Hovedsiden

Liten annonse  Arsenal-treneren om Maanum: – Snart kampklar igjen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 12. april 2024 KL:12.54)
  arsenal-manager jonas eidevall tror frida maanum snart er tilbake på banen etter at hun kollapset under ligacupfinalen. – alt ser bra ut, og det er det viktigste. hun er på en nøye overvåket opptrapping med tanke på å komme tilbake i kamp, sa eidevall da han fikk spørsmål om maanum på pressekonferansen foran helgens hengekamp mot bristol city i engelsk superliga. – hun er ikke klar til søndagens kamp, men etter det ser det lovende ut med tanke på neste kamp, sa eidevall. det betyr i så fall seriekampen mot leicester på hjemmebane søndag 21. april. (ntb)

  Friidretten først ute med pengepremie for OL-gull

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 10. april 2024 KL:11.01)
  for første gang skal det internasjonale friidrettsforbundet (wa) dele ut pengepremier for et ol-gull. 535.000 norske kroner venter de 48 friidrettsvinnerne. wa blir det første internasjonale forbundet uavhengig av idrett som innfører en slik premiepott. pengene blir tatt fra en pott som deles ut til wa fra den internasjonale olympiske komité (ioc) hvert fjerde år. – introduksjonen av pengepremier for ol-gull er en milepæl for friidretten og idretten generelt. det er en anerkjennelse av at utøverne er det viktigste vi har, sier den internasjonale friidrettspresidenten sebastian coe. i paris er det lagt opp til at hver av de 48 vinnerne av friidrettsøvelsene blir tildelt 50.000 dollar. planen er at pengepremiene blir mer splittet opp i ol i los angeles i 2028. da er tanken at også utøverne som tar sølv og bronse, skal bli premiert. (ntb)


  VG: Skiforbundet dekker advokatutgifter for alpinstjerner

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 8. april 2024 KL:17.18)
  norges skiforbund bistår aleksander aamodt kilde og andre alpinprofiler med å betale utgifter de har hatt til advokat knyttet til konflikten rundt landslagsavtalen. det er vg som får bekreftet fra forbundet at alpinistene får hjelp til å betale regningen fra advokatfirmaet «kleven & kristensen». den skal angivelig beløpe seg til rundt en million kroner. – skiforbundet har tatt et tydelig ansvar for at denne prosessen har tatt for lang tid og at den kunne vært bedre. utøverne er det viktigste vi har. at de har brukt advokat for å fremme sitt syn, er åpenbart ikke en ønsket situasjon, verken for forbund eller utøvere. derfor dekker vi deler av den advokatkostnaden utøverne har hatt, sier generalsekretær arne baumann til avisen. den mye omtalte avtalen til landslagsløperne i norges skiforbund har skapt konflikt mellom utøvere og forbundsledelsen. det er i den forbindelse at utøverne har gjort bruk av advokat. striden har handlet om det som kalles bilderettigheter. nå er et utvalg nedsatt for å se nærmere på hvordan landslagsavtalen skal innrettes i framtiden. aleksander aamodt kilde sa først nei til å delta i dette arbeidet, men gjorde nylig helomvending. (ntb)

  Fiorentina-direktør døde av hjertesvikt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 19. mars 2024 KL:17.45)
  den italienske fotballklubben fiorentinas direktør joe barone er død 57 år gammel. årsaken er hjertesvikt. barone falt om da laget skulle reise fra hotellet sitt til søndagens bortekamp mot atalanta. kampen ble utsatt som følge av det akutte sykdomstilfellet. barone ble fraktet til sykehus i milano med helikopter og innlagt på akuttavdelingen. han ble operert søndag, men livet hans sto ikke til å redde. – det er med dyp sorg at fiorentina kan bekreftet tapet av en av våre viktigste ledere, en person som har satt sitt preg på klubbens nyere historie og som aldri vil bli glemt, heter det i en uttalelse fra klubben. (ntb)
  En (dessverre) ventet beskjed

  Kilde: VG Sport | Publisert: (tirsdag 12. mars 2024 KL:18.10)
  ullevaal stadion (vg) fredrik aursnes (28) hadde akkurat etablert seg som en av de viktigste spillerne. nå er han allerede historie på a-landslaget - og det er faktisk til å begripe.


  Idrettsforbundet med millionbønn til regjeringen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 11. mars 2024 KL:06.50)
  norges idrettsforbund har gitt sine innspill til neste års statsbudsjett og mener idrettstilbud er det viktigste tiltaket for å unngå «samfunnsøkonomiske tap». i et dokument som er signert av idrettspresident zaineb al-samarai og generalsekretær nils einar aas, skriver nif at «norge står overfor store utfordringer: økende barnefattigdom, utenforskap, psykisk og fysisk uhelse og økende ungdomskriminalitet». «det er utviklingstrekk som vil gi norge store samfunnsøkonomiske tap i årene framover, og ikke minst er det en personlig belastning for de som rammes. norsk idrett er og vil være en del av løsningen», heter det i innledningen. – det må minimum settes av 225 millioner kroner over statsbudsjettet for 2025 for å redusere økonomi som barriere, sier al-samarai. – det må settes av minimum 200 millioner kroner for å følge opp forslag og tiltak i handlingsplanen for like muligheter til å delta i kultur-, idretts- og fritidsaktiviteter for barn og unge, slår hun fast. (ntb)

  Kvandal beste norske i første omgang: – I en egen klasse

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 10. mars 2024 KL:17.48)
  eirin maria kvandal leder raw air, og vant dagens kvalifisering i holmenkollen. i første omgang ble hun satt ned på fart og hoppet med mindre fart enn alle andre. hun landet likevel på 125.5 meter. det var 1,5 meter for kort til å få med seg ni viktige poeng til raw air sammenlagt. – hun går ned tre avsatser og får ikke kompensasjon, men ligger likevel i helt oppi toppen. hun er litt i en egen klasse, mener nrks hoppekspert johan remen evensen. – det er alltid surt. men det viktigste var å få levert et godt hopp, og det virker som vinden har roa seg, og det er godt, sier kvandal til nrk. hun ligger på en foreløpig andreplass, kun 0.1 poeng bak tyske katharina schmid. fattige 2.5 poeng skiller de fem beste hopperne etter første omgang, så her kan alt skje. gårsdagens vinner silje opseth hoppet ikke maksimalt i første omgang, og ligger på en foreløpig niendeplass etter et hopp på 118 meter. – hun har mye mer å gå på, sier evensen. heidi dyhre traaserud hoppet seg opp til en foreløpig 14.-plass, mens thea minyan bjørseth ligger på en foreløpig 21.-plass. ingvild midtskogen er på en delt 22.-plass. johann andré forfang vant herrenes hopprenn i holmenkollen tidligere søndag, mens kristoffer eriksen sundal falt og fikk raw air ødelagt.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »