Hovedsiden

Liten annonse
  Shaw skadet - kan miste resten av United-sesongen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 21. februar 2024 KL:20.44)
  manchester uniteds venstreback luke shaw er igjen rammet av skade. lårtrøbbel vil trolig holde ham ute i tolv uker, melder the athletic. sent onsdag kveld bekreftet klubben selv at shaw er ute i en periode, men de oppga ikke hvor lenge. han måtte der byttes ut like før pause i uniteds 2-1-seier over luton sist helg. skaden kan fort bety at sesongen er over for shaw. i tillegg kan det koste ham en plass i englands tropp til sommerens fotball-em. 28-åringen var usikker før søndagens kamp, men manchester united-manager erik ten hag valgte likevel å bruke ham fra start. nå mangler han en rendyrket venstreback i stallen. tyrell malacia har fortsatt til gode å spille denne sesongen. nederlenderen har vært gjennom to kneoperasjoner, mens lånet av sergio reguilón ble avsluttet i januarvinduet. uniteds neste kamp er hjemme mot fulham lørdag. (ntb)

  Medier: Shaw mister resten av United-sesongen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 21. februar 2024 KL:20.44)
  manchester uniteds venstreback luke shaw er igjen rammet av skade. lårtrøbbel vil trolig holde ham ute i tolv uker, melder the athletic. det velinformerte nettstedet skriver at omfanget ble klart etter en sjekk av skaden han pådro seg i uniteds 2-1-seier over luton sist helg. han måtte der byttes ut like før pause. et avbrekk på tolv uker vil bety at sesongen er over for shaw. i tillegg kan det koste ham en plass i englands tropp til sommerens fotball-em. daily mail erfarer også at shaw er ute lenge. 28-åringen var usikker før søndagens kamp, men manchester united-manager erik ten hag valgte likevel å bruke ham fra start. nå mangler han en rendyrket venstreback i stallen. tyrell malacia har fortsatt til gode å spille denne sesongen. nederlenderen har vært gjennom to kneoperasjoner, mens lånet av sergio reguilón ble avsluttet i januarvinduet. uniteds neste kamp er hjemme mot fulham lørdag. (ntb)  Tyskland-legenden Andreas Brehme er død

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 20. februar 2024 KL:09.21)
  den tyske fotballegenden, andreas brehme er død. han ble 63 år gammel. den tyske storavisen bild er blant flere medier som melder om brehmes bortgang. hans partner, susanne schäfer, har opplyst om dødsfallet på vegne av familien. brehme, som fikk 86 landskamper for tyskland, skrev sitt navn med gullskrift inn i de tyske historiebøkene da han avgjorde vm-finalen mot argentina i 1990. brehme var først og fremst en venstreback av det svært offensive slaget, som ofte utgjorde en trussel foran motstanders mål. ifølge bild døde han i hjemmet sitt i münchen etter et hjerteinfarkt. i løpet av karrieren på 1980- og 90-tallet spilte han for klubber som bayern münchen, inter og kaiserslautern. senere prøvde han seg også som trener, uten å gjenskape suksessen fra tiden som spiller. brehme vant en rekke titler i løpet av sin innholdsrike karriere, og vant ligaen både i tyskland og italia, og kom også på tredjeplass i gullballen-kåringen i 1990. i 2019 ble han innlemmet i tysk fotballs «hall of fame», sammen med andre legender som franz beckenbauer, lotthar matthäus og matthias sammer.


  Fransk stjerne melder frafall etter fall

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 16. februar 2024 KL:16.26)
  cyprien sarrazin falt på fredagens utfortrening og fikk en alvorlig skade i venstre legg, opplyser det franske landslaget i en pressemelding. det betyr at helgens utfor og super-g i kvitfjell blir uten sarrazin. franskmannen har prestert svært godt denne sesongen med seier i utfor i kitzbühel og bormio. han vant også super-g i wengen. nordmannen adrian smiseth sejersted skadet seg også under fredagens utfortrening, og mister med det helgens renn i kvitfjell.

  Smell på smell for Bayern München – forsvarsprofil ute med «stor strekkskade»

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 16. februar 2024 KL:14.23)
  de dårlige nyhetene kommer på løpende bånd for bayern münchen. nå må klubben klare seg uten forsvarsspilleren sacha boey i lengre tid. den tyske fotballstorheten opplyser på egne nettsider fredag at boey har pådratt seg en «stor avrivning» i muskulaturen i venstre lår på trening. han er undersøkt av klubbens medisinske støtteapparat, og konklusjonen er at boey ikke er tilgjengelig de kommende ukene. bayern røk 0-1 for italienske lazio i den første av to åttedelsfinaler i mesterligaen onsdag. en annen forsvarsstjerne, dayot upamecano, ble utvist og er ikke aktuell for returoppgjøret i tyskland. sist helg ble det i tillegg et stygt 0-3-tap for leverkusen i toppkampen i bundesliga. det gjør at bayern nå for alvor er på etterskudd i kampen om ligagullet. presset på trener thomas tuchel øker. sacha boey spilte fra start mot leverkusen, men var ikke med mot lazio. franskmannen ble hentet til bayern fra galatasaray i overgangsvinduet i januar. (ntb)
  Klæbo vant fransk duell: – Jeg var irritert

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 13. februar 2024 KL:21.12)
  johannes høsflot klæbo sikret seieren foran franske richard jouve under klassisksprinten i canmore. erik valnes ble nummer tre. – det er veldig imponerende, det johannes gjør, sier nrks langrennsekspert fredrik aukland. for det var et samlet felt inn på oppløpet, der klæbo lå i front. men etter et langt oppløp holdt han unna for franskmannen, som pustet han i nakken. – han gjør det nok en gang, johannes høsflot klæbo. jouve var stek i semifinalen, og så sterk, så sterk på første del av dette oppløpet, men da det virkelig gjaldt de siste 50 meterne, da var det ingen som kunne tukte johannes høsflot klæbo, sier aukland. – jeg var irritert da jeg så skiene til richard på min venstre side. jeg tenkte «å nei, ikke igjen». jeg tapte samme avslutning på søndag, så jeg hadde veldig lyst til å vinne i dag, sier klæbo i seiers intervjet med fis. dermed sikre klæbo seg sin verdenscupseier nummer 76 og pallplass nummer 100. etter tirsdagens seier ligger klæbo ett poeng bak valnes i sprintverdenscupen sammenlagt. av øvrige nordmenn kom even northug på 5.-plass, håvard solås taugbøl på 15.-plass, pål golberg på 17.-plass, harald østberg amundsen like bak på 18.-plass og mattis stenshagen til slutt på 20.-plass.


  Elfenbenkysten vant finalen i Afrikamesterskapet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 11. februar 2024 KL:23.02)
  borussia dortmund-spiss sebastian haller skrev seg inn i de ivorianske historiebøkene da han avgjorde finalen i afrikamesterskapet mot nigeria søndag. spydspissen fant plass i feltet og scoret det avgjørende 2-1-målet for vertsnasjonen med ti minutter igjen å spille. det er første gang siden 2015 at elfenbenskysten vinner turneringen. i 2022 og 2023 kjempet haller seg tilbake til fotballbanen etter å ha fått testikkelkreft. den ble oppdaget like etter at han signerte for dortmund fra ajax. tidligere i kampen hadde tidligere haugesund-spiller william troost-ekong sendt nigeria i ledelsen med pannebrasken, før franck kessié utlignet etter hjørnespark. etter 25 minutter oppsto det høy temperatur mellom evan n`dicka og victor osimhen. sistnevnte var rasende etter å ha fått servert en albue i hoderegionen. sekunder senere raste nigerias landslagssjef josé peseiro i kjølvannet av at osimhen fikk frispark imot seg. dermed ble han belønnet med et gult kort. med under ti minutter igjen til pause fikk samuel chukwueze kontakt med et hjørnespark fra venstre, før troost-ekong på majestetisk vis ekspederte ballen i nettmaskene med et flott hodestøt. midtstopperen har tidligere spilt for haugesund i eliteserien. kort tid etter sidebyttet var elfenbenskysten svært nære ved å utligne etter godt angrepsspill fra venstre, men nigeria slapp med skrekken. da klokken hadde passert timen utlignet omsider kessié for ivorianerne. med ti minutter igjen fullbyrdet haller snuoperasjonen. lørdag kveld sikret sør-afrika bronsemedaljen i mesterskapet etter straffesparkkonkurranse mot kongo. (ntb)

  Bellingham ute med ankelskade

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 11. februar 2024 KL:13.30)
  jude bellingham herjet i toppkampen mot girona lørdag, men måtte tidlig av banen på grunn av smerter. det viser seg å være en ankelskade. det opplyser real madrid om på egne nettsider. den engelske stjernespilleren har gjort medisinske tester søndag. resultatene viser at han har pådratt seg en ankelskade i venstrefoten. real madrid vant 4–0 i toppoppgjøret mot girona lørdag. bellingham scoret to av målene, før han etter 57 minutter var ferdigspilt. den spanske hovedstadsklubben skriver ingenting om lengde på skadeavbrekket. the athletic melder at midtbanestjernen kan være ute til i starten av mars. (©ntb)  Real Madrid festet grepet i gullkampen – smadret Girona 4-0 i toppoppgjøret

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 10. februar 2024 KL:20.27)
  et knippe kunstscoringer gledet hjemmepublikummet da vinicius og jude bellingham bidro sterkt til at real madrid slo gullrival girona 4-0 i la liga. dermed øker avstanden mellom de to tetlagene til fem poeng i favør real madrid. vinicius sendte vertene foran med et prosjektil etter kun få minutter spilt. brasilianeren transporterte ballen inn fra venstrekanten før han hamret ballen i motsatt hjørne. – en nydelig scoring og en perfekt start for real madrid, sa tv 2-ekspert simen stamsø møller. ti minutter før sidebyttet orkestrerte vinicius og bellingham en angrepssymfoni av de helt sjeldne. førstnevnte fant lagkameraten med en utsidepasning, før det engelske vidunderbarnet selv rundet målvakten og doblet vertenes ledelse. kort tid etter pause la bellingham på til 3-0 etter en flott prestasjon fra vinicius. – en utrolig oppvisning fra de to, skrøt stamsø møller. rodrygo gjorde vertenes fjerde etter 60 minutter, mens bommet på straffespark på overtid. girona har imponert stort denne sesongen. overraskelseslaget har kun tapt to seriekamper og er nummer to på tabellen uavhengig av barcelona og atletico madrids resultater søndag. (ntb)

  McGrath slapp godt fra stygt fall: – Jeg må ha vært veldig heldig

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 10. februar 2024 KL:16.28)
  atle lie mcgrath var uheldig og gikk i bakken under storslalåmrennet i bansko lørdag, men slapp fra det uten skade og kan kjøre igjen allerede søndag. – jeg må ha vært veldig heldig. dette ser ut til å gå fint. jeg kommer til å stå på startlista for slalåmrennet i morgen, men endelig beslutning om start tar jeg ikke før i kveld eller i morgen tidlig, sier han i en uttalelse gjennom norges skiforbund. mcgrath hektet i en port mot slutten av sitt løp i finaleomgangen. bærum-løperen gikk i bakken og holdt seg til armen i etterkant. han hadde tydelige smerter. – han har fått seg en ordentlig trøkk her, altså. det er ikke hyggelige bilder, sa viaplay-kommentator henrik jonassen. – det første jeg sjekket var om bein og knær var hele, og jeg ble veldig lettet over at jeg ikke hadde smerter der. derimot hadde jeg ekstreme smerter i venstre biceps, men heldigvis er jeg mye bedre nå, sier mcgrath. – vi får se om det blir start i morgen. jeg er jo en kriger, men først og fremst er jeg ekstremt heldig. ingenting er røket, og jeg kan være fort tilbake. (©ntb)

  Odermatt overlegen i Bansko – Steen Olsen på pallen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 10. februar 2024 KL:13.26)
  marco odermatt fornektet seg ikke, og tok en overlegen seier i storslalåmen i bulgarske bansko. alexander steen olsen klinket til med et kjemperenn i den første omgangen – og hadde et utgangspunkt bare 35 hundredeler bak marco odermatt. det holdt til en svært imponerende andreplass for 22-åringen, etter en solid andreomgang. – det er deilig å få revansj, sier steen olsen til viaplay. kjelsås-gutten sikret dermed sin første pallplass i storslalåm. han står tidligere med én verdenscupseier. den kom i slalåm i februar i fjor. det klaffet ikke for atle lie mcgrath, som falt rett i nettingen under den andreomgangen. heldigvis kom han seg raskt på beina igjen. – det har vært et vanvittig år med veldig mange skader på profilerte løpere, sa viaplays alpinekspert kjetil andré aamodt. etter fallet så 23-åringen ut til å holde seg til venstrearmen sin i smerter. skadeomfanget er foreløpig ukjent. henrik kristoffersen kjørte en god finaleomgang og endte på 6.-plass. han var nummer ti etter 1. omgang og hadde 1,35 sekunder opp til odermatt. rasmus windingstad ble nummer elleve. timon haugan leverte en god 2. omgang og endte på 14.-plass.

  Odermatt overlegen i Bansko – Steen Olsen nummer to

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 10. februar 2024 KL:13.26)
  marco odermatt fornektet seg ikke, og tok en overlegen seier i storslalåmen i bulgarske bansko. alexander steen olsen klinket til med et kjemperenn i den første omgangen – og hadde et utgangspunkt bare 0,35 sekunder bak marco odermatt. det holdt til en svært imponerende andreplass for 22-åringen, etter en solid andreomgang. dermed tok han sin første pallplassering i verdenscupen. det klaffet heller ikke for atle lie mcgrath, som falt rett i nettingen under den andreomgangen. heldigvis kom han seg heldigvis raskt på beina igjen. – det har vært et vanvittig år med veldig mange skader på profilerte løpere, sa viaplays alpinekspert kjetil andré aamodt. etter fallet så 23-åringen ut til å holde seg til venstrearmen sin i smerter. skadeomfanget er foreløpig ukjent. henrik kristoffersen endte på en sjetteplass etter en svak førsteomgang.  Ryerson gjør skadecomeback for Dortmund – starter hjemme mot Freiburg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 9. februar 2024 KL:20.00)
  julian ryerson skal endelig tilbake på fotballbanen. venstrebacken starter for dortmund når de tar imot freiburg i bundesliga senere fredag kveld. nordmannen har ikke spilt siden 0-2-tapet for stuttgart 6. desember. skaden skjedde da ryerson landet feil etter en duell mot slutten av kampen. backen ble liggende på gresset med store smerter. i etterkant ble ryerson diagnostisert med en leddbåndsskade som har holdt han utenfor fotballen siden. før skaden var ryerson en viktige brikke for dortmund med tre mål og én målgivende på ti kamper i bundesliga denne sesongen. fredagens kveldskamp starter klokken 20.30. (©ntb)

  Shiffrin står over helgens to renn i Soldeu

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 8. februar 2024 KL:06.25)
  alpinstjernen mikaela shiffrin kjemper for sin sjette sammenlagttittel i verdenscupen, men kneskaden gjør at hun også står over helgens to renn i andorra. det er det venstre kneet som fortsatt skaper problemer for amerikaneren, etter at hun falt i høy fart i utforrennet i cortina d’ampezzo for to uker siden. – jeg ønsker virkelig å gjøre dette på riktig måte, sier shiffrin ifølge ntb. – selvfølgelig står mye på spill denne sesongen, og det kjenner jeg. men jeg merker også at det er mange muligheter de neste sesongene.  Bodø/Glimt bekrefter: Bud på Pellegrino akseptert

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 31. januar 2024 KL:19.07)
  bodø/glimts sportslige leder, håvard sakariassen opplyser at klubben har akseptert et bud på 33 år gamle amahl pellegrino. – jeg kan bekrefte at vi for en time siden har akseptert et bud på pellegrino. han er ikke solgt, men vi har akseptert et bud, røpte sakariassen under onsdagens pressekonferanse. – så er det en prosess som må gå på baksiden av det, fortsatte han. ifølge klubben er det nå opp til pellegrino selv om han ønsker å forlate klubben. både tv 2 , vg og nettavisen erfarer at pellegrinos neste klubb er mls-klubben san josé earthquakes. likevel er ikke dette bekreftet av klubben. pellegrino har vært en svært markant spiller for bodæ/glimt siden han ankom klubben i 2021. i tillegg til å ha fått med seg to ligagull i denne perioden, har han blitt toppscorer i eliteserien to sesonger på rad, og slo i 2023 rekorden for antall målpoeng i en sesong i norges øverste divisjon. bekreftelsen skjedde samtidig som bodø/glimt presenterte jens petter hauge som sin nye venstrekant på en pressekonferanse onsdag kveld.

  Sterk borteseier for Newcastle - slo Aston Villa

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 31. januar 2024 KL:06.06)
  aston villa har vært et av premier leagues beste hjemmelag denne sesongen. tirsdag kveld fikk de det tøft mot newcastle. 1-3-tapet var birmingham-klubbens første på hjemmebane i 2023/24-sesongen. to scoringer signert midtstopper fabian schär sørget for 2-0-ledelse for newcastle til pause, og vondt ble til verre da den spanske venstrebacken alex moreno skled ballen inn i eget nett i et forsøk på å avverge scoring. i samme situasjon fikk han et svært ublidt møte med egen stolpe. dermed sto det 3-0 til newcastle, og selv om ollie watkins reduserte 20 minutter før full tid og fikk en annen scoring annullert for offside, kom det aldri noen ordentlig sluttspurt fra aston villa. unai emerys menn ligger imidlertid fortsatt på 4. plass i premier league. newcastle er på sin side nummer 7, men fikk et ordentlig skår i gleden tirsdag kveld: svenske alexander isak forlot banen med skade, og akkurat nå er newcastle ganske tynne på topp. i de øvrige premier league-kampene slo crystal palace sheffield united 3-2, mens oppgjøret mellom fulham og everton endte målløst.

  Stefan Strandberg legger opp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 30. januar 2024 KL:14.30)
  forsvarsspilleren stefan strandberg legger opp som fotballspiller. det bekreftes på vålerengas nettsider tirsdag. oslo-klubben, som rykket ned fra eliteserien forrige sesong, skriver at «kapteinen vår tvinges til å legge opp». midtstopperen ble rammet av en livstruende blodpropp i venstrebeinet, skriver vålerenga. – dette er naturlig nok en livskrise for meg. jeg har spilt fotball hver dag siden jeg lærte meg å gå, og var absolutt ikke klar for å gi meg. nå er alt tatt ifra meg. fotballkarrieren er over. jeg var klar for å kjempe for vålerenga og landslaget, og dette er et stort sjokk. akkurat nå er jeg bare glad for å være i live, men trenger tid på å la alt synke inn, sier strandberg selv.

  Langt over streken

  Kilde: Dagbladet - Utenriks | Publisert: (tirsdag 30. januar 2024 KL:09.24)
  dansk folkepartis ungdomsorganisasjon (dfu) deler ut en flyer som viser en «enveisbillett» fra danmark til midtøsten i skolevalget. det får flere folketingsmedlemmer til å rase. - svineri, skriver en radikale venstre-politiker.Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »