Hovedsiden

Liten annonse  vingegaard svever videre på suksessbølgen – kun pogacar foran seg på verdensrankingen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 19. september 2023 KL:10.27)
  Jonas Vingegaards fabelaktige sykkelsesong fortsetter i uforminsket styrke. Dansken har bare Tadej Pogacar foran seg på den offisielle rankingen til UCI. På den ferske listen til Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) klatrer den danske fjellkanonen forbi både Remco Evenepoel og landsmann Mads Pedersen. Vingegaard ble nylig nummer to sammenlagt i Vuelta a España, og kombinert med seier i Tour de France gir det mange verdifulle rankingpoeng for 26-åringen. Danmark og Belgia har begge tre representanter inne topp 10. Slovenia (2), Nederland og Storbritannia er de resterende nasjonene med ryttere i toppen av rankingen. Vuelta a España-vinner Sepp Kuss klatrer imponerende 101 plasser, og 29-åringen ligger plassert som nummer 14. Alexander Kristoff er den best plasserte norske rytteren på UCIs ranking på 50.-plass. (NTB)

  hovland beholder fjerdeplassen på verdensrankingen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 18. september 2023 KL:12.34)
  golfesset viktor hovland er stadig nummer fire på verdensrankingen. nordmannen endte på en sterk femteplass i det europeiske pga-mesterskapet i helgen. hovland har avansert på verdensrankingen den siste tiden etter at han vant to turneringer i pga-sluttspillet. etter femteplassen i turneringen utenfor london i helgen, beholder han sin posisjon som verdens fjerde beste golfspiller. hovland har tredjeplass som sin beste plassering på rankingen. det oppnådde han i fjor. amerikanske scottie scheffler topper rankingen foran rory mcilroy (nord-irland) og jon rahm (spania). den neste for hovland er ryder cup i månedsskiftet. der er han en del av et europeisk lag som skal forsøke å slå tilbake mot usa. hovland deltar i sin andre ryder cup-utgave.

  hovland holder fjerdeplassen på verdensrankingen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 18. september 2023 KL:10.40)
  viktor hovland avsluttet godt i helgen og endte på en femteplass i bmw pga championship på europatouren. turneringen er hovlands siste før ryder cup neste uke og nordmannen ligger trygt plassert på fjerdeplass på verdensrankingen denne uken. scottie sheffler topper stadig verdensrankingen, med rory mcilroy og jon rahm på plassene bak. hovland var i fjor vår helt oppe på tredjeplass på verdensrankingen.

  Rankingfall for Ruud – Djokovic tilbake som verdensener

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 11. september 2023 KL:07.29)
  den norske tennisprofilen casper ruud (24) taper betydelig terreng på den offisielle atp-rankingen. serberen novak djokovic klatrer på sin side til topps igjen. den ferske us open-mesteren innkasserer 2000 poeng for turneringsseieren på hardcourten i new york, og 36-åringen kan dermed smykke seg som ener på verdensrankingen. spanske carlos alcaraz har vært rangert som den beste tennisspilleren siden 26. juni, men fjorårets vinner av us open henvises til 2.-plass. daniil medvedev blir værende som nummer tre på rankingen. casper ruuds tidlige exit i grand slam-turneringen gjør at han mister hele 1155 poeng og faller til 9.-plass. (ntb)

  Sabalenka ny verdensener – Gauff klatrer til 3.-plass

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 11. september 2023 KL:07.20)
  aryna sabalenka inntar posisjonen som ener på verdensrankingen i tennis tross tap i us open-finalen mot coco gauff. sistnevnte kan også juble for rankinghopp. gauff gjør et byks på tre plasser, og det 19 år gamle supertalentet har dermed bare polske iga swiatek og belarusiske sabalenka foran seg på den ferske listen. sabalenka har aldri tidligere vært nummer én på rankingen. bestenotering er det også for amerikanske gauff. (ntb)

  Stortalent ble yngste amerikaner i en US Open-semi på 30 år

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 6. september 2023 KL:07.35)
  ben shelton (20) ble onsdag den yngste amerikaneren til å spille seg til en us open-semifinale i tennis siden 1992. nå venter selveste novak djokovic. shelton vant den amerikanske duellen mot frances tiafoe 6-2, 3-6, 7-6 (9-7), 6-2 onsdag morgen. i den underholdende kampen hamret shelton inn 50 vinnere og viste fram sin farlige forehand mot langt mer erfarne tiafoe. shelton tok seg til kvartfinale i australian open i vinter, og onsdagens seier gjorde ham klar for en grand slam-semifinale for første gang i karrieren. der venter novak djokovic, som tidligere på dagen i new york slo taylor fritz og ble klar for sin 47. semifinale i en grand slam-turnering. det er rekord. – det blir ikke mye bedre enn det, sa shelton om det som blir det første møtet mellom unggutten og djokovic. shelton ble profesjonell i fjor og spiller kun sin femte grand slam-turnering. uavhengig av resultat mot djokovic for 20-åringen vil han være inne blant topp 20 på verdensrankingen etter turneringen.

  Djokovic til kvartfinale i US Open

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 4. september 2023 KL:06.09)
  tennisspilleren novak djokovic går videre til kvartfinalen i us open-turneringen etter å ha vunnet over kroatiske borna gojo i fjerde runde. djokovic vant søndag over gojo med settsifrene 6-2, 7-5, 6–4. serberen, som ligger på andreplass på verdensrankingen, skal møte amerikaneren taylor fritz i kvartfinalen tirsdag. fritz vant sin kamp søndag mot sveitsiske dominic stricker med settsifrene 7-6, 6-4, 6–4. (©ntb)


  Frustrert Ruud i opphetet dommerdiskusjon: – Hva er det som skjer?

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 31. august 2023 KL:05.51)
  årets us open endte med en fiasko for casper ruud, som røk ut i en femsettsthriller mot kinesiske zhizhen zhang (nummer 67 i verden) i runde to natt til torsdag norsk tid. kineseren vant kampen 6-4, 5-7, 6-2, 0-6, 6–2. underveis i kampen var det en frustrert nordmann ute på banen. etter at han vant det fjerde settet 6–0 og virkelig hadde funnet flyten, forlot zhang banen for å skifte klær. drøyt syv minutter etter siste ballveksling i det fjerde settet, kom zhang tilbake og det tok ytterligere et snaut minutt før ruud servet i gang det femte settet. der brøt zhang umiddelbart, og etterpå gikk ruud bort til dommeren. der fanget tv-sendingen opp hva nordmannen sa: – hvis det går over tre minutter, så starter klokka å tikke. hvert 30. sekund du ikke er klar, så får jeg et poeng. er det ikke slik det fungerer, eller tar jeg helt feil? det var den andre gangen og jeg er veldig sikker på at det gikk over tre minutter. da må jeg vente, for det er han som kontrollerer alt. han kan tilsynelatende komme tilbake så sent han vil, for det er ingen advarsel her. hva er det som skjer? ruud fortsatte: – så hvorfor gjør du ikke noe? du følger reglene så klart til tider, og andre ganger bryr du deg ikke en dritt, sa han. på pressekonferansen etter kampen forklarer zhang at han måtte bytte «alt» av klærne. – t-skjorten, sokkene, alt, sier han. ruud ble selv spurt om hva han hadde snakket med dommeren om. – det er bare litt vanskelig å holde tritt med reglene til tider. det var store endringer i toalett/klesskifte-reglene etter 2021, sier han. da innførte atp-touren at man kun ha en toalettpause i løpet av en kamp og at spillet vil fortsette hvis spilleren ikke er tilbake i tide. i grand slam-turneringene, som us open er en del av, er det itf (det internasjonale tennisforbundet) som er ansvarlig for reglene. der er det noe annerledes regler for herrene ettersom kampene spilles best av fem sett. der er det tillatt med to toalettpauser, hvorav den andre kun tas etter tredje sett. også her vil det bli poengstraff hvis spilleren ikke er klar i tide. totalt har spilleren lov til å bruke fem minutter fra han kommer seg til toalettet. samtidig står det i reglene at klær som t-skjorter, sokker og sko bør skiftes ute på banen. – jeg var inne i rytmen, jeg vant det fjerde settet 6–0 og jeg ønsket å holde det gående. jeg måtte vente i seks-syv minutter, for det tar litt tid å komme inn i rommet, så er det fem minutter inne i rommet, så må han komme tilbake til banen. det var bare seks-syv minutter hvor jeg gikk rundt og gjorde ingenting. jeg mistet kanskje flyten min der og det er frustrerende, sier han. en skuffet ruud faller nå minst til en niendeplass på verdensrankingen. i fjor tok han seg helt til finalen i us open.

  Ruud-fiasko: Slått ut av US Open etter thriller

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 31. august 2023 KL:05.51)
  casper ruud tok seg helt til finalen i fjorårets us open, hvor han også kun var en finaleseier unna å toppe verdensrankingen. årets us open endte i en fiasko for nordmannen. etter å ha kjempet seg videre fra første runde mot kvalifiseringsspilleren emilio nava (nummer 154 på verdensrankingen), ble det bråstopp i andre runde mot kinesiske zhizhen zhang i runde to natt til torsdag norsk tid. i en femsettsthriller som bølget frem og tilbake vant zhang til slutt 6-4, 5-7, 6-2, 0-6, 6-2. det er andre gang de to møtes. tidligere i år vant ruud 3-1 i sett i tredje runde på roland-garros (french open), hvor ruud endte med å tape i finalen mot novak djokovic. ruud startet us open som nummer fem på verdensrankingen, mye takket være den nevnte finalen på grusen i paris. på de ni turneringene han har spilt på hardcourt i år, us open inkludert, har han enda ikke klart å vinne to kamper på rad. torsdagens tap gjør at han kun tar 45 poeng på verdensrankingen, mot 1200 i fjor. dermed faller han minimum til en niendeplass på verdensrankingen når us open er ferdigspilt. i tillegg risikerer han også å falle ut av topp ti i atp race, hvor de åtte beste skaffer seg en plass i det sesongavsluttende atp-sluttspillet som ruud har deltatt i både i 2021 og 2022. us open er årets siste grand slam-turnering for tennisspillerne. for ruud endte årets grand slam-turneringer med exit i andre runde i australian open, wimbledon og us open, mens det altså ble finaletap på roland-garros.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »