen brudd for hardt forslått Johannessen - tar avgjørelse om videre Tour-deltagelse fredag

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 18. juli 2024 KL:17.24)
  det så lenge lovende ut for norske tobias halland johannessen, men et stygt fall ødela for uno-x sitt seiershåp på den 18. etappen av tour de france. – det var dritt. jeg føler det er ikke mitt år i år. jeg tenkte «fy faen, er det mulig?». det er kjedelig, sier en preget johannessen til tv 2 etter løpet. sykkelkometen er selv usikker på hvor skadd han er, men innrømmer at smertene begynner å komme. – nå kjenner jeg det, men jeg er mest skuffet. endelig i brudd og det er det jeg klarer å prestere – det er jævlig irriterende, sier johannessen. johannessen, som også ble kåret til etappens mest offensive rytter, ble tatt med til en røntgenundersøkelse i etterkant av etappen på grunn av smerter i skulderen. lagen kunne like etter bekrefte at nordmannen ikke har pådratt seg noen brudd. – han vil dra tilbake til hotellet for videre behandling og en avgjørelse rundt hvorvidt han vil starte etappe 19 vil bli tatt på morgenen, skriver laget i en presseuttalelse. den norske rytteren kom i mål med et stort skrubbsår på den venstre skulderen, i tillegg til flere mindre sår. 24-åring har vist strålende form tidligere i årets tour de france og så ut til å ha en reell sjanse til å ta karrierens første etappeseier i touren. – jeg følte han gjorde absolutt alt riktig. det er ting som er utenfor vår kontroll, sa en tydelig skuffet uno-x-sportsdirektør gabriel rasch. det var victor campenaerts som stakk av med seieren etter å ha knivet med matteo vercher og michal kwiatkowski i brudd. det skjedde med drøyt 30 kilometer igjen, i etappens siste utforkjøring, at johannessen skled ut i en sving. – nei, nei, nei! utbrøt tv 2-kommentator christian paasche. johannessen hadde lenge hengt bra med i et større brudd og hadde til og med yppet seg med flere lovende rykk. denne etappen ble regnet som siste mulighet for uno-x med tanke på å ta lagets første etappeseier i touren. med det blir det trolig ingen norsk seier i årets utgave.

  Argentinske Copa America-vinnere anklages for rasisme – Chelsea-profil legger seg flat

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 17. juli 2024 KL:06.49)
  frankrikes fotballforbund (fff) raser mot det argentinske landslaget etter feiringen av copa america-tittelen. de hevder at flere spillere opptrådte rasistisk. nyhetsbyrået afp skriver at fffs president phillippe diallo har bedt argentinas fotballforbund om å svare for seg. de har samtidig henvendt seg til det internasjonale fotballforbundet (fifa) for en kommentar, skriver sky sports. – på bakgrunn av alvoret i de sjokkerende uttalelsene, som strider mot sporten og menneskerettighetene, har presidenten i forbundet besluttet å sende inn en juridisk klage for rasistiske og diskriminerende uttalelser, heter det fra forbundet. det var chelsea-spiller enzo fernández som delte en direktesendt video på instagram. der skal flere av de argentinske copa america-vinnerne ha kommet med rasistiske og diskriminerende ytringer mot franske spillere. i et innlegg i sosiale medier legger fernandez seg nå flat. – jeg vil oppriktig beklage for en video som ble publisert på min instagram-konto underveis i feiringen (av copa america-seieren). sangen inneholder meget støtende språkbruk, og det finnes overhodet ingen unnskyldning. jeg er imot alle former for diskriminering, og jeg vil si unnskyld for at for at jeg ble revet med i euforien, skriver fernandez, før han avslutter: – den videoen, det øyeblikket og de ordene reflekterer ikke meg som person. jeg er oppriktig lei meg. chelsea-spiller wesley fofana er blant dem som har reagert på feiringen. ifølge bbc og sky sports har london-klubben bestemt seg for å undersøke saken. (ntb)

  Beskyldes for rasistiske kommentarer mot franske spillere

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 16. juli 2024 KL:19.08)
  det argentinske fotballandslaget vant nylig copa america og feiret vilt etter bragden. men video fra spillerbussen har de siste dagene sirkulert, der spillerne angivelig skal ha sunget diskriminerende mot franske fotballspillere. det hevder i hvert fall det franske fotballforbundet, som nå varsler søksmål etter det de mener er rasistiske og diskriminerende kommentarer fra argentiske landslagsspillere. – presidenten i det franske fotballforbundet, philippe diallo, fordømmer på det sterkeste uakseptable rasistiske og diskriminerende kommentarer som ble gjort av spillerne mot det franske laget, heter det i en uttalelse. de skriver videre at de har varslet søksmålet overfor både det argentiske fotballforbundet og fifa. det argentinske fotballforbundet har foreløpig ikke kommentert saken.  Vil endre uttakskriterier etter Boutera-bråket

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 12. juli 2024 KL:17.05)
  debatten har rast etter at olympiatoppen valgte å ikke ta ut hindreløperen jacob boutera til ol i paris, til tross for at han var kvalifisert ut fra retningslinjene til det internasjonale friidrettsforbundet, wa. fredag ettermiddag tar norges friidrettsforbund til orde for å endre de norske uttakskriteriene. «med bakgrunn i årets uttak vil nfif ta initiativ til en prosess med olympiatoppen om nye uttakskriterier som er mer tilpasset til world athletics kriterier og rankingsystemer for framtidige mesterskap», heter det i en uttalelse forbundet har publisert på sin hjemmeside. der forklarer de boutera-saken på følgende måte: «nfif oversendte den 30. juni en innstilling om uttak til ol i paris til olympiatoppen. denne innstillingen inneholdt de som pr dato hadde tatt kravet, samt de som var inne på ranking den 30. juni. i tillegg ble det spilt inn navn som kunne komme inn via ranking når de oppdaterte (renskede) listene forelå – i henhold til world athletics sin fremdriftsplan, inklusiv jacob boutera. olympiatoppen avviste med en gang at utøvere som ville være kvalifisert etter at rensket liste forelå ville bli tatt ut, men godtok at de som var inne på rankinglistene 2. juli ble tatt ut. etter diskusjoner med olt godtok nfif dette, og endelig innstilling inneholdt da de som hadde greid det automatiske kravet samt de som var inne på ranking per 2. juli. når det gjelder uttaksdato har nfif operert med feil dato i forhold til det som har vært gitt som dato fra olympiatoppen. nfif har forholdt seg til world athletics sine datoer med endelig påmelding 8. juli, mens olympiatoppen hadde satt 3. juli som frist. det er beklagelig.»


  Dreges lag tror ikke feil på bakhjulet forårsaket dødsulykken: – Svært lite sannsynlig

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 11. juli 2024 KL:10.56)
  mekanisk trøbbel på bakhjulet er blitt nevnt som en mulig årsak til ulykken som kostet syklisten andré drege livet. laget hans tviler sterkt på det. drege døde etter å ha falt av sykkelen i høy hastighet under nedstigningen fra grossglockner til heiligenblut på lørdagens etappe i østerrike rundt. han ble 25 år gammel. jaka primozic syklet rittet og har til østerriksk politi forklart at han observerte problemer med dreges bakhjul før det fatale skjedde. det skrev vg søndag. drege kjørte for coop-repsol, og laget mener en mekanisk feil på bakhjulet neppe var årsaken. – dette anses som svært lite sannsynlig gitt forklaringene og situasjonen. vi er forberedt på at det kan ta noe tid før politiet konkluderer i sine undersøkelser. vi avventer disse og ønsker av denne årsak ikke å kommentere nærmere på hendelsesforløpet før politiet har avsluttet sitt arbeid, sier lagets leder roy hegreberg i en uttalelse. i pressemeldingen står det at det er vanskelig for alle i og rundt laget å håndtere spekulasjonene rundt hva som forårsaket ulykken. dreges lagkamerater er nå hjemme i norge og har fått tilbud om krisehjelp. – laget opplever sterk støtte fra sykkelmiljøet, noe de setter stor pris på og som varmer i denne krevende tiden, sier hegreberg. søndagens avslutningsetappe i østerrike rundt ble avlyst. det ble i stedet gjennomført et minneritt for nordmannen. (ntb)

  Uruguay-profiler i bråk med colombianske supportere

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 11. juli 2024 KL:06.26)
  colombia slo uruguay 1–0 i semifinalen i copa américa og er dermed i finalen i mesterskapet for første gang på 23 år. men etter kampslutt brøt det ut kaos. flere av de uruguayanske spillerne skal ifølge en rekke nyhetsbyråer ha tatt seg opp på tribunen og havnet i slåsskamp med colombianske supportere. det er ikke kjent hva som var den utløsende faktoren til bråket. midtstopper josé maría giménez sa etter kampslutt at spillerne var urolige for sikkerheten til familiemedlemmene på tribunen. – familien vår var i fare. det her er en katastrofe. vi var tvunget til å ta oss opp på tribunen for å ta vare på nære og kjære. det var små barn der. ifølge nyhetsbyrået tt pågikk håndgemenget i ti minutter før politiet grep inn. supportere fra begge nasjoner skal ha vært involvert. – jeg så ikke én eneste politimann. jeg håper de som arrangerer dette er litt mer forsiktige, fortsatte giménez. det søramerikanske fotballforbundet (conmebol) skriver i en pressemelding at de fordømmer hendelsene. – conmebol fordømmer på det sterkeste enhver voldshandling som påvirker fotballen. vi jobber ut fra tanken om at fotballen skal forene oss med sine positive verdier. vold har ingen plass verken på eller utenfor banen, heter det i uttalelsen. regjerende verdensmester argentina vant det forrige amerikanske mesterskapet som ble spilt i 2021. (ntb)  Bellamy tar over Wales

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 9. juli 2024 KL:11.58)
  craig bellamy (44) er hentet inn som ny walisisk landslagssjef i fotball. han har fått en kontrakt fram til 2028. ansettelsen ble bekreftet av wales` fotballforbund tirsdag. bellamy erstatter rob page, som nylig fikk sparken etter tre og et halvt år i jobben. – det er en utrolig ære for meg å få muligheten til å lede landet mitt, og det er det stolteste øyeblikket i karrieren min. det var alltid min ultimate drøm å bli hovedtrener for wales, sier bellamy i en uttalelse. som spiller var han innom en rekke premier league-klubber, deriblant liverpool og manchester city. bellamy scoret 19 mål på 78 landskamper for wales. (ntb)

  BBC avviser anklager om hån mot Ronaldo: – Bare et ordspill

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 9. juli 2024 KL:10.28)
  mange reagerte på bbcs omtale av cristiano ronaldos straffebom mot slovenia i fotball-em. den britiske kanalen la nemlig på grafikken «misstiano ronaldo». en uke etter kampen svarte rikskringkasteren på kritikken. i en uttalelse avfeier bbc beskyldninger om at de prøvde å latterliggjøre ronaldo: – det var bare ment som et ordspill, slik vi har gjort mange ganger før på match of the days analysegrafikk. det var ikke meningen å håne cristiano ronaldo, skriver bbc, ifølge the daily telegraph. – fakta er at vi flere ganger gjennom programmet snakket fordelaktig om ronaldo. våre eksperter var aldri på noe tidspunkt i overkant kritisk mot ham, står det videre i uttalelsen. englands tidligere landslagskaptein john terry var blant dem som kritiserte ronaldo-grafikken. i et instagram-innlegg fremhevet han ordspillet og kalte det «en skam». portugals kamp mot slovenia forble målløs og straffesparkkonkurranse måtte til for å skille lagene. der scoret ronaldo i en 3-0-seier. også kvartfinalen mot frankrike endte 0–0. ronaldo traff på portugals første straffe, men en bom fra joão félix banet vei for fransk 5-3-triumf. (ntb/nrk)

  Mer trøbbel i fransk rugby – to spillere anklaget for seksuelt overgrep

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 9. juli 2024 KL:06.51)
  to medlemmer av det franske rugbylandslaget er arrestert i argentina, mistenkt for seksuelt overgrep. en dommer i mendoza-provinsen bekrefter at de to spillerne er innbrakt, skriver nyhetsbyrået afp. begge deltok i lørdagens testkamp mot argentina, og det er på spillerhotellet i mendoza de angivelige overgrepene skal ha skjedd, har lokale medier meldt. påtalemyndigheten i mendoza ba umiddelbart om at spillerne skulle arresteres. det franske rugbyforbundet (ffr) har ikke kommentert saken ennå. arrestasjonene kommer dagen etter at melvyn jaminet ble sendt hjem fra samlingen i sør-amerika etter å ha opptrådt rasistisk i en video. ffr gikk raskt ut og fordømte jaminets uttalelser. spilleren selv la seg også flat og beklaget. frankrike reiser til montevideo tirsdag, der de skal møte uruguay onsdag. lørdag venter en ny kamp mot argentina i buenos aires. der kan tre av spillerne som var med i helgens oppgjør, mangle. (©ntb)

  Fransk rugbyspiller suspenderes etter rasistisk kommentar: – Jeg skjemmes

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 8. juli 2024 KL:07.54)
  melvyn jaminet sendes hjem fra den franske landslagssamlingen umiddelbart etter at han opptrådte rasistisk i en video. han legger seg flat etter episoden. frankrike er for tiden på samling i argentina. etter at lagene hadde møttes lørdag, publiserte jaminet en video i sosiale medier der han sa at han skulle «skalle ned den neste araberen jeg ser». han slettet videoen raskt, men det rakk å spre seg. nå får det konsekvenser. «ffr fordømmer sterkt ordvalget til jaminet i videoen som har blitt spredt i sosiale medier. det er helt uakseptabelt og strider mot de grunnleggende verdiene i vår idrett», skriver forbundet i en uttalelse. også jaminets klubblag toulon har rykket ut mot egen spiller og har åpnet en internsak. jaminet legger seg flat i en melding på instagram. «jeg er utrolig lei meg og skjemmes for mine ord. jeg vil be om unnskyldning til alle. jeg forstår at jeg har såret og forulempet mange mennesker. rasisme er uakseptabelt og strider imot alt jeg tror på», skriver han. jaminet legger til at han godtar straffen han får og vil samarbeide med forbundet for å sette lys på episoden. (ntb)

  Russiske brytere boikotter OL

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 6. juli 2024 KL:14.49)
  russiske brytere, som har fått tillatelse til å delta under sommerens ol i paris, har valgt å avstå fra lekene. det melder det russiske bryteforbundet. – vi godtar ikke det usportslige utvelgelsesprinsippet da den internasjonale olympiske komité (ioc) laget listen over kvalifiserte utøvere, skriver de i en uttalelse. ifølge det russiske bryteforbundet er det en enstemmig avgjørelse fra alle utøverne og trenerne. russland og belarus får ikke delta i ol på grunn av invasjonen ukraina. i stedet har individuelle utøvere lov til å konkurrere under et nøytralt flagg. ingen russiske eller belarusiske lag får delta i ol. ol arrangeres i paris fra 26. juli til 11. august. (ntb)

  Bryter Tour de France

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 6. juli 2024 KL:11.52)
  den danske stjernesyklisten mads pedersen har valgt å stå av tour de france etter at han veltet stygt på den 5. etappen. det opplyser lidl-trek i egne mediekanaler. på egne hjemmesider heter det at dansken kjempet seg gjennom den sjette og sjuende etappen. smerter i den venstre skulderen gjør det imidlertid umulig å fortsette rittet. – det er tungt at mads må gi seg, sier lagets sjef luca guercilena i en uttalelse. pedersen ble nummer fire på den 3. etappen til torino. han står med to etappeseirer i tour de france i karrieren. i tillegg har han bokført én etappeseier i giro d’italia og tre etappetriumfer i vuelta a españa. i 2019 ble han verdensmester i landeveisritt. (ntb)

  Ronny Deila har fått ny trenerjobb i De forente arabiske emirater

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 5. juli 2024 KL:15.59)
  ronny deila er ansatt som trener for den abu dhabi-baserte klubben al wahda. det bekrefter klubben på x. – jeg er glad for å være her hos al wahda og i abu dhabi! jeg skal gjøre mitt beste for å gjøre lagets supportere fornøyde, sier deila i en uttalelse til klubben. deila var trener sist i den belgiske klubben club brugge hvor han ble ansatt før 23/24-sesongen, men han fikk aldri avsluttet sesongen med klubben etter at samarbeidet ble avsluttet i mars 2024.

  Murray trekker seg fra singleturneringen i Wimbledon

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 2. juli 2024 KL:11.35)
  andy murray har drøyd lengst mulig med å ta en avgjørelse om deltakelse i årets wimbledon. han endte opp med å stå over grand slam-turneringens singlekamper. det kom fram i en uttalelse tirsdag få timer før murray skulle ha spilt mot tsjekkeren tomas machac i første runde. etter planen skal skotten fortsatt spille doubleturneringen samme sted med broren jamie murray. etter alt å dømme har murray spilt sin siste singlekamp i wimbledon. 37-åringen har antydet at han har få måneder igjen som profesjonell tennisspiller. 37-åringen har slitt med ryggen i lang tid og måtte gjennom en ryggoperasjon for å fjerne en cyste for en drøy uke siden. murray vant wimbledon i 2013 og 2016. han deltok sist i turneringen i andre runde i fjor, og da måtte briten gi tapt i en femsetter mot stefanos tsitsipas. neste store mulige begivenhet for murray blir ol i paris. han ble olympisk mester både i london i 2012 og fire år senere i rio de janeiro. (ntb)

  Fotballstjernen Sons far avviser anklager om fysisk avstraffelse på sørkoreansk fotballskole

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 26. juni 2024 KL:15.29)
  faren til tottenham-stjernen son heung-min er anklaget for å ha bedrevet fysisk avstraffelse på en fotballskole i sør-korea. selv benekter han påstandene. foreldrene til en av spillerne på fotballskolen har hevdet at son woong-jung, som selv har bakgrunn som fotballspiller, har tydd til fysisk og mental avstraffelse. de hevder blant annet at én av trenerne skal ha slått en spiller med et hjørneflagg. spilleren skal i etterkant ha blitt behandlet i flere uker. 62-åringen har selv erkjent at hendelsen fant sted, men benekter at det dreide seg om fysisk mishandling. – det var gjensidig enighet om at det var en del av den fysiske treningen, sier han i en uttalelse. han utdyper at de på forhånd ble enige om at spilleren som kom sist i en løpekonkurranse skulle bli truffet én gang på låret. spillerens foreldre skal imidlertid ha anmeldt son til politiet etter at de oppdaget et blåmerke på låret. – tanken på hvor redd sønnen min må ha blitt gjør meg forbannet. jeg anmeldte det til politiet fordi jeg ikke ønsker at det skal skje med noen andre, sier faren i en uttalelse. son skal ha forsøkt å løse uenighetene, men mislyktes etter at foreldrene i stedet har krevd erstatning til en verdi av flere hundre tusen dollar. – vi venter på en rettferdig konklusjon, sier son, som samtidig erkjenner at han vil ta en gjennomgang av egne metoder i kjølvannet av hendelsen. (ntb)

  Rallystjernen Ogier innlagt på sykehus etter kollisjon med privatbil på trening

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 25. juni 2024 KL:13.28)
  vm-gullgrossisten sebastian ogier og kartleser vincent landais er innlagt på sykehus etter å ha krasjet med en personbil på trening foran rally polen. ogier landais forberedte seg til denne ukens vm-runde i polen da ulykken skjedde tirsdag. en talsmann for polsk politi opplyser til nyhetsbyrået ap at to biler var involvert i krasjen i landsbyen wlosty nordøst i landet. fire personer ble i etterkant sendt til sykehus. området der krasjen skjedde ligger ikke langt fra den russiske eksklaven kaliningrad. tv-opptak viser et ambulansehelikopter på et jorde og at politi og brannmenn er på stedet. ogiers lag, toyota gazoo racing, sier i en uttalelse at franskmannen og hans kartleser var «involvert i en trafikkulykke under rekognosering foran rally polen og har blitt tatt til sykehus for medisinske undersøkelser». 40 år gamle ogier er en av de mest fremgangsrike førerne i rallyhistorien. han vant seks strake vm-titler fra 2013 til 2018. den siste av hans totalt åtte kom i 2021. denne sesongen deltar han i utvalgte runder. han vant rally kroatia i april og rally portugal i mai. polen er denne uken vertskap for sitt første wrc-arrangement på sju år. ogier har vunnet der to ganger tidligere. (ntb)

  Nacho ferdig i Real Madrid: – En av de store legendene i klubben vår

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 25. juni 2024 KL:13.17)
  midtstopper nacho fernández (34) er ferdig i real madrid etter 12 år på a-laget. det skriver klubben i en pressemelding . «real madrid ønsker å uttrykke sin takknemlighet og hengivenhet til nacho, en av de store legendene i klubben vår», heter det i en uttalelse. den spanske landslagsspilleren har spilt hele sin profesjonelle karriere i real madrid og kan skilte med 16 mål og 10 målgivende på 364 kamper. i løpet av de 12 årene har han også vært med på å vinne blant annet seks champions league-trofeer, fire seriemesterskap og to cuptitler. nacho kom til real madrid som 10-åring i 2001 og gikk gradene i akademiet, før han til slutt fikk sin debut på a-laget i 2012. – siden han kom til ungdomsakademiet vårt som gutt, har nacho alltid vært et eksempel på utvikling for alle og han har mottatt kjærlighet, anerkjennelse og beundring fra alle real madrid-fans. real madrid er og vil alltid være hans hjem, sier klubbpresident florentino pérez. nacho avsluttet real madrid-karrieren som kaptein da han løftet sitt sjette champions league-trofé etter 2-0-seieren over borussia dortmund. (ntb)

  Norsk sykkeltalent klar for stjernelag

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 25. juni 2024 KL:13.15)
  det norske sykkeltalentet mikal grimstad uglehus (19) er klar for storlaget visma lease a bikes utviklingslag. det skriver laget i en pressemelding på sine nettsider. – uglehus er en veldig sterk og allsidig rytter. sammen vil vi jobbe med alle aspekter som vi anser som viktige i sporten: trening, ernæring, taktikk og coaching, sier utviklingssjef robert de groot i en uttalelse. uglehus kommer fra uno-x, hvor han har syklet den siste sesongen. 19-åringen har en 12.-plass fra østerrike rundt og en 15.-plass fra årets sykkel-nm som resultater. – jeg har kanskje ikke oppnådd de beste resultatene ennå, men basert på dataene tror teamet at det er innen rekkevidde, sier uglehus. bergenseren følger i fotsporene til johannes staune-mittet, per strand hagenes og jørgen nordhagen, som alle har vært en del av vismas utviklingslag. – alt er superprofesjonelt organisert her. og laget har en merittliste med å få ryttere opp på et høyere nivå. du ser sjelden en rytter bli dårligere hos visma, sier uglehus. (ntb)


  Rusthen fremdeles bevisstløs etter krasj

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 21. juni 2024 KL:11.12)
  den norske motorsyklisten mia rusthen (22) er fremdeles bevisstløs etter det alvorlige krasjet under en vm-runde i italia. det bekrefter familiens talsperson kåre løvstakken til vg. – mia vil flys hjem i løpet av helgen. vi holder for tiden på med organiseringen av hjemreisen, sier familiens talsperson og lege kåre løvstakken til akershus amtstidende. det var etter første runde i roadracing-vm at hun hadde et stygt fall i en sving, og ble lagt i kunstig koma. deretter ble hun fraktet til bufalini sykehus, hvor hun har vært siden ulykken inntraff. – er det noe nytt angående helsetilstanden? – nei, medisinsk sett er det ingen endringer. hun er fortsatt på respirator, og det er ikke noe gøy, sier løvstakken. løvstakken varsler ny uttalelse fra familien etter at de er kommet hjem.

  Rasismebråk i Tottenham – klubben rykket ut med melding fra kaptein Son

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 20. juni 2024 KL:10.54)
  i et intervju med en tv-kanal i hjemlandet uruguay kom tottenham-spiller rodrigo bentancur med uttalelser som satte sinnene i kok hos mange. midtbanespilleren ble spurt om han kunne skaffe en tottenham-drakt. – sonny sin? det kunne også ha vært fetteren hans sin, for de ser helt like ut alle sammen, lød svaret fra bentancur, som viste til son heung-min fra sør-korea. det skapte voldsomme reaksjoner. veldedighetsorganisasjonen kick it out, som kjemper mot diskriminering, opplyste i etterkant til bbc at den hadde mottatt en rekke klager. onsdag kom tottenham på banen med en offisiell uttalelse i sosiale medier. klubben har fått assistanse for å sørge for at episoden «får en et positivt utfall». – dette innebærer blant annet at spillerne skal få opplæring i målene vi har knyttet til mangfold, likestilling og inkludering, skriver spurs. videre heter det at klubben stiller seg bak at kaptein son nå mener at saken kan legges død. – jeg har snakket med lolo (bentancur). han gjorde en tabbe, det vet han, og han har beklaget. lolo ville aldri mene å bevisst si noe fornærmende. vi er brødre, og ingenting er endret knyttet til det, sier son i en uttalelse. bentancur har beklaget uttalelsen sin i et instagram-innlegg. – sonny bror! jeg beklager til deg for det som skjedde, det var bare en veldig dårlig spøk. du vet at jeg er glad i deg, og jeg ville aldri miste respekten for deg eller såre deg eller noen andre! jeg er glad i deg, bror, skrev han der. (ntb)

  Brussel sier nei til å arrangere Belgia-kamp mot Israel

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 19. juni 2024 KL:11.57)
  myndighetene i brussel ønsker ikke å være vertskap for nasjonsligamøtet mellom belgia og israel i fotball. krigen i gaza skaper en sikkerhetshodepine. det er ordfører benoit hellings i den belgiske hovedstaden som opplyser at de ikke ønsker å arrangere den aktuelle landskampen. planen var at oppgjøret skulle spilles på stade roi baudouin i brussel 6. september. hundrevis av propalestinske demonstranter har gjentatte ganger tatt til gatene i brussel siden starten av krigen mellom israel og hamas i fjor. i forrige måned ble billettsalget til nasjonsligakampen satt på pause på grunn av sikkerhetshensyn. – i dag synes det klart at gjennomføringen av en slik kamp i hovedstaden vår utvilsomt vil provosere fram store demonstrasjoner og kompromittere sikkerheten til både tilskuere, spillere, beboere og våre politistyrker, sier hellings i en uttalelse. brussel har vært i sikkerhetsberedskap siden før krigen i gaza startet, og belgia har gjentatte ganger vært rammet av ekstremistiske angrep. belgia spiller for tiden em i tyskland. der tapte laget sin første gruppekamp mot slovakia. (ntb)

  Brussel sier nei til å arrangere Belgia-kamp mot Israel – Gaza-krigen skaper frykt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 19. juni 2024 KL:11.55)
  myndighetene i brussel ønsker ikke å være vertskap for nasjonsligamøtet mellom belgia og israel i fotball. det sier ordføreren i den belgiske hovedstaden, benoit hellings. planen var at oppgjøret skulle spilles på stade roi baudouin i brussel 6. september. krigen i gaza skaper en sikkerhetshodepine. hundrevis av propalestinske demonstranter har gjentatte ganger tatt til gatene i brussel siden starten av krigen mellom israel og hamas i fjor. i forrige måned ble billettsalget til nasjonsligakampen satt på pause på grunn av sikkerhetshensyn. ordføreren opplyser at tjenestemenn i brussel har hatt en grundig diskusjon med regjeringen, politiet og fotballforbundet urbsfa rundt mulighetene for å arrangere fotballkampen. – i dag synes det klart at gjennomføringen av en slik kamp i hovedstaden vår utvilsomt vil provosere fram store demonstrasjoner og kompromittere sikkerheten til både tilskuere, spillere, beboere og våre politistyrker, sier hellings i en uttalelse. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »