Hovedsiden

Liten annonse
  OL-vinner dømt for storming av Kongressen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 2. desember 2023 KL:09.55)
  den amerikanske ol-gullvinneren i svømming klete keller er dømt til seks måneders husarrest, 360 timers samfunnstjeneste og tre års prøvetid for sin rolle i stormingen av kongressen 6. januar 2021, melder abc news. keller var blant de første som ble pågrepet etter kongresstormingen. keller, som nå er 41 år gammel, erkjente seg skyldig i retten. – jeg fordømmer volden som ble begått den dagen, sa han, og lovet «å ikke gjenta fortidens handlinger». keller deltok i ol i 2000, 2004 og 2008. han har tatt to gull og ytterligere tre medaljer, skriver ntb.


  Tour de fra France 2025 starter i Lille

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 30. november 2023 KL:13.19)
  tour de france 2025s første etappe går rundt den nordfranske byen lille, annonserte arrangør aso torsdag. den 185 kilometer lange etappen følges av ytterligere to etapper i nord. 6. juli går løypa fra lauwin-planque til boulogne-sur-mer (290 km) og dagen etter fra valenciennes til dunkerque (172 km). den fjerde etappen starter i amiens. den komplette løypen for 2025 vil bli annonsert i oktober 2024. etter tre utenlandsstarter markerer 2025 hjemkomst for verdens største sykkelritt. i fjor startet touren i københavn og i år i spanske baskerland. neste år finner grand départ sted i firenze. neste år vil touren også ende i nice, i stedet for paris for første gang på grunn av sommerens ol. (ntb)

  Kombinert: Sju kvinner og elleve menn skal i aksjon i Lillehammer

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 28. november 2023 KL:10.24)
  de norske kombinertgutta med jarl magnus riiber i spissen fikk en pangstart under verdenscupåpningen i ruka. nå er troppen til lillehammer klar. jarl magnus riiber vant to av rennene i ruka og tok annenplassen bak jens lurås oftebro i den nye kompaktøvelsen. jørgen graabak tok to tredjeplasser. nå skal gyda westvold hansen og kvinnene forsøke å få en like god åpning på sin verdenscupsesong på hjemmebane på lillehammer. – vi var verdens beste kvinnenasjon i fjor. jeg er helt sikker på at gyda westvold hansen og ida marie hagen vil vise at de er best i verden. det blir også spennende å se om marte og mari leinan lund kan være med å kjempe om pallplasser denne sesongen. i tillegg håper vi at landslagshospitantene ingrid låte, hanna midtsundstad og mille marie hagen har tatt steg og viser ytterligere framgang, sier kombinertsjef ivar stuan. disse norske utøverne skal konkurrere i lillehammer: kvinner: ida marie hagen (haslum), mille marie hagen (haslum), gyda westvold hansen (nansen), mari leinan lund (tolga), marte leinan lund (tolga), hanna midtsundstad (våler), ingrid låte (strandbygda). menn: espen andersen (lommedalen), espen bjørnstad (byaasen), kasper moen flatla (jardar), jørgen graabak (byåsen), jens lurås oftebro (jardar), emil ottesen (gausdal), jarl magnus riiber (heming), andreas skoglund (molde og omegn), marius solvik (haslum), simen tiller (moelven), sebastian østvold (lensbygda). (ntb)  Hauger nummer fire i Abu Dhabi-sprinten

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 25. november 2023 KL:14.18)
  formel 2-fører dennis hauger kjørte inn til 4.-plass i sprintløpet i abu dhabi lørdag. nordmannen startet fra femte beste posisjon og klatret én plass på løpets siste runde. etter en heftig start ble feltet tidlig samlet igjen da sikkerhetsbilen måtte ut. juan manuel correa ble tvunget til å bryte løpet. danske frederik vesti stakk til slutt av med seieren og skapte ytterligere spenning i kampen om vm-tittelen. hauger, som skaffet seg fem poeng, er nummer åtte i vm når det gjenstår ett løp. i kampen om tittelen er det helt åpent mellom théo pourchaire (art) og vesti (prema). det skiller 17 poeng foran hovedløpet. der stikker vinneren av med 25 poeng. pourchaire leverte en svak kvalifisering fredag og starter fra 14. posisjon. dermed har vesti muligheten til å ta seg forbi franskmannen om han leverer varene søndag. hauger starter fra sjetteposisjon i hovedløpet søndag. tidligere i høst ble det klart at hauger kjører formel 2 for mp også neste sesong. (ntb)  Red Bull-sjefen avslører samtaler med Hamilton – Ferrari også på banen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 23. november 2023 KL:11.02)
  formel 1-stjernen lewis hamilton var åpen for å bytte lag til både red bull og ferrari før han fornyet kontrakten med mercedes, hevder christian horner. de oppsiktsvekkende uttalelsene fra red bull-sjefen framkommer i et intervju med daily mail torsdag. hamilton signerte tidligere denne sesongen en ny avtale med sin mangeårige arbeidsgiver. den nye kontrakten strekker seg ut 2025-sesongen. i forkant av at han satte pennen til papiret skal det imidlertid ha vært samtaler på flere hold. – vi har hatt flere samtaler i løpet av årene om at lewis skulle komme til oss. de har tatt kontakt med oss noen ganger. senest tidligere i år kom det en henvendelse rundt om det var interesse, sier horner ifølge daily mail. deretter kommer han med ytterligere en påstand. – han møtte john elkann (ferraris styreformann) også. jeg tror det var seriøse samtaler. det var rundt løpet i monaco. det var definitivt samtaler, kanskje med vasseur også. men absolutt med elkann, sier red bull-toppen. fred vasseur er teamsjef i ferrari. (ntb)

  Kristoffer Ajer skrev ny langtidskontrakt med Brentford

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 21. november 2023 KL:15.15)
  kristoffer ajer har signert ny avtale med premier league-klubben brentford som strekker seg fram til 2028. det bekrefter klubben selv i sosiale medier tirsdag. ajer ble hentet til brentford fra celtic i 2021. siden har han blitt en viktig brikke i thomas franks mannskap. i den nye kontrakten har den norske landslagsspilleren opsjon på å forlenge med ytterligere 12 måneder. ajer gjorde sin 50. opptreden for brentford før landskamppausen. han har spilt 12 kamper i alle konkurranser denne sesongen. – jeg er veldig glad for at kristoffer har forlenget kontrakten, sier manager thomas frank. – i løpet av de to første sesongene hos oss, var han veldig uheldig med skader. han fikk aldri den riktige rytmen, legger han til. frank er fornøyd med nordmannens bidrag. – kristoffer har vist stabilitet og kvalitet den siste perioden. det er jeg fornøyd med, sier han. – kristoffer blir bedre og bedre. han jobber hardt for å realisere potensialet sitt, og vi er glade for at han vil ta de neste stegene sammen med oss, legger dansken til. ajer startet seniorkarrieren i start i 2014. deretter gikk turen til celtic i 2016, før han ble utlånt til kilmarnock i 2017. (ntb)  Curlingkvinnene med knallåpning på EM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 18. november 2023 KL:23.09)
  de norske curlingkvinnene åpnet em i skottland med to strake seirer på første dag. for mennene startet det tyngre. det norske laget med skip marianne rørvik startet em med en solid snuoperasjon mot estland. esterne ledet 3-0 etter to omganger, men norge vendte til 8-4-seier etter forrykende spill mot slutten. i kveldskampen mot tsjekkia ble det også seier med klar margin til slutt. norge tok føringen tidlig og ga den aldri fra seg. tsjekkernes håp forsvant da de norske spillerne stjal to poeng i nest siste omgang og vant 8-3. foruten rørvik spilte kristin skaslien, mille haslev nordbye og martine rønning for norge. norges herrelag fikk det som ventet tøft mot vertsnasjonen skottland lørdag. etter en jevn innledning og tre poengløse omganger kom skottene seg foran 5-2 i åttende omgang. norge klarte bare å ta ytterligere ett poeng og tapte 3-5. magnus ramsfjell er skip for norge og har med seg martin sesaker, bendik ramsfjell og gaute nepstad på em-laget. (ntb)

  Serieleder Vålerenga tok sin tiende strake seier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 18. november 2023 KL:18.24)
  vålerenga troner fortsatt øverst på eliteserietabellen i ishockey etter sesongens tidende strake seier. frisk asker ble slått 6-4 lørdag. vålerenga tok imot roy johansen og frisk asker, og mye har skjedd siden de to lagene møttes i serieåpningen i september. vålerenga-laget har etablert seg på serietoppen, mens asker-laget har skuffet stort og ligger helt nede på 7.-plass. nå har laget slitt stort i innledningen etter en rekke skader på nøkkelspillere. tommi taimi scoret åpningsperiodens eneste mål. pontus finstad ordnet 2-0 før tobias fladeby reduserte for frisk til 1-2 kort etter. håpet om poeng hos frisk steg, men etter at kaptein martin røymark og mika partanen scoret hvert sitt mål til 4-1-ledelse for vif etter to perioder, forsvant noe av det håpet. alex dostie satte 5-1 og scoret sitt første mål for klubben. det ble litt fyr i kampen da alexander bonsaksen og jørgen karterud barket sammen. det endte med matchstraff for begge. den tidligere vålerenga-kapteinen tobias lindström reduserte til 2-5 mot sine gamle lagkamerater. thomas valkvæ olsen reduserte ytterligere, men da partanen satte sitt annet mål for kvelden var kampen kjørt. christian vethe bye fikk derimot pyntet på resultatet til 4-6. (©ntb)

  Skadesmell for fransk Real Madrid-stjerne – sendes hjem fra landslagssamling

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 16. november 2023 KL:12.26)
  den franske midtbaneeleganten eduardo camavinga har pådratt seg en kneskade, og 21-åringen returnerer til real madrid for ytterligere undersøkelser. det skriver frankrikes fotballforbund i sine mediekanaler. camavinga skal ha fått en smell i kneet på trening etter en duell med paris saint-germain-spiller ousmane dembélé. de første undersøkelsene skal ifølge rapportene ha gitt positive svar, men real madrid ønsker likevel å ha spilleren tilbake for å gjøre egne undersøkelser. camavinga spilte samfulle 90 minutter i klubbens siste kamp før landslagspausen. den unge midtbanespilleren skrev tidligere i november under på en ny langtidskontrakt med real madrid. khephren thuram er kalt inn som erstatter i frankrike-troppen. (©ntb)

  Arsenal vant uten Ødegaard

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 11. november 2023 KL:18.20)
  arsenal var flere hakk bedre enn burnley, vant 3-1 og er med for fullt i toppen i premier league. det skjedde uten kapteinen martin ødegaard på laget. nordmannen var heller ikke denne gangen i troppen til manager mikel arteta, og det begynner å se skummelt ut med tanke på landskampene mot færøyene og skottland kommende uke. hofteskaden til kapteinen tar tid å lege. den viktige 2-1-scoringen kom tolv minutter ut i 2. omgang. midtstoppergiganten william saliba headet ballen inn etter en corner. tidspunktet kunne knapt ha vært bedre. den kom bare tre minutter etter at burnleys josh brownhill hadde utlignet til 1-1. skuldrene senket seg ytterligere da oleksandr zintsjenko satte inn 3-1 i det 75. minutt. det var arsenal sjuende scoring etter hjørnespark denne sesongen. leandro trossard scoret kampens første mål. sander berge spilte hele kampen for burnley. (ntb)
Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »