Hovedsiden

Liten annonse
  Rafael Nadal klar for første ATP-finale på over to år

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 20. juli 2024 KL:15.38)
  den spanske tennisveteranen rafael nadal (38) slo ut kroatiske duje ajdukovic og er klar for finalen i atp 250-turneringen i båstad. spanjolen sikret finalebillettene med sifrene 4-6, 6-3, 6-4. det blir hans første finale siden han slo casper ruud i roland garos-finalen 5. juni 2022. i finalen i båstad venter vinneren av oppgjøret mellom argentinske thiago agustin tirante og nuno borges fra portugal. nadal fikk imidlertid en tung start på semifinalen da han ble brutt to ganger og tapte første sett 4-6. 38-åringen slo tilbake med 6-3-seier andre sett, før han avgjorde kampen med 6-4 i det tredje og avgjørende settet. det er riktignok mye som tyder på at han ikke er i storform. lørdag ble han brutt totalt fem ganger, mens han røk på hele åtte brudd mot argentinske mariano navone i fredagens kvartfinale. nadal spiller i båstad for første gang siden han vant turneringen i 2005. i kvartfinalen måtte han ut i en firetimers thriller mot navone. nadal har vært mye skadeplaget de siste årene og hadde egentlig ikke god nok ranking til å få innpass i båstad, men slapp til etter en invitasjon fra arrangøren. (ntb)


  Ubeseirede Mol og Sørum klare for semifinale i Wien

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 13. juli 2024 KL:19.20)
  sandvolleyballstjernene anders mol og christian sørum fortsatte seiersrekken og er klare for semifinale i verdenstourturneringen i wien. kvartfinaleseieren kom mot amerikanske miles partain og andy benesh med sifrene 21-17, 21-16. i semifinalen venter vinneren av oppgjøret mellom spanske pablo herrera og adrian gavira collado og den tyske duoen nils ehlers og clemens wickler. de møtes senere lørdag. mol og sørum tok styringen i første sett og opparbeidet seg raskt en komfortabel ledelse. den norske duoen vant til slutt settet 21-17 og kunne dermed sikre semifinalebillettene i andre sett. sett to startet imidlertid langt jevnere, hvor parene fulgte hverandre stort sett hele veien til 12-12. da tok mol og sørum styringen igjen og skaffet seg en stor ledelse, som de holdt hele veien inn til 21-16-seier. turneringen er mol og sørums siste før ol i paris. der er nordmennene tittelholdere og kan bli tidenes første sandvolleyballpar på herresiden som forsvarer et ol-gull. (ntb)

  Wimbledon-drømmen brast for Eikeri – røk ut i semifinalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 12. juli 2024 KL:20.54)
  ulrikke eiker og hennes argentinske makker maximo gonzalez røk ut i semifinalen av mixed double-turneringen i wimbledon fredag kveld mexicanske giuliana olmos og santiago gonzalez sikret finalebillettene med sifrene 6-3, 7-6 (7-5). i finalen venter vinneren av oppgjøret mellom polske jan zielinski og su-wei hsieh fra taiwan og michael venus og erin routliffe fra new zealand. (ntb)

  Alcaraz klar for andre strake Wimbledon-finale – kan få reprise mot Djokovic

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 12. juli 2024 KL:18.30)
  det spanske tennisesset carlos alcaraz er klar for å forsvare tittelen i wimbledon etter at han slo daniil medvedev i fredagens semifinale. spanjolen sikret finalebilletten med sifrene 6-7 (1-7), 6-3, 6-4, 6-4. i finalen venter vinneren av oppgjøret mellom serbiske novak djokovic og italienske lorenzo musetti. alcaraz har ikke hatt en enkel vei til finalen. i tredje runde måtte han ut i fem sett mot amerikanske frances tiafoe, før det ble fire sett mot franske ugo humbert søndag kveld. fredagens semifinale gikk også til fire sett da tennisstjernene brøt hverandre to ganger hver til 6-6 og måtte ut i tie break. der var medvedev soleklart best og vant 7-1. alcaraz utlignet imidlertid til 1-1 med 6-3 i andre sett, før han fullførte snuoperasjonene med 6-4-seier i tredje sett. dermed kunne tenniskometen sikre sin andre strake wimbledon-finale da han vant 6-4 i det fjerde settet. alcaraz vant fjorårets finale over novak djokovic. (ntb)


  Djokovic fikk walkover – klar for semifinale i Wimbledon

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 10. juli 2024 KL:13.27)
  novak djokovic er videre til semifinalen i wimbledon etter at hans motstander alex de minaur måtte trekke seg fra onsdagens oppgjør. de minaur sliter med en hofteskade og må derfor gi opp den prestisjetunge gressturneringen. – jeg er knust over å måtte trekke meg, sier australieren. det betyr at djokovic får plass i semifinalen, der motstanderen blir vinneren mellom italienske lorenzo musetti og amerikanske taylor fritz. djokovic har vunnet wimbledon-turneringen sju ganger tidligere. på den andre siden av tablået møtes daniil medvedev og regjerende wimbledon-vinner carlos alcaraz i semifinalen. (ntb)

  Medvedev vant storkampen mot verdensener Sinner

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 9. juli 2024 KL:18.45)
  daniil medvedev viste klasse da han vendte til seier mot verdensener jannik sinner i kvartfinalen av wimbledon. sistnevnte slet underveis i kampen. russeren sikret avansementet med sifrene 6-7 (7-9), 6-4, 7-6 (7-4), 2-6, 6-3. i semifinalen venter vinneren av oppgjøret mellom spanske carlos alcaraz og tommy paul fra usa.

  Eikeris Wimbledon-kamp stoppet av regn

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 8. juli 2024 KL:19.48)
  ulrikke eikeri og hennes argentinske makker maximo gonzalez` førsterundekamp i mixed double-turneringen i wimbledon har blitt stoppet grunnet regn. oppgjøret mot bethanie mattek-sands (usa) og jean-julien rojer (nederland) ble stoppet på stillingen 5-3 i første sett. eikeri og gonzalez fikk en drømmestart på kampen da de brøt motstandernes andre og fjerde servegame, før mattek-sands og rojer svarte bruddet. eikeri og gonzalez var godt på vei mot å bryte motstanderne igjen og vinne settet da kampen ble avbrutt grunnet regn. i andre runde venter vinneren av kampen mellom kroatiske mate pavic og ljudmyla kitsjenok fra ukraina og britene charles broom og emily appleton. tidligere i sommer tok eiker og gonzalez seg til semifinale i tilsvarende turnering i roland-garros. søndag røk eikeri og hennes doublepartner ingrid neel fra estland ut i andre runde i wimbledon mot leylah fernandez (canada) og ena shibahara (japan). (ntb)

  Grøvdal står over 5000-meteren i Monaco – prioriterer høydetrening før OL

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 8. juli 2024 KL:09.58)
  karoline bjerkeli grøvdal har valgt å droppe fredagens 5000 meter i diamond league i monaco. den ferske em-sølvvinneren prioriterer trening i høyden før ol. det skriver hun i en melding til ntb. 34-åringen trener for tiden i st. moritz. grøvdal viste kjempeform da hun løp inn til sølvmedalje på distansen i em i roma i juni. da ble hun kun slått av nadia battocletti, som stiller til start i monaco. det samme gjør etiopiske tsigie gebreselama, som har løpt raskest i verden på distansen i år. i tillegg til sølvmedaljen på 5000 meter ble grøvdal også verdensmester på halvmaraton. 34-åringen har ytterligere to em-medaljer innendørs. grøvdals tid på 5000-meteren i roma (14.38,62) er den 23. raskeste på distansen i 2024. det skiller imidlertid bare fire og et halvt sekund opp til fotyen tesfay, som har den tiende raskeste noteringen. (ntb)  Rekordmange småsparere på Oslo Børs

  Kilde: E24 | Publisert: (lørdag 6. juli 2024 KL:12.55)
  nesten 594.000 nordmenn eier nå aksjer på oslo børs og verdiene har steget til rekordhøye 191 milliarder kroner, ifølge aksjenorge. nordmenn strømmer til børsvinneren kongsberg gruppen.


  Vålerenga fikk walkover i mesterligakvalifiseringen – rett til finale i 1. runde

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 5. juli 2024 KL:13.25)
  seriemester vålerenga slipper unna med én kamp i 1. kvalifiseringsrunde til kvinnenes mesterliga i fotball. der venter enten mitrovica eller farul constanta. det ble klart i trekningen i uefas hovedkvarter i sveitsiske nyon fredag. vif ble trukket sist av de 22 seedede lagene og slapp dermed å få motstander i semifinalen. vålerenga er inne på mesterruten i kvalifiseringen og er trukket i en gruppe der mitrovica fra kosovo og farul constanta fra romania spiller semifinale. vinneren møter vålerenga i finalen, og vinneren der går videre til 2. kvalifiseringsrunde. rosenborg er også med i trekningen på ligaruten og får vite sin motstander om noen minutter. elleve seriemestere og fire øvrige lag tar seg videre til 2. runde. fra runde to skal tolv lag videre til gruppespillet, der barcelona, lyon, bayern münchen og chelsea er direktekvalifisert. kampene i 1. kvalifiseringsrunde spilles 4. og 7. september. (ntb)  Straffebom på Messi da Argentina gikk videre til semifinale i Copa America

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 5. juli 2024 KL:06.16)
  lisandro martínez` scoring etter 35 minutters spill så lenge ut til å avgjøre torsdagens kvartfinale i copa america, men det endte i straffesparkonkurranse. det oppsto dramatikk da ecuadors kevin rodriguez utlignet til 1–1 ett minutt på overtid. målet måtte gjennom en grundig var-sjekk før det ble godkjent. dermed gikk kvartfinalen til direkte straffesparkkonkurranse. lionel messi var først ute for argentina og brente sin straffe. det samme gjorde ecuadors angel mena. men derfra og inn kom det fire strake mål fra argentina og en ny bom fra ecuador, som til slutt måtte se seg slått. argentina er regjerende mestere i copa america og møter vinneren av kampen mellom venezuela og canada i semifinale. (ntb)

  Messi usikker til Argentinas kvartfinale i Copa America

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 4. juli 2024 KL:07.40)
  lionel messi kan gå glipp av kvartfinalen i copa america mot ecuador. argentina-stjernen har fortsatt håp om å bli klar til kampen. messi måtte stå over den siste puljekampen mot peru på grunn av skade. 37-åringen er tilbake i trening, men er fortsatt usikker til kvartfinalen, som spilles natt til fredag norsk tid. – hvis han ikke er klar, skal vi se på den beste løsningen for laget. jeg skal snakke med ham i dag. jeg synes det er rimelig at han tar seg god tid og trener så mye som mulig, sier argentinas trener lionel scaloni. argentina kom seg enkelt videre fra sin gruppe med seier i alle tre kampene. om laget tar seg forbi ecuador, venter vinneren av kvartfinalen mellom venezuela og canada, i semifinalen. finalen i copa america spilles 14. juli i miami. (©ntb)

  Manchester City-stjerne tatt ut til OL i Paris

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 3. juli 2024 KL:07.33)
  manchester city-spiller julián álvarez skal spille enda flere kamper i en allerede tettpakket kalender. nå er 24-åringen tatt ut i argentinas tropp til sommer-ol i paris. álvarez har vært gjennom et realt hardkjør siden forrige sesong startet i august i fjor. siden den gang har han spilt godt over 50 kamper for klubb og landslag. for tiden er han en del av den argentinske troppen i copa america, der vm-vinneren fra 2022 spiller kvartfinale mot ecuador natt til fredag norsk tid. forrige sesong startet manchester city-profilen 31 av 38 ligakamper, og i tillegg ble det fem innhopp fra benken. på veien mot fa-cupfinale var han på banen i samtlige kamper, mens det i champions league ble to kamper fra start og fem innhopp. i tillegg til álvarez er også nicolás otamendi og geronimo rulli blant de utvalgte i ol-troppen til javier mascherano. ol-fotballen i paris starter 24. juli, bare ti dager etter copa america-finalen. (ntb)

  Norsk sølv i junior-VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 2. juli 2024 KL:14.19)
  iver dalsaune thun løp tirsdag inn til sølv på sprinten under junior-vm i orientering. – det er utrolig moro å lykkes med å ta medalje etter 7. plass på sprinten i fjor, sier dalsaune thun. løpet ble unnagjort på drøye 13 minutter og trønderen var bare to sekunder fra matthieu bührer fra sveits. orienteringsstevnet holdes i tsjekkia. i dameklassen ble ingeborg roll mosland nummer 7, kun 14 sekunder bak vinneren. hun var med på vinnerlaget under gårsdagens sprintstafett.

  Visma-sjefen fullroser Vingegaard etter sterk Tour de France-start: – Vi var meget bekymret for ham

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 2. juli 2024 KL:07.32)
  en hel sykkelverden holdt pusten da jonas vingegaard krasjet stygt i baskerland rundt i april. før årets første fjelletappe i tour de france hylles dansken av egen sjef. allerede på den 2. etappen ble 27-åringen utfordret av slovenske tadej pogacar på vei opp den siste tøffe stigningen. den doble tour de france-vinneren holdt tritt med rivalen, til stor glede for visma-sjef richard plugge. – det at han har klart å komme tilbake til dette nivået i tour de france er en stor prestasjon. de to første dagene var utrolige, og det gir både ham og laget mye selvtillit, sier plugge. snaue tre måneder er gått siden vingegaard pådro seg flere ribbeinsbrudd, punktert lunge og betennelse i lungevevet etter skrekkvelten i baskerland rundt. da dansken sto på startstreken i firenze lørdag, var det hans første ritt siden 4. april. – først og fremst var jeg glad for at han i det hele tatt kom til start. vi var meget bekymret for ham da han lå på bakken i april, sier visma-sjefen. han lot seg særlig imponere av hvordan vingegaard kjørte ned fra san luca-stigningen. – han er fortsatt en av de beste utforkjørerne i verden. han viste at velten ikke har blitt et problem for ham. tirsdag venter en 139,6 kilometer lang fjelletappe fra pinerolo til valloire. (ntb)

  Ruud videre til andre runde i Wimbledon

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 1. juli 2024 KL:14.22)
  casper ruud hadde full kontroll da han vant 3–0 i sett mot australieren alex bolt. det er tredje gang at ruud går videre til andre runde i den tradisjonsrike wimbledon-turneringen som spilles på gress. han har aldri gått videre til tredje runde. – hver seier jeg kan får her bra for selvtilliten min, sa ruud til arrangøren etter kampen. det første settet endte med 7–6 seier og de to påfølgende settene vant han 6–4. i det siste avgjørende poenget måtte det 6 matchballer til for at ruud skulle klare å avgjøre kampen. dette var ruuds første gresskamp i år, han har sine beste resultater på andre typer underlag. – det er alltid litt nerver, sa ruud. den norske tennisspilleren har slitt med en parasitt i magen i inngangen til årets wimbledon-turnering. etter rolland-garros har han uttalt at det ble 11–12 dager med mye tid i sengen. ruud møter vinneren av oppgjøret mellom luca van assche (frankrike) og fabio fognini (italia) i 2. runde.

  Ny verdensrekord på 400 meter hekk

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 1. juli 2024 KL:08.09)
  under det amerikanske uttaket til ol i paris satt sydney mclaughlin-levrone (24) ny verdensrekord på 400 meter hekk. hun løp på 50,65 sekunder, og forbedret med det sin tidligere verdensrekord fra 2022 med tre hundredeler. dette var femte gangen den regjerende ol-vinneren slo verdensrekorden på 400 meter hekk.

  Full konflikt under NM-løp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 29. juni 2024 KL:13.00)
  det ble virkelig hett mellom hanne mjøen maridal og live johannessen solheimdal under 10.000 meteren i nm. en finger over strupen toppet det som så ut som en sterk konflikt underveis i løpet. etterpå var maridal kraftig irritert i målområdet etter nm-duellen, som endte med sølv for hennes del i duellen mot solheimdal. – det blir en intens duell med de uengihtetene vi har sett og kontakten mellom dem og den gestikuleringen vi har sett, kommenterte nrks jann post før sluttspurten gikk. for han lot seg forbløffe av det som skjedde underveis i løpet som avgjorde kampen om nm-gull på 10 000 meter i sandnes. for etter 6000 meter dro hanne mjøen maridal en finger over strupen. rett i hælene lå live johannessen solheimdal. og maridal hadde vært tydelig misfornøyd med rivalens opptreden underveis i løpet. – en bevegelse som man kan tolke både den ene og andre veien, kommenterte post. etterpå ga maridal denne forklaringen: – jeg signaliserte til kjæresten min. han stod og ropte der. jeg signaliserte at nå er det nok, sier maridal til nrk etter løpet. samtidig var hun klar på at hun var irritert på rivalen solheimdal som tok gullet. – hun tråkket på meg fire-fem ganger og jeg sa at gjør du det en gang til så går du foran, sier maridal. hun innrømmer at hun har temperament og at det er kjent for de som kjenner henne. maridal hevet blant annet en advarende pekefinger mot rivalen underveis. gjennom store deler av løpet lå gullmedaljøren solheimdal i hælene på sølvvinneren. men så gikk solheimdal til på sisterunden. da var maridal sjanseløs. maridal mente deretter at sølvet var «ufortjent» slik løpet utviklet seg med henne i front. solheimdal sa derimot klart fra at maridal, som har best pers, må regne med å dra i front. – slik er det når man er best. jakob ingebrigtsen er best og får hele toget etter seg. det må være regne med det når man er best, sier solheimdal til nrk. hun påpekte at hun har ligget i front av de to i en rekke andre tidligere mesterskapsløp, da hun var regnet som best av de to. hun mener rivalen bør ha et annet fokus etter dårlige løp. – man kan ikke skylde på omgivelsene. det går ikke an, sier solheimdal.

  Hoelsveen sikret knepent gull på 800 m

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 28. juni 2024 KL:22.08)
  multitalentet malin hoelsveen, som representerer raufoss, vant en tett duell på 800 meteren. – det var veldig jevnt, så jeg vurderte nesten om jeg skulle ta en supermann over mål, men det var nesten, smiler 19-åringen til nrk. malin ingeborg nyfors ble nummer to. jeg var mest fornøyd med å få det overstått og bli ferdig med det. surt å tape med så små mengder. jeg vet jo hva malin er god for, sier sølvvinneren til nrk. hoelsveen har også hevdet seg i toppen i langrennsprint, og satser fortsatt på begge idretter. – jeg tenker å ta et løp og én sesong av gangen, sier hoelsveen lurt på spørsmål om hvilken av idrettene hun vil gå for videre.

  Alvik sterkest i spurt på 3000m hinder: – Ikke forventa

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 28. juni 2024 KL:21.48)
  sigrid alvik spurtet forbi andrea modin engesæth på oppløpet på 3000 meter hinder. alvik satte ny personlig rekord med 16 sekunder. vinnertiden ble 9:59.91. – det er veldig deilig og ikke forventa, sier en blid alvik til nrk. – jeg visste at vi var veldig mange jevne jenter. så det er gøy at det klaffer i dag, legger hun til. engesæth innrømmer at hun ikke hadde helt kontroll på alvik på slutten. – jeg hadde ikke så mye kontroll på hva som skjedde bak meg, egentlig. men siri kom som det suste på slutten der. så det er veldig fortjent, sier sølvvinneren. thea charlotte knutsen sikret nm-bronsen.

  gullvinneren disket etter sykkelsti-drama i dansk mesterskap

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 21. juni 2024 KL:20.51)
  Johan Price-Pejtersen trodde han hadde tatt tempogullet under det danske mesterskapet i sykling. Så ble han diskvalifisert etter å ha tatt seg til mål via sykkelstier. Price-Pejtersen, som er lagkamerat med norske Torstein Træen i sykkellaget Bahrain-Victorious, passerte målstreken til bestetid i temporittet i Herning. Etter å ha jublet for gullet kom kontrameldingen. Juryen valgte å diske 25-åringen fordi han delvis hadde benyttet sykkelstier underveis i traseen. Dermed gikk det danske mesterskapet i stedet til langt mer profilerte og meritterte Mattias Skjelmose. Han sykler for stjernemannskapet Lidl-Trek. En annen av Danmarks fremste sykkelstjerner, Kasper Asgreen, ble flyttet opp fra bronse- til sølvplass etter diskvalifikasjonen av Price-Pejtersen. (NTB)

  Historisk norsk EM-sølv til Tuxen: – Skal ringe hjem og skrike og hyle

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 21. juni 2024 KL:19.47)
  helle tuxen (22) gråt gledestårer etter å ha tatt karrierens første internasjonale seniormedalje i 3-meter sviktstup under em i beograd fredag. 22-åringen tok sølvmedaljen bak den suverene britiske gullvinneren desharne bent-ashmeil i serbia. – jeg er i den syvende himmel. å vinne em-sølv føles mye bedre enn det jeg trodde. jeg har jobbet så mange år for å kjenne på denne følelsen, sier tuxen til ntb etter bragden. for åtte år siden tok hun em-medalje i juniorklassen. siden har hun jobbet møysommelig for å gjenta prestasjonen på seniornivå. – dette sølvet føles som et gull i dag. jeg har hatt noen tap her og der og vært så nærme så ofte. å endelig få lov til å stå på pallen er ubeskrivelig. det ble mange gledestårer i dag, sier 22-åringen. i fredagens finale var britiske bent-ashmeil i egen klasse. hun endte på poengsummen 305,15. tuxen tok sølvet på 243,10, mens bronsen gikk til irske clare cryan med poengsummen 240,55. – jeg er utrolig stolt over at jeg holdt hodet kaldt da det gjaldt som mest, sier den norske sølvvinneren. på spørsmål om hvordan den svært gledelige sølvmedaljen skal feires, lyder svaret: – nå skal jeg ringe hjem til familien, og så skal jeg hyle og skrike til dem.

  Tidlig miss ødela for Børslien i EM-finalen i stup

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 20. juni 2024 KL:18.35)
  isak børslien var fjerde best i kvalifiseringen i 1-meter sviktstup i em, men en tidlig miss ødela hans sjanser i finalen. han måtte nøye seg med 10.-plass. børslien var på 6.-plass etter å ha oppnådd 60,45 poeng for det første av seks finalestup, men 36,00 poeng for stup nummer to sendte ham ned til sisteplass blant de tolv finalistene. 63,00 og 50,60 poeng for de to neste stupene løftet ham til 10.-plass ettersom også et par av de andre finalistene hadde mislykkede stup. med 54,60 i femte stup klatret han nok en plassering til 9.-plass. den plasseringen forsvarte han med 59,80 i siste stup. med 324,45 poeng totalt endte børslien 69,95 poeng bak den polske vinneren andrzej rzeszutek, som seiret foran italienerne matteo santoro og stefano belotti. hadde det ikke vært for det mislykkede stupet, kunne børslien iallfall ha kjempet om 5.-plass. de 12 beste av 25 stupere tok seg videre fra kvalifiseringen, og børslien var eneste nordiske stuper som tok seg gjennom det nåløyet. hans 330,90 poeng var fjerde best, 42,15 poeng bak kvalifiseringsvinner santoro. nordmannen fikk 63,00 poeng for sitt tredje kvalifiseringsstup, og han på det tidspunkt oppe på 2.-plass. onsdag ble børslien og caroline kupka nummer fem i 3-meter synkronstup blandet. (©ntb)

  Katrine Aalerud tok sitt tredje NM-gull

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 20. juni 2024 KL:14.11)
  vestby-rytter katrine aalerud (29) satte tidlig opp farten og la alle konkurrenter bak seg med god margin i kampen om nm-gullet i temporitt torsdag. aalerud vant med ett minutt og fem sekunder ned til sølvvinner mie bjørndal ottestad (ullevål), mens rennebu-rytter sigrid ytterhus haugset tok bronsen, 1.35 minutter bak vinneren. torsdagens ritt ved saltstraumen gikk over 27 kilometer, og aaleruds vinnertid ble 39.30. uno-x-rytter aalerud ledet hele veien og kunne til slutt juble for sitt tredje nm-gull. hun ble også tempomester i 2020 og 2021. (ntb)

  Katrine Aalerud tok sitt tredje NM-gull på rad

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 20. juni 2024 KL:14.11)
  vestby-rytter katrine aalerud (29) satte tidlig opp farten og la alle konkurrenter bak seg med god margin i kampen om nm-gullet i temporitt torsdag. aalerud vant med ett minutt og fem sekunder ned til sølvvinner mie bjørndal ottestad (ullevål), mens rennebu-rytter sigrid ytterhus haugset tok bronsen, 1.35 minutter bak vinneren. torsdagens ritt ved saltstraumen gikk over 27 kilometer, og aaleruds vinnertid ble 39.30. uno-x-rytter aalerud ledet hele veien og kunne til slutt juble for sitt tredje nm-gull. hun ble også tempomester i 2020 og 2021. (ntb)

  Jonas Vingegaard er friskmeldt til Tour de France

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 20. juni 2024 KL:12.42)
  jonas vingegaard er en del av tour de france-troppen til visma lease a bike. 27-åringen har kjempet en kamp mot klokka siden han skadet seg stygt i april. visma-laget opplyser i egne mediekanaler at vingegaard er en del av lagets åttemannstropp til det prestisjetunge rittet. den danske tdf-vinneren fra 2022 og 2023 pådro seg flere ribbeinsbrudd, punktert lunge og betennelse i lungevevet etter skrekkvelten i baskerland rundt i april. 7. mai gjennomførte 27-åringen sin første sykkeltur utendørs. i etterkant var dansken tydelig på at han håper å være klar til å forsvare nok en tour de france-tittel i sommer. de siste ukene har vingegaard fortsatt å ta steg i rehabiliteringen, og i slutten av mai ble dansken avbildet på trening i alpene. (ntb)  Henrik Christiansen nummer fem i EM-finalen på 800 meter fri

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 19. juni 2024 KL:22.02)
  henrik christiansen ble nummer fem i em-finalen på 800 meter fri. han svømte på 7.50,88 og var 4,68 sekunder bak den ukrainske vinneren mykhailo romantsjuk. dimitrios markos fra hellas tok sølv og zalan sarkany fra vertsnasjonen ungarn bronse. kristiansen var 1,59 sekund fra medalje. christiansen var sist etter 100 meter, men svømte seg noen plasser framover i feltet. romantsjuk var det lite å gjøre med, men nordmannen bet seg fast og truet en stund med å melde seg på i medaljekampen. til sist ble det for langt fram. christiansen tok den åttende og siste finaleplassen med 7.55,62 i kvalifiseringen. jon jøntvedt ble nummer ni med 8.01,04. (ntb)  Bodø/Glimt møter RFS eller Larne i mesterligakvalifiseringen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 19. juni 2024 KL:12.16)
  det blir latvisk eller nordirsk motstand for bodø/glimt i mesterligakvalifiseringens andre runde. trekningen ble gjennomført i uefas hovedkvarter i sveits onsdag. rfs fra latvia og larne fra nord-irland møtes i 1. kvalifiseringsrunde, og vinneren skal altså opp mot den norske seriemesteren. glimt åpner med hjemmekamp. kampene spilles 23./24. og 30/31. juli. det er i alt fire kvalifiseringsrunder før mesterligaens ligaspill, som er nytt for året. det betyr at glimt må forsere tre hindre for å bli det første norske laget i hovedturneringen siden 2007. (ntb)

  OL-billetten glapp for Berntsen og Mol

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 15. juni 2024 KL:19.58)
  norge tapte kvartfinalen mot portugal i kontinentalcupsluttspillet i sandvolleyball. dermed blir det ingen ol-billett på hendrik mol og mathias berntsen. vinneren av sluttspillet i latvia får en kvoteplass til ol, men etter å ha slått polen og sveits i gruppespillet torsdag og fredag, begge med seier i «golden set» etter en seier og et tap i de ordinære kampene, ble det stopp mot portugal. markus mol og jo sunde ga norge overtaket med seier 2-0 (21-11, 21-11) over goncalo og tomas sousa, men mol og berntsen måtte se seg slått 1-2 (19-21, 21-18, 13-15) i en uhyre jevn kamp mot portugals førstepar joão pedrosa og hugo campos. i golden set vant pedrosa og campos 15-11 over mol og berntsen, og dermed tok portugal seg til semifinale mot frankrike. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »