Hovedsiden

Liten annonse


  Kombinert-trio covid-smittet - står over på Lillehammer

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (onsdag 29. november 2023 KL:12.32)
  både simen tiller, espen andersen og espen bjørnstad har fått covid. det bekrefter kombinertlandslagets sportssjef ivar stuan til nrk. det betyr at trioen må stå over verdenscuprennene på lillehammer til helga. alekander skoglund hentes inn på det norske laget etter sykdomsforfallene.


  Kilde raskest på trening

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (tirsdag 28. november 2023 KL:19.56)
  aleksander aamodt kilde suste inn til beste tid i den første treningsomgangen før vinterens første utforrenn i verdenscupen alpint. kilde kom inn til 1.39,68 og leder treningsomgangen i beaver creek 23 hundredels sekund foran franske cyprien sarrazin. andreas sander fra tyskland er nummer tre, over halvsekundet bak. nordmannen startet som nummer 14 av de 82 påmeldte. han var raskest av alle i øverste del av løypa. han tapte tid til rivalene i midtpartiet, men var nest raskest i de to siste sektorene (av fem). adrian smiseth sejersted fikk også fart på skiene. han startet som nummer 2 og kjørte inn til en tid som holder til 6.-plass når 30 utøvere har vært i aksjon. han er 0,67 sekund bak kilde. sejersted har vært raskest av alle i de to sektorene hvor kilde var et stykke bak. markus fossland er tredje norske deltaker. han starter som nummer 56. det skal kjøres verdenscuprenn i utfor fredag og lørdag, mens super-g står på programmet søndag. (ntb)

  Koronautbrudd i den svenske langrennsleiren – Frida Karlsson og to andre stjerner syke

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (tirsdag 28. november 2023 KL:14.20)
  de svenske langrennsstjernene jonna sundling, frida karlsson og linn svahn har blitt koronasyke og kommer trolig ikke til start i kommende helgs verdenscuprenn i gällivare. det opplyser det svenske skiforbundet tirsdag. – vi er i en situasjon hvor flere i troppen har testet positivt for covid-19 etter verdenscuprennene i ruka. situasjonen er selvsagt uheldig, og vi iverksetter for tiden flere tiltak for å minimere videre smittespredning da mange aktive allerede er på plass i gällivare, sier landslagslege rickard noberius. han sier at løperne må ha god hygiene, og at måltider skal inntas på de respektives rom. jonna sundling stiller ikke i gällivare, men frida karlsson er aktuell for å starte i lørdagens distanseløp. hun har foreløpig ikke symptomer. – frida karlsson har blitt isolert, og vi fortsetter å følge utviklingen rundt mulige infeksjonssymptomer. vi ser om det kommer negative tester i løpet av uken, før vi tar en endelig avgjørelse om konkurransestart, sier noberius. jonna sundling bekrefter sykdomssituasjonen sin på instagram. «det blir dessverre ingen konkurranser i gällivare for meg», skriver hun. i forbindelse med åpningsrennene i ruka sist helg testet også william poromaa positivt for covid. poromaa er ikke tatt ut i svenske troppen til helgens renn. der er blant andre alvar myhlback tatt ut. 17-åringen kan dermed få sin verdenscupdebut på hjemmebane. (ntb)


  Finsk langrennsveteran (45) gjør oppsiktsvekkende comeback

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (tirsdag 28. november 2023 KL:10.02)
  den finske langrennsveteranen riitta-liisa roponen har ikke gått verdenscup siden 2021. kommende helg er hun overraskende tilbake. det finske skiforbundet melder tirsdag at roponen er tatt ut i troppen som skal konkurrere i svenske gällivare kommende helg. 45-åringen har en solid merittliste. hun har vunnet til sammen sju vm-medaljer, hvorav tre er gull, og en ol-bronse fra 2010. superveteranen har egentlig avsluttet landslagskarrieren, men den siste tiden har hun vist storform. for noen uker siden slo hun stjerner som krista pärmäkoski og kerttu niskanen i et renn i olos, ifølge yle. nå venter verdenscuprenn i gällivare for den spreke veteranen. finland kommer samtidig til sverige uten iivo niskanen, som etter premieren i ruka annonserte at han ikke ville konkurrere i gällivare. johanna matintalo har i tillegg testet positivt for covid-19, melder yle. (©ntb)

  Utsatt utfor-renn flyttet til Val Gardena

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 27. november 2023 KL:20.57)
  det ene av de to verdenscuprennene i utfor som ble avlyst i sveitsiske zermatt nylig er flyttet til italienske val gardena. det opplyser det internasjonale ski- og snowboardforbundet mandag. val gardena står allerede oppført med et super-g-renn og et utforrenn 15. og 16. desember. nå blir det en ekstra fartsfest for aleksander aamodt kilde og konkurrentene 14. desember. dermed blir det et tøft førjulsprogram for de mest allsidige alpinistene. på terminlisten står det også storslalåmrenn i alta badia 17. og 18. desember. for andre år på rad ble de fire utforrennene – to for herrene og to for kvinnene – i zermatt-cervinia i midten av november avlyst som følge av uvær. de andre løpene som ble avlyst har ennå ikke fått nye datoer. (nt(

  Granerud beste norske før finaleomgangen i Ruka

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 26. november 2023 KL:17.19)
  de norske hopperne viste noen små tegn til bedring i førsteomgangen i finske ruka, men er likevel på vei mot et nytt svakt verdenscuprenn. halvor egner granerud fulgte opp lørdagens skuffende resultat med 142 meter i storbakken. flere konkurrenter leverte langt bedre hopp, og nordmannen er nummer tolv før finaleomgangen. lørdagens seierherre stefan kraft leder med hele 13 poeng ned til tyske stephan leyhe før hopp to. granerud har 26,8 poeng opp til den østerrikske lederen. johann forfang var best av samtlige i kvalifiseringen til rennet, men traff ikke perfekt da det gjaldt som mest. i førsteomgangen landet han på 129,5 meter. kristoffer sundal klinket til med 138 meter, mens daniel-andré tande landet fire meter kortere og sikret seg også retten til å hoppe igjen. fredrik villumstad (121 meter) og marius lindvik (122 meter) greide ikke å ta seg videre til andreomgangen. landslaget skuffet stort i lørdagens åpningsrenn. regjerende verdenscupvinner granerud ble da beste norske på en 16.-plass. (ntb)

  klæbo står over neste verdenscuprenn

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 26. november 2023 KL:13.42)
  Johannes Høstflot Klæbo endte på en 21.-plass under søndagens 20 km fri teknikk i Ruka. Nå er det klart at han ikke blir å se på 10-kilometeren i svenske Gällivare neste helg – Jeg håper jeg er tilbake i Östersund, men vi får se, forteller han. Klæbo har ikke fått det helt til å stemme under helgens verdenscupåpning. Fredag ble han knust av lagkompis Erik Valnes, lørdag var han langt bak teten, og søndag var han sjanseløs igjen.


  Norsk skuffelse i storslalåm – sveitser vant i Killington

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 25. november 2023 KL:20.01)
  mina fürst holtmann ble beste norske alpinist på 16.-plass i lørdagens verdenscuprenn i storslalåm. seieren tok lara gut-behrami. sveitseren vant foran alice robinson og mikaela shiffrin på en dag hvor de norske skuffet i den amerikanske traseen i killington. holtmann ble nummer 16 og slått med 2,88 sekunder, mens ragnhild mowinckel (17.-plass) og thea louise stjernesund (24.-plass) heller ikke fikk det til å stemme. maria therese tviberg hektet midtveis i 1. omgang og røk ut. bergenseren holdt seg til kneet og ble i etterkant sendt til sykehus for sjekk. norges skiforbund har opplyst at de vil komme med en ny oppdatering så fort skadeomfanget er kjent. kristin lysdahl greide ikke ta seg videre til finaleomgangen. søndag skal det kjøres slalåm i vermont. (ntb)

  Trippel norsk i verdenscuåpningen i kombinert – Oftebro vant foran Riiber og Graabak

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 24. november 2023 KL:15.21)
  jens lurås oftebro spurtet inn til seier i verdenscuprennet i kombinert i ruka fredag. de norske løperne fylte seierspallen. – dette var virkelig hardt. jeg slet veldig fra start av. jeg følte meg faktisk litt syk i går, sa oftebro etter seieren. – jeg måtte bare prøve å ta det med ro. alt i alt er jeg kjempefornøyd med seieren, la 23-åringen til. det var oftebros femte verdenscupseier i karrieren. jarl magnus riiber ble nummer to, dagen etter at han fikk skulderen ut av ledd under den provisoriske hoppomgangen i finland. jørgen graabak fulgte på tredjeplass i det som var debuten til den nye kompaktøvelsen i verdenscupen. (ntb/nrk)

  Jarl Magnus Riiber med skulderskade – diskuterer mulig operasjon med legen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 23. november 2023 KL:19.20)
  det norske kombinertesset jarl magnus riiber fikk skulderen ut av ledd under den provisoriske omgangen i ruka. nå er verdenscupåpningen usikker. skulderen smatt ut av ledd da han landet på 145 meter og falt i storbakken i ruka. – jeg er deppa, selvfølgelig. jeg har ofret en del for å komme meg i form den siste måneden. det å snuble på målstreken føles tungt. akkurat dette er det verste scenarioet for meg, verre enn det som skjedde i ol da fikk korona, sa riiber til tv 2 , som er på plass på det finske skistedet i nordøstre del av finland. landslagstrener stig morten fredheim forteller til nrk at det er for tidlig å si sikkert om riiber må stå over helgens verdenscuprenn. – han er skuffet. ikke noe mer å si enn det. han er forholdsvis langt nede. det blir vår jobb å få han opp igjen, men vi vet ikke hva som skjer videre. det er samme skulder som tidligere, sier fredheim. riiber har slitt med skulderen en stund. det er smertefullt når den går ut av ledd, og denne gangen dro han den på plass igjen selv. – må han vurdere operasjon slik at han ikke drar med skulderproblemene til vm? – det er selvfølgelig en vurdering som anders (lege) og jarl prater om på telefonen nå. basert på historikk og hva som er mulig å gå med og ikke gå med. – jeg tror det er svært lite lurt å fortsette i den situasjonen han er i nå, men vi må ta en vurdering på hvor mye verre det kan bli. det kommer til å bli lagt en plan for en operasjon, vil jeg tro. forteller treneren. hvis riibers omgang fra ruka må brukes i helgens verdenscupåpning, vil resultatet hans gi 20 sekunders forsprang til østerrikeren johannes lamparter, som hoppet 142,5 meter. riiber var også lengst i den siste treningen med 144 meter. provisorisk omgang tas i bruk hvis noen av hoppkonkurransene må avlyses. riiber og lamparter var i en klasse for seg og hoppet med to avsatser lavere fart enn treeren, østerrikske thomas rettenegger. med 140,5 meter var han 24,3 poeng bak nordmannen, som tilsvarer 1.37 minutter i sporet. (nrk/ntb)

  Disse hopper i verdenscupstarten i Ruka

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 20. november 2023 KL:15.13)
  uttaket til verdenscupåpningen i hopp for menn ble som ventet. halvor egner granerud fronter en tropp på seks mann. han utgjør det norske laget sammen med johann forfang, daniel-andré tande, marius lindvik, kristoffer sundal og fredrik villumstad. navnene ble lest opp av landslagstrener alexander stöckl i en instagram-video mandag. bendik jakobsen heggli er den eneste blant de mannlige landslagsutøverne som ikke er med til finland. sesongens første verdenscuprenn går i storbakken lørdag, og en ny konkurranse venter dagen etter. det er kvalifisering til åpningsrennet fredag kveld. (ntb)

  Ukjent 23-åring knuste Skistad: – Kan den tiden stemme?

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 17. november 2023 KL:11.54)
  kristine stavås skistad vant alle de fire verdenscuprennene i sprint etter vm, men i den nasjonale åpningen på beitostølen måtte hun se seg slått i sprintkvalifiseringen. med startnummer én gikk skistad naturligvis også først over målstreken, men bak kom flere i høyt tempo. aller raskest var ingrid andréa gulbrandsen, som var i en egen klasse. i mål var hun 5,4 sekunder foran anne svendsen, 6,1 sekunder foran maria hartz melling og hele syv sekunder foran skistad. – dette er jo et lite sjokk. dette var sensasjonelt bra, sa nrk-kommentator jann post. – kan denne tiden stemme da, spurte ekspertkommentator torgeir bjørn. og tiden den stemte, og gulbrandsen tok med det en klar seier i kvalifiseringen. – jeg må si at ingrid andréa gulbrandsen imponerte meg med den tiden hun har, sa nrks langrennsekspert therese johaug. – det er jo en total utklassing, sa bjørn videre. på spørsmål fra nrk om hun selv ble sjokkert, svarer gulbrandsen. – det kjentes jo bra ut, men ikke at det var så bra, nei. 23 år gamle gulbrandsen ble forrige uke nummer tre i sprinten i finske muonio, og hun har fått sjansen i verdenscupen i drammen de to siste årene, med en 20. plass fra forrige sesong.

  Shiffrin vant i Levi

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 12. november 2023 KL:14.14)
  amerikanske mikaela shiffrin vant verdenscupslalåmen i levi etter at petra vlhova hektet og mistet seieren. mina fürst holtmann endte på 5.-plass. vlhova hadde 76/100 sekund ned til amerikanske mikaela shiffrin foran finaleomgangen, og tross en god start på finaleomgangen, endte det med nedtur. shiffrin tok dermed seieren og ble historisk som den første til å vinne sju verdenscuprenn i slalåm på ett og samme sted. leona popovic tok 2.-plassen, mens tyske lena dürr ble treer. mina fürst holtmann leverte en veldig god finaleomgang og endte på 5.-plass, 1,23 sekunder bak vinneren. hun klatret to plasser fra 1. omgang. (ntb)

  verdenscuprenn i utfor avlyst igjen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 12. november 2023 KL:08.07)
  Aleksander Aamodt Kilde og resten av utforkanonene må vente med å starte fartssesongen. Søndag ble det andre rennet i Zermatt-Cervinia avlyst. Det bekrefter Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS). Også lørdagens renn ble avlyst som følge av stort snøfall. Da var i tillegg vinden en faktor, skriver NTB.


  Tviberg skuffet i finaleomgangen – beste norske på 11.-plass

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 11. november 2023 KL:14.35)
  maria therese tviberg var på skuddhold til karrierebeste, men måtte til slutt se seg fornøyd med 11.-plass i verdenscuprennet i slalåm i finske levi. slovakiske petra vlhova vant foran tyske lena dürr og østerrikske katharina liensberger. den amerikanske storfavoritten mikaela shiffrin havnet rett utenfor pallen. – jeg er kjempefornøyd. dette viser at jeg har masse mer å gå på. for meg handler det bare om å bygge selvtillit og tørre å gjøre det de aller beste jentene gjør, sa tviberg til viaplay, ifølge ntb.  Tviberg med kjempeomgang

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 11. november 2023 KL:11.00)
  maria therese tviberg ligger som beste norske på en foreløpig 7.-plass etter første omgang av verdenscuprennet i slalåm i finske levi. bergenseren ligger 1,44 sekunder bak den slovakiske lederen petra vlhova. tyske lena dürr følger 18/100 bak på 2.-plass, mens amerikanske mikaela shiffrin innehar 3.-plassen, 42/100 bak vlhova. det skiller imidlertid bare 42/100 opp til østerrikske katharina liensberger på 4.-plass. tviberg kan dermed sikre seg ny karrierebeste dersom hun følger opp i andre omgang. 29-åringen har en 6.-plass fra killington i fjor som sin bestenotering i slalåm i verdenscupen. (ntb)

  Alpint: Tre menn og fem kvinner klar for verdencup

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 7. november 2023 KL:15.13)
  til helgens verdenscuprenn i zermatt/cervina og levi sender norge henholdsvis tre menn og fem kvinner. herrenes utforrenn i zermatt/cervina arrangeres for første gang. det spesielle med nyskapningen er at start er i sveits, mens målgang er i italia. her er det norske uttaket til helgens renn: utfor menn i zermatt/cervina: aleksander aamodt kilde, adrian smiseth sejersted, markus nordgård fossland. slalåm kvinner i levi, finland: thea louise stjernesund, mina fürst holtmann, maria therese tviberg, kristin lysdahl, bianca bakke westhoff.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »