Hovedsiden

Liten annonse
  Krevende vind skapte trøbbel for kombinertherrene

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (lørdag 2. mars 2024 KL:11.38)
  tøffe vindforhold spilte de to norske kombinertduoene et puss i hoppdelen av lagsprintkonkurransen i lahti. jørgen graabak traff imidlertid godt. jens lurås oftebro og jørgen graabak på det norske førstelaget har 37 sekunder opp til ledende tyskland før langrennet. det norske andrelaget med andreas skoglund og espen andersen er hele ett minutt og 13 sekunder bak tetlaget. – det var synd. han blir litt lav i posisjonen, og da blir det tungt å komme i gang, sa viaplay-ekspert magnus moan om oftebros hopp. for graabaks del gikk det langt bedre. han hoppet det norske førstelaget et stykke opp på lista med 127 meter. ved flere anledninger ble det stans i gjennomføringen av hoppingen på grunn av mye vind i hoppanlegget. – du er nødt til å treffe her, så jeg håper de norske klarer det også, sa kombinertsjef ivar stuan i et intervju med viaplay. langrennsdelen starter klokken 14.20. verdenscupleder jarl magnus riiber står over helgens konkurranser i den finske skimetropolen. han er i stedet hjemme i norge for å teste skulderen inn mot rennene i holmenkollen neste helg. riiber har allerede sikret seg sammenlagtseieren i verdenscupen. – krystallkula er hans med fire renn igjen av sesongen. nå står han over lahti for å være maksimalt forberedt inn mot kollen og deretter prøve-vm i trondheim. det er ingen tvil om at jarl ønsker å teste hva skulderen tåler av belastning, sa stuan i en pressemelding tidligere denne uka. (©ntb)

  Steen Olsen i seierskampen - rett bak Odermatt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 1. mars 2024 KL:18.49)
  oppdateres - alle løperne har ikke kjørt i første omgang. alexander steen olsen gir marco odermatt kamp om å vinne fredagens storslalåm i aspen. han er nærmest sveitseren før finaleomgangen. kjelsås-alpinisten imponerte i den amerikanske traseen og la seg kun tolv hundredels sekund bak odermatts ledertid. steen olsen har tidligere én seier i verdenscupen. den kom i slalåm i palisades tahoe for litt over ett år siden, og nå har 22-åringen muligheten til å doble antallet. i så fall må han bryte odermatts enorme rekke på ti strake seirer i storslalåm. henrik kristoffersen er nest best av de norske alpinistene. han er foreløpig nummer fem og øyner en topplassering. det skiller 64 hundredeler opp til odermatt. to hakk lenger ned på lista følger atle lie mcgrath (+0,77), mens timon haugan (+1,98) i skrivende stund er nummer 16. førsteomgangen i aspen pågår fortsatt, men de antatt beste har kjørt. finaleomgangen starter klokken 21.00 norsk tid. (ntb)

  Lægreids drømmerenn ødela for Bø: – Drittlei skytingen din

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 1. mars 2024 KL:16.54)
  med 20 treff vant sturla holm lægreid fredagens normaldistanse i holmenkollen, på en dag hvor det har vært stor norsk dominans. mye av grunnen til det var nettopp den feilfrie skytingen til lægreid, der de nærmeste utfordrerne, tarjei bø, vetle sjåstad christiansen og eric perrot alle fikk én bom på siste skyting. – det er ingen som fyller så ofte som sturla gjør. han er så god i de situasjonene der, sa nrks ekspertkommentator synnøve solemdal etter lægreids siste skyting. for tarjei bø var det en grov bom på skudd nummer 20 som ødela. – når det siste skuddet ryker, så blir det veldig symbolsk på at du ikke sto løpet ut, sier bø til nrk. – det var et kjempebra løp og all ære til sturla som klarer å skyte 20, sier han videre. da lægreid kom inn til nrk i intervjusonen etter rennet, klarte ikke stryingen å dy seg. – jeg er så drittlei skytingen din, sa han med et stort glis. en skyting lægreid naturligvis var langt mer fornøyd med. – det er ikke jeg. jeg har vært litt lei, men i dag var det så lett å skyte fullt hus, hvorfor har jeg ikke gjort det tidligere i sesongen? jeg tenkte det var lenge siden jeg har skutt 20 av 20, så det var på tide, sier lægreid. trøsten for bø er at han med fredagens annenplass knapper innpå ledelsen til lillebror johannes thingnes bø, som ble nummer fem fredag, i verdenscupen sammenlagt. det skiller nå 68 poeng mellom brødrene. tidligere fredag ble det også norsk jubel for kvinnene, hvor ingrid landmark tandrevold revansjerte et skuffende vm og vant, mens ida lien tok en overraskende tredjeplass.

  Disse går Norges lagsprint i kombinert

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 1. mars 2024 KL:14.44)
  kombinertløperne jørgen graabak og jens lurås oftebro går lagsprinten for norge lørdag. det bekrefter ivar stuan til nrk. – de var udiskutable uten jarl magnus riiber til stede. det er et knallsterkt lag, sier sportssjefen. jarl magnus riiber har vunnet verdenscupen sammenlagt og står over for å teste sin trøblete skulder. norges andrelag består av andreas skoglund og espen andersen. – espen bjørnstad er ikke helt 100 prosent og er litt usikker på helsen. han har tendenser til forkjølelse og står over, sier stuan. sportssjefen sier ambisjonen er å kjempe om seieren mot østerrike og tyskland. østerrikerne endte topp tre i den provisoriske konkurransen fredag med johannes lamparter, stefan rettenegger og mario seidl. bjørnstad ble beste norske på en 4. plass.


  Bekrefter til NRK: Kvitfjell-utforen avlyst

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 1. mars 2024 KL:12.53)
  det dårlige været på kvitfjell gjør at ragnhild mowinckel og kajsa vickhoff lie skal kjøre to super-g-renn i verdenscupen i helgen. det internasjonale ski- og snowboardforbundet (fis) opplyser til nrk at treningen er avlyst etter tre utsettelser tidlig på dagen. – det blir super-g i morra og det er fordi vi ikke fikk kjørt trening i går eller i dag. vi tar ikke sjansen på å ta trening i morgen hvis det også blir avlyst, sier ole johan bjørge til nrk. for å arrangere et utforrenn er man avhengig å ha gjennomført minst én offisiell trening. den dårlige sikten på kvitfjell hindret det torsdag og fredag. juryen tar ingen sjanser på å arrangere utfortrening lørdag morgen. det betyr at lørdagens utforrenn blir erstattet med ett av de to avlyste super-g-rennene i italienske val di fassa sist uke, bekrefter kvitfjells rennleder. søndag blir det nok et super-g-renn som også i utgangspunktet var satt opp. da ntb pratet med bjørge fredag, sto han ved det velkjente russispranget i kvitfjell-traseen og kunne ikke se verken porten nedenfor eller overfor. tett tåke og snø gjorde sikten dårlig. nede i dalen regnet det. helgen i kvitfjell blir ragnhild mowinckels siste i verdenscupsirkuset. 31-åringen har varslet at hun legger opp etter sesongen. mowinckel er på 9.-plass i kampen om super-g-kula. lie er på 6.-plass. (ntb/nrk)

  Kvitfjell-utforen avlyst

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 1. mars 2024 KL:12.53)
  det dårlige været på kvitfjell gjør at ragnhild mowinckel og kajsa vickhoff lie skal kjøre to super-g-renn i verdenscupen i helgen. det internasjonale ski- og snowboardforbundet (fis) opplyser at treningen er avlyst etter tre utsettelser tidlig på dagen. for å arrangere et utforrenn er man avhengig å ha gjennomført minst én offisiell trening. den dårlige sikten på kvitfjell hindret det torsdag og fredag. juryen tar ingen sjanser på å arrangere utfortrening lørdag morgen. – vi tør ikke å risikere det om vi får enda en avlysning, sier rennleder ole johan bjørge til ntb. det betyr at lørdagens utforrenn blir erstattet med ett av de to avlyste super-g-rennene i italienske val di fassa sist uke, bekrefter kvitfjells rennleder. søndag blir det nok et super-g-renn som også i utgangspunktet var satt opp. da ntb pratet med bjørge fredag, sto han ved det velkjente russispranget i kvitfjell-traseen og kunne ikke se verken porten nedenfor eller overfor. tett tåke og snø gjorde sikten dårlig. nede i dalen regnet det. helgen i kvitfjell blir ragnhild mowinckels siste i verdenscupsirkuset. 31-åringen har varslet at hun legger opp etter sesongen. mowinckel er på 9.-plass i kampen om super-g-kula. lie er på 6.-plass. (ntb)

  Avlyst for Saltvik Pedersen i Østerrike

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 29. februar 2024 KL:16.22)
  torsdagens storslalåmrenn i verdenscupen paraalpint ble avlyst på grunn av dårlige forhold i wildschönau. det blir en ny sjanse lørdag. jesper saltvik pedersen ble nummer to i slalåm tirsdag og nummer tre onsdag. torsdag tillot ikke forholdene kjøring i det første av to oppsatte storslalåmrenn. verdenscupuka i østerrike avsluttes etter planen lørdag med storslalåm. også magnus valø balchen er med i wildschönau. det er ikke bare paraalpinistene som slet med gjennomføring av renn torsdag. europacuprennet i alpint for menn i sveitsiske stoos (super-g) ble også avlyst. heller ikke kvinnenes utfortrening i kvitfjell før lørdagens verdenscuprenn kunne gjennomføres. (ntb)

  Skiskytterrenn utsatt: – Umulig å skyte

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 29. februar 2024 KL:13.41)
  dagens skiskytterrenn i holmenkollen er utsatt til fredag. det er været som hindrer kvinnene i å stille til start i hovedstaden. det bekrefter arrangøren til nrk. kvinnenes normaldistanse, 15 kilometer, skulle være det første rennet for verdenseliten etter at vm ble avsluttet i nove mesto for halvannen uke siden. – jeg syntes det er lurt at de avlyser. været kommer og går, så man kan være veldig heldig eller uheldig. jeg stoler på at det er en lur avgjørelse, sier ida lien. lien får støtte fra treneren hennes. – avgjørelsen var helt riktig. vi ønsket å gå og jentene var veldig klar for å gå konkurranse i dag, men det verste hadde vært å måtte avlyse midt i. akkurat nå er det umulig å skyte. det er to minutter hvor det er helt okey, og så er det tre minutter hvor det ikke går. så det var en riktig avgjørelse, sier patrick oberegger. dermed blir det to renn i holmenkollen fredag. i tillegg til kvinnenes 15 kilometer, skal mennene gå sin 20 kilometer. videre er det fellesstarter for begge kjønn lørdag, mens det er blandet stafett og parstafett i holmenkollen søndag. ifølge herrenes skytetrener spøker det også for morgendagens renn. – værmeldingen i morgen er også veldig dårlig, så kanskje det heller ikke blir noe i morgen. i dag var det kanskje ok. av og til var det umulig å skyte, men hva skjer hvis vi ikke kan gå i morgen? da er det to konkurranser som blir kansellert, så jeg vet ikke, sier siegfried mazet. – du er litt uenig? – jeg er ikke uenig, men hvis vi ser værmeldingen for i morgen, så blir det det samme. kanskje det ikke blir noen normaldistanser for kvinnene og mennene. jeg vet ikke. det er vanskelig å si, avslutter han. ingrid landmark tandrevold leder verdenscupen sammenlagt før de siste tre verdenscuprundene. ukens verdenscuprunde i holmenkollen er den siste i europa, før verdenscupen avsluttes med tur til usa og canada.

  Skiskytterrennet i Holmenkollen utsatt til fredag

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 29. februar 2024 KL:13.41)
  dagens skiskytterrenn i holmenkollen er utsatt til fredag. det er været som hindrer kvinnene i å stille til start i hovedstaden. det bekrefter arrangøren til nrk. kvinnenes normaldistanse, 15 kilometer, skulle være det være første rennet for verdenseliten etter at vm ble avsluttet i nove mesto for halvannen uke siden. – jeg syntes det er lurt at de avlyser. været kommer og går, så man kan være veldig heldig eller uheldig. jeg stoler på at det er en lur avgjørelse, sier ida lien. dermed blir det to renn i holmenkollen fredag. i tillegg til kvinnenes 15 kilometer, skal mennene gå sin 20 kilometer. videre er det fellesstarter for begge kjønn lørdag, mens det er blandet stafett og parstafett i holmenkollen søndag. ifølge herrenes skytetrener spøker det også for morgendagens renn. – værmeldingen i morgen er også veldig dårlig, så kanskje det heller ikke blir noe i morgen. i dag var det kanskje ok. av og til var det umulig å skyte, men hva skjer hvis vi ikke kan gå i morgen? da er det to konkurranser som blir kansellert, så jeg vet ikke, sier siegfried mazet. du er litt uenig? – jeg er ikke uenig, men hvis vi ser værmeldingen for i morgen, så blir det det samme. kanskje det ikke blir noen normaldistanser for kvinnene og mennene. jeg vet ikke. det er vanskelig å si, avslutter han. ingrid landmark tandrevold leder verdenscupen sammenlagt før de siste tre verdenscuprundene. ukens verdenscuprunde i holmenkollen er den siste i europa, før verdenscupen avsluttes med tur til usa og canada.

  kong harald kommer ikke til verdenscupen i holmenkollen denne uka

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 29. februar 2024 KL:06.55)
  kong harald kommer ikke til å være til stede under verdenscupen i skiskyting i holmenkollen denne uka, opplyser holmenkollen skifestival til dagbladet. – kongehuset er alltid invitert til oss. at han ikke kommer hit, har ingenting med innleggelsen å gjøre. kongehuset kommer til å være representert ved prinsesse astrid, fru ferner, sier daglig leder stefan marx i holmenkollen skifestival til avisen. marx opplyser at de planlegger for at kongen er til stede neste helg når det arrangeres verdenscup i nordiske grener, samt raw air. dette avhenger imidlertid av kongens helsetilstand. kong harald og dronning sonja er for tiden på privat ferie på langkawi, en øygruppe i andamanhavet, rundt 30 kilometer utenfor det malaysiske fastlandet. tirsdag ettermiddag opplyste slottet at kongen var innlagt på sykehus i malaysia. kongens livlege opplyste onsdag at kongens tilstand er i bedring (ntb)


  Saltvik Pedersen treer i Østerrike

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 28. februar 2024 KL:17.03)
  jesper saltvik pedersen ble nummer tre i onsdagens slalåmrenn i verdenscupen paraalpint i wildschönau i østerrike. han greide ikke helt å følge opp tirsdagens 2.-plass samme sted. begge dager ble italienske rené silvestro vinner, onsdag ble nordmannen slått også av nederlandske jeroen kampschreur. pedersen var nummer to etter første omgang, men sjette beste tid i finaleomgangen holdt bare til 3.-plass, 1,81 sekund bak vinneren og 19 hundredeler bak toeren. magnus valø balchen kjørte ut begge dager. (ntb)
  Thingnes Bø avslører sykdom før Kollen-renn - var klar til å trosse legeråd

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 28. februar 2024 KL:13.00)
  johannes thingnes bø ble vm-kongen i nove mesto og leder verdenscupen før de siste rennhelgene. denne uken skal skiskytterne gå i holmenkollen og thingnes bø avslører at han har slitt med sykdom etter vm ble avsluttet for halvannen uke siden. – jeg trente bra de første dagene og så ble jeg syk. jeg har vært syk de siste fem dagene. nå er jeg frisk igjen og klar for nye renn, sier thingnes bø. han forklarer at han har hatt en lett forkjølelse i dagene etter vm. – hva gjør det med målsetningen for helgen? – de endrer seg egentlig aldri. jeg får testet meg på trening etterpå, så får vi se hvordan det føles ut. – har du vurdert å ikke gå? – nei. jeg går alltid, uansett. jeg er på startstrek uansett form og farge, sier han med et smil. han svarer bekreftende «ja» på spørsmål om det betyr at han ville gått også hvis formen var dårligere. – hva sier legen til det? – han ville nok mest sannsynlig vært imot det. – hvordan er den «kampen» mellom deg, kroppen og legen? – det er ikke noe problem. jeg er frisk nå. det slipper vi heldigvis å diskutere. verdenscuprunden i holmenkollen starter med 15 kilometer for kvinnene på torsdag. du kan se alle rennene på nrk.

  robert johansson tilbake i verdenscupen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 28. februar 2024 KL:11.01)
  robert johansson er tilbake i landslagstroppen som skal hoppe verdenscup i lahti kommende helg. torsdag starter kvalifisering i den finske byen. 33 år gamle johansson ble vraket til landslaget før årets sesong, etter en årrekke i det gode selskap. johansson har likevel fått mulighet til å delta i verdenscupen tidligere denne sesongen. han var nemlig å se i verdenscupen i lillehammer før jul, men da som en del av nasjonal kvote.

  Knotten syk - står over verdenscuprenn i Holmenkollen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 27. februar 2024 KL:10.03)
  karoline knotten har fremdeles ikke kommet til hektene etter vm. skiskytteren har kjent på sykdomssymptomer siden fellesstarten på vms avslutningsdag, og står over torsdagens normaldistanse i verdenscupen i holmenkollen, opplyser norges skiskytterforbund. knotten fikk omgangssyke under mesterskapet i nove mesto, og stod over både jaktstarten og normaldistansen, før hun gikk første etappe på stafetten. på vms siste dag ble hun nummer 19 på fellesstarten. heller ikke juni arnekleiv deltar på tirsdagens pressetreff før verdenscupen på hjemmebane. hun gikk showrenn i stockholm i går og rekker ikke frem til oslo i tide.


  Riiber står over i Lahti

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 27. februar 2024 KL:08.53)
  jarl magnus riiber har vunnet samtlige ti verdenscuprenn i kombinert i 2024 og med det også verdenscupen sammenlagt. til denne ukens verdenscuprenn i lahti velger riiber nå å stå over. skiforbundet skriver i en pressemelding at riiber prioriterer å teste skulderen, som han har fått ut av ledd ved flere anledninger og som han vurderer om skal opereres. – jarl har hatt en fantastisk sesong. krystallkula er hans med fire renn igjen av sesongen. nå står han over lahti for å være maksimalt forberedt inn mot kollen og deretter prøve-vm i trondheim. det er ingen tvil om at jarl ønsker å teste hva skulderen tåler av belastning, sier sportssjef ivar stuan. riiber skulle etter planen også stå over nm forrige uke på grunn av skulderen, et renn som senere ble avlyst. uttaket til helgens renn blir dermed slik: espen andersen (lommedalens il) espen bjørnstad (byaasen sk) kasper moen flatla (il jardar) jørgen graabak (byåsen il) jens lurås oftebro (il jardar) andreas skoglund (molde og omegn if) simen tiller (moelven il) lørdag skal de gå lagsprint i lahti, mens det er individuelt renn søndag. kombinertsesongen avsluttes med tre individuelle renn i norge senere i mars, to i oslo og ett i trondheim.

  Stina Nilsson får sjansen i Holmenkollen – syk Öberg står over

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 27. februar 2024 KL:08.48)
  stina nilsson får blant annet med seg en debutant når verdenscupen i skiskyting forflytter seg til holmenkollen denne uken. den tidligere langrennsløperen nilsson er tilbake i verdenscupen igjen etter at hun ikke fikk muligheten til å vise seg fram i vm i nove mesto na morave. hun har konkurrert mest på nivå to i ibu-cupen denne sesongen. anna-karin heijdenberg er også en del av den svenske troppen. det blir sistnevntes debut i verdenscupen. hanna öberg blir ikke å se i oslo. hun ble syk i etterkant av vm i tsjekkia og trenger mer tid før hun er tilbake på startstreken. rennene i oslo kommer for tidlig for den eldste av öberg-søstrene. elvira öberg er best plassert i verdenscupen sammenlagt av svenskene. hun er på 5.-plass med drøyt 100 poeng opp til lederen ingrid landmark tandrevold. det første rennet i holmenkollen går torsdag. da står normaldistansen for kvinner på programmet. det gjenstår tre helger av årets verdenscup i skiskyting. (ntb)

  Grahl-Madsen på pallen i europacupen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 26. februar 2024 KL:13.25)
  bergensgutten hans grahl-madsen (20) kjørte inn til en sterk tredjeplass i storslalåmrennet i europacupen i pass thurn mandag. grahl-madsen lå på tredjeplass etter første omgang og klarte å beholde plasseringen etter gjennomført andre omgang. han kom 31 hundredeler bak den østerrikske vinneren noel zwischenbrugger. franskmannen flavio vitale tok andreplassen. det var grahl-madsens 28. europacuprenn og hans første pallplass. 20-åringen fikk sin debut i verdenscupen i storslalåmrennet i bansko tidligere i februar. norske jesper wahlqvist lå på 28.-plass etter første omgang, men kjørte seg opp utrolige 23 plasser i andre omgang og endte på femteplass. av øvrige nordmenn kom eirik hystad solberg på delt 18.-plass, rasmus bakkevig på 20.-plass, johs braathen herland på 23.-plass, simen sellæg på 29.-plass og victor rygh kjelsli på 56.-plass. (ntb)


  En norsk hopper topp ti i Østerrike

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 25. februar 2024 KL:15.13)
  thea minyan bjørseth (8. plass) og heidi dyhre traaserud (22. plass) ble beste norske i verdenscuprennet i liten bakke i hinzenbach. det var ny personlig bestenotering for traaserud i verdenscupen, mens det er bjørseths 19. topp ti plassering i verdenscupen så langt i hennes karriere. hjemmefavoritten eva pinkelnig fra østerrike ledet før finaleomgangen og leverte et strålende hopp også i finaleomgangen. hun hoppet 90,5 meter, noe som er dagens lengste hopp, og vant overlegent. slovenske nika prevc (2. plass) og jacqueline seifriedsberger (3. plass) tok de andre pallplassene. kjersti græsli lå på en 18. plass etter førsteomgang og hoppet seg opp til 13. plass. det er også hennes karrierebeste. silje opseth klarte akkurat ikke å ta seg til finaleomgangen. neste renn er i lahti i finland 1. mars, før verdenscupsesongen rundes av med raw air i oslo, trondheim og vikersund.

  Baklid sikret sin tredje verdenscupseier sammenlagt i skiorientering

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 25. februar 2024 KL:14.23)
  jørgen baklid ble nummer to på den avsluttende mellomdistansen i verdenscupen i skiorientering i estland. med det sikret han seg sin tredje sammenlagtseier. baklid tok fatt på den siste verdenscupkonkurransen etter 4.-plass på lørdagens øvelse. søndag ble han slått av finske eevert toivonen. – jørgen hadde god kontroll på niklas ekström da han kom i mål, og det var det viktigste i dag, sier landslagstrener i skiorientering christian hohl. baklid tok fire vm-gull på rad i ramsau i januar. – han viser i dag hvilket konkurransehode han har, og er for 3. år på rad best i verden, fortsatte hohl. på kvinnesiden ble anna ulvensøen nummer tre. hun kom dermed på 2.-plass i totalcupen. åsne haavengen ble femmer, men tok sølv i u23-vm som var innlagt i dagens konkurranse. – jeg er kjempefornøyd med pallplass sammenlagt i verdenscupen. det er utrolig moro, forteller ulvensøen.(ntb)

  Kristoffersen 15 hundredeler bak Odermatt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 24. februar 2024 KL:19.59)
  henrik kristoffersen er bare 15 hundredeler bak marco odermatt etter første omgang av storslalåmrennet i palisades tahoe. odermatt, som har vunnet alle vinterens storslalåmrenn i verdenscupen, noterte bestetid med startnummer 2. tiden hans ble truet av kristoffersen, som kjørte noen minutter senere, og i mål skilte bare 0,15 sekund. den amerikanske hjemmefavoritten river radamus på tredjeplass er 0,78 sekund bak lederen. odermatt har vunnet de seks storslalåmrennene i val d`isère, alta badia (2), adelboden, schladming og bansko, og han ligger an til sin sjuende storslalåmtriumf for vinteren. kristoffersen har plassert seg mellom 4.- og 8.-plass i alle seks renn, men har ennå ikke tatt steget opp på pallen i storslalåm i vinter. det kan han rette opp lørdag.

  Ulvensøen vant jaktstarten i verdenscupfinalen i ski-o

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 24. februar 2024 KL:16.14)
  anna ulvensøen sørget for norsk seier på kvinnenes jaktstart i verdenscupfinalen i skiorientering i estland. hun duellerte med svenske magdalena olsson om seieren. olsson ble nummer to og ulvensøen nummer tre på fredagens sprint. – jeg var veldig usikker på veivalgene underveis, men jeg ledet ved begge kartbyttene. samtidig visste jeg at det kunne vær forskjell på gaflingene, og ut fra siste fellespost var magdalena foran meg, sa ulvensøen. det handlet om 10-15 sekunder i favør av olsson. – jeg jobbet hardt for å ta henne igjen, men plutselig falt hun på flatmark i løypa rett foran meg, fortalte ulvensøen. det var vindfullt i mildværet i estland, og en del granbar i løypene, men det var løssnø som felte olsson. – skien hennes skar ut av løypa og ned i løssnøen, forklarte ulvensøen, som har en liten sjanse til å ta igjen sammenlagttoer olsson når verdenscupen avsluttes søndag med mellomdistanse. ulvensøen har vm-gull på mellomdistanse tidligere i sesongen. jørgen baklid, som gjorde rent bord i vm med fire gull (inkludert sprintstafetten sammen med ulvensøen), ble beste norske mann med 4.-plass på jaktstarten. han beholdt sin plassering fra sprinten. det ble dobbelt finsk seier med niklas ekström som vinner. (ntb)

  Tysk skiskytterprofil legger opp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 23. februar 2024 KL:14.32)
  den tyske skiskytteren benedikt doll (33) velger å avslutte karrieren etter sesongen, melder ibu. doll tok nylig bronse på normaldistansen i sitt siste vm. han endte bak johannes thingnes bø og tarjei bø. veteranen har vært en vanskelig konkurrent for de norske skiskytterne siden han slo igjennom i 2016, men på siste stående skyting har han ofte slitt. foran inneværende sesong tok han noen grep på standplass. – nå er det rette øyeblikket. jeg vil tilbringe mer tid sammen med familien, og jeg ser fram til nye utfordringer etter skiskytterkarrieren, skriver doll i en uttalelse. han har to bronse fra 2018-ol i pyeongchang. det ble bare ett vm-gull i sprint (2017), men han står med flere sølv- og bronsemedaljer. i verdenscupen har doll seks seirer, og to av dem har kommet denne vinteren. (ntb)

  Nye landslagsprofiler står over NM på Beitostølen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 23. februar 2024 KL:10.54)
  simen hegstad krüger og mathilde myhrvold blir ikke å se på ski-nm på beitostølen i helga. – simen har i etterkant av verdenscupen i usa pådratt seg en forkjølelse og må dessverre stå over nm, sier landslagslege ove feragen. 30-åringen har slitt mye med sykdom denne sesongen, og stod blant annet over tour de ski nettopp av den grunn. for mathilde myhrvold sin del, handler det om dårlig døgnrytme og søvn, etter verdenscupen i usa og canada forrige helg. det opplyser hun til oppland arbeiderblad.

  Simen Hegstad Krüger forkjølet - står over NM på Beitostølen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 23. februar 2024 KL:10.54)
  simen hegstad krüger (lyn ski) blir ikke å se på ski-nm på beitostølen i helga. – simen har i etterkant av verdenscupen i usa pådratt seg en forkjølelse og må dessverre stå over nm, sier landslagslege ove feragen. 30-åringen har slitt mye med sykdom denne sesongen, og stod blant annet over tour de ski nettopp av den grunn.

  Simen Hegstad Krüger forskjølet - står over NM på Beitostølen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 23. februar 2024 KL:10.54)
  simen hegstad krüger (lyn ski) blir ikke å se på ski-nm på beitostølen i helga. – simen har i etterkant av verdenscupen i usa pådratt seg en forkjølelse og må dessverre stå over nm, sier landslagslege ove feragen. 30-åringen har slitt mye med sykdom denne sesongen, og stod blant annet over tour de ski nettopp av den grunn.

  Svarer landslagstreneren etter NM-gull: – Skal ikke la Nossum ødelegge dagen min

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 22. februar 2024 KL:13.51)
  gjøran tefre tok karrierens første nm-gull da han vant torsdagens 10 kilometer i fri teknikk på beitostølen. etter 8,1 kilometer lå han helt likt med magne haga. men avslutningen til tefre var i en helt egen klasse og i mål var han 14,2 sekunder foran haga. – jeg trodde egentlig folk køddet meg da fikk beskjed om at jeg gikk for gull, sier tefre. bronsen gikk til martin kirkeberg mørk. tefre har vært å se i verdenscupen flere ganger de siste årene, primært i sprint, hvor han har en åttendeplass som beste resultat. nå håper på han nye sjanser, etter at sykdom spolerte sjansene hans for å komme på verdenscuplaget tidligere denne sesongen. – det er bare klassisk igjen denne sesongen i verdenscupen, dessverre. skøyting er vanskelig å bruke til klassisk-uttak, men det er bedre å gå fort enn å ikke gjøre det, sier landslagstrener eirik myhr nossum til nrk. det får tefre til å reagere: – jeg skal ikke la nossum ødelegge dagen min med det. nå er jeg norges beste skiløper. hvis det ikke er godt nok til å gå verdenscup, så får vi feire seieren min i dag og fikse systemet etterpå. han påpeker at det er en 20 kilometer fellesstart i fri teknikk som sesongens siste renn i falun. – vinner du nm og har to pallplasser på distanse skøyting før det, så bør det være mulighet, sier tefre. nossum er klar at torsdagens løp ikke garanterer noen plass i falun. – ja, det er en fellesstart i fristil i falun. og så er det en del fristilrenn på nasjonalt nivå før det. selvfølgelig er det med i potten, men det er også fristilrenn som er mellom her og falun som teller med på det, sier nossum.

  Tok karrierens første NM-gull: – Trodde folk køddet med meg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 22. februar 2024 KL:13.51)
  jeg skjønner ikke helt hva som skjer. det er med god margin det beste skirennet jeg har gått i hele mitt liv, sier gjøran tefre til nrk, etter å ha tatt karrierens første nm-gull. etter 8,1 kilometer lå han helt likt med magne haga. men avslutningen til tefre var i en helt egen klasse og i mål var han 14,2 sekunder foran haga. – jeg trodde egentlig folk køddet meg da fikk beskjed om at jeg gikk for gull. men det ble 15 sekunder til slutt ... det var bra, sier tefre. bronsen gikk til martin kirkeberg mørk. tefre har vært å se i verdenscupen flere ganger de siste årene, primært i sprint, hvor han har en åttendeplass som beste resultat. – jeg fikk jo høre at jeg liksom måtte strekke frem foten, at det var sekunder det stod om og jeg var ganske stiv. men når jeg skjønner at jeg har blitt norgesmester er jo det ganske gøy. jeg er litt målløs akkurat nå, sier 29-åringen. – jeg har alltid tenkt at jeg har høyest potensiale på distanse, selv om jeg har gått fortest på sprint hittil, sier han selv. skiskytterne einar hedegart og johan-olav botn satte standarden fra start, men det holdt ikke til medalje på torsdagens 10 kilometer i fri teknikk. til slutt ble botn beste skiskytter på sjetteplass, med hedegart på plassen bak. iver tildheim andersen var den store favoritten på forhånd, men fikk det tungt i andre halvdel av rennet og ble nummer fire.

  Halve herrelandslaget må stå over NM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 21. februar 2024 KL:17.25)
  torsdag starter første del av nm på ski. det blir med en rekke markante fravær. av de ti langrennsløperne på elite- og sprintlandslaget hos mennene, er det kun fem som går i nm denne uka. verdenscupleder harald østberg amundsen, martin løwstrøm nyenget og didrik tønseth fra distanselaget står alle over. det samme gjør erik valnes og håvard solås taugbøl fra sprintlaget. ryggproblemer og sykdom er årsaken til de mange forfallene, ifølge landslagssjef ulf morten aune. – da er det ikke smart å gå skirenn, selv om det er nm, sier aune til nrk. alle de fem var nylig i nord-amerika for å gå skirenn i verdenscupen. nyenget reiste der hjem underveis med ryggproblemer, mens også valnes fikk en tung avslutning grunnet problemer med luftveiene. – ja, det har vært mange skirenn, men alle løperne vil svært gjerne gå nm. nå måtte lege og trener si nei til noen, dessverre, sier aune. han påpeker at flere av de største langrennsstjernene vil stille i mesterskapet, som johannes høsflot klæbo og åtte av de ti utøverne på kvinnenes landslag. hos kvinnene er det tiril udnes weng og ingvild flugstad østberg som står over mesterskapet. i tillegg skal heller ikke kombinertløperne gyda westvold hansen, jarl magnus riiber og jørgen graabak delta i nm. for riiber skyldes det utfordringer med skulderen. – gyda responderer ikke normalt på trening for tiden og anbefales kun rolig trening i en periode fremover. jørgen ble syk etter sist world cup-helg. han er i lett trening, men det er for tidlig å trene hardt eller konkurrere på nåværende tidspunkt, forteller lege for kombinertlandslaget, anders storhaug heen i en pressemelding. du kan se nm på nrk. torsdag morgen starter det med 10 kilometer for kvinner i langrenn, klokken 10.00.

  Derfor takket Kilde nei til utvalget

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 21. februar 2024 KL:06.45)
  aleksander aamodt kilde vil ikke være med i utvalget som skal vurdere landslagsmodellen. nå forteller han hvorfor. – med de personene i det utvalget synes jeg at det blir for inhabilt, sier kilde til ntb fra et treningsstudio i innsbruck. alpinstjernen er i opptrening etter fallet i wengen for 38 dager siden. der pådro han seg et stort og dypt kutt i leggen, i tillegg til at han slo skulderen ut av ledd. etter krasjen har kilde brukt mesteparten av tiden på å ta små steg mot et mulig comeback i løypa, men han har også uttalt at det må endringer til i norges skiforbund for at han skal stille i verdenscupen igjen. overfor ntb dysser riktignok kilde ned utspillet og forteller at det ble litt satt på spissen. – men samtidig så føler jeg at det må en modernisering til i toppen. jeg har veldig tro på en god landslagsmodell, og det er det jeg synes er viktigst i denne sammenheng. det må være en modernisering som er med på en utvikling og en forandring. alpinesset refererer til utøvernes bilderettigheter og hvordan utøvernes eiendomsrett til disse påvirker forbundets rettigheter til å inngå sponsoravtaler. i starten av februar ble et utvalg satt sammen for å se på mulige endringer i dagens landslagsavtale. kilde ble invitert til å være med, men valgte å takke nei. – jeg har ikke lyst til å sitte i et system der det er personer jeg har sett komme med utspill jeg er helt imot. da føler jeg at det gir lite å skulle snakke med dem, forklarer han. – jeg har egentlig troen på kommunikasjon, men det må være med folk som er villig til å se på ting på en konstruktiv måte. de som sitter i det utvalget, synes jeg ikke har en habil tilnærming. så jeg føler at det blir unødvendig for meg å sitte i et sånt utvalg. (ntb)

  Tidligere norgesmester Martin Hole er død

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 20. februar 2024 KL:18.00)
  den tidligere langrennsløperen martin hole (64) har gått bort etter kreftsykdom, melder hallingdølen. han vant to nm-gull på midten av 1980-tallet. dødsfallet bekreftes av datteren lillvi wedenberg hole overfor lokalavisen. hole døde natt til tirsdag. som aktiv ble han norgesmester på 15 kilometer i 1985 og 30 kilometer året etter. i tillegg tok hole ett sølv og fire bronsemedaljer som nm-løper. hole var med til vm i 1985 og 1987 samt calgary-ol i 1988. hans beste mesterskapsplassering ble 11.-plassen på vm-femmila i oberstdorf, og i verdenscupen var 3.-plassen fra falun i 1986 toppnoteringen. (ntb)

  monsen super-g-debuterer i verdenscupen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 20. februar 2024 KL:10.07)
  marte monsen får sin debut i super-g i verdenscupen når hun blir med ragnhild mowinckel og kajsa vickhoff lie til val di fassa i italia. der skal fartskvinnene kjøre super-g-renn både lørdag og søndag. monsen har fra før 25 starter i verdenscupen, men alle har kommet i slalåm, storslalåm og parallell. hennes karrierebeste er en 6.-plass fra parallellrennet i lech/zürs i november 2021. teknikkherrene skal også i aksjon i helgen i amerikanske palisades tahoe. forrige sesong tok rasmus windingstad en imponerende 3.-plass i storslalåmrennet, mens alexander steen olsen og timon haugan fikset dobbelt norsk i slalåmrennet dagen etter. i år som i fjor bli storslalåmrennet kjørt på lørdag, mens steen olsen skal prøve å forsvare

  Hopperne og Stöckl tause etter møte

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 19. februar 2024 KL:15.27)
  det har stormet rundt det norske hopplandslaget og landslagssjef alexander stöckl de siste dagene, etter at det i forrige uke kom frem at landslagshopperne hadde sendt et brev til ledelsen, hvor de uttrykte misnøye med stöckls ledelse. lørdag ble det videre kjent at stöckl skulle møte hopperne. landslagssjefen var ikke til stede under verdenscupen i sapporo i helgen som var. mandag ettermiddag møttes hopperne og stöckl på gardermoen. rundt klokken 15.00 kom de norske hopperne ut på tur og rekke. ingen av dem ønsket å kommentere noe rundt hva som ble diskutert på møtet. – det har jeg ingen planer om, sa granerud til nrk på spørsmål om han hadde en kommentar. heller ikke alexander stöckl ønsket å si noe.


Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »