De mest populære artiklene:   |   Idag - Igår - Siste 7 dagene - 2021 - 2020 - 2019 - Alle
FIS utset fluorforbodet eitt år til
Det internasjonale skiforbundet FIS går motsett veg av skiskyttarane og utset fluorforbodet eitt år til. Årsaka er at fluor-trackeren som skal kontrollere at forbodet blir etterlevd, enno ikkje er ferdig. Tidlegare i dag kunngjorde det internasjonale skiskyttarforbundet, IBU, at dei set i verk forbodet frå komande sesong lilkevel. Både FIS og IBU vedtok i fjor å innføre forbodet, men utsette det til i år på grunn av det manglande kontrollapparatet. FIS vil dermed ikkje straffe nokon som brukar fluorprodukt komande sesong.
Kilde: NRK - Sport | Publisert: 01.06.2021 19.28.26
IBU forbyr farlege fluor-produkt
Det internasjonale skiskyttarforbundet, IBU, forbyr all bruk av farlege fluorproduklt i sine konkurransar frå og med komande sesong. All utvikling, innkjøp, bruk, sal eller å gje alle produkt som inneheld C8-fluorkarbon, blir forbode, skriv IBU i ei pressemelding. Dette er i tråpd med EU-reglane med fluor i skismurning. Produkt med lågare fluorinnhald, såkalla C6, skal framleis vere lovlege. Alle nasjonale forbund, saman med smurningsprodusentane, må underskrive på at dei skal følgje reglane. IBU skal også under konkurransane ha utstyr som der og då skal kunne spore fluorkarbon. Men til det trengst ein såkalla «Fluor Tracker» som enno ikkje er ferdig. Derfor vil slike kontrollar ikkje finne stad komande sesong, skriv IBU. Årsaka til forbodet er både miljøvernomsyn og omsynet til skismørjarane si helse.
Kilde: NRK - Sport | Publisert: 01.06.2021 17.24.06
Fjerna det kviterussiske flagget
Arrangørane av ishockey-VM i Latvia fjerna måndag det kviterussiske flagget i Riga. Det skal ifølgje nyheitsbyrået TT ha vorte erstatta med flagget til opposisjonen i landet. Årsaka er at eit Ryanair-fly nyleg vart tvinga til å lande i Minsk. Om bord var den regimekritiske journalisten Roman Protasevitsj, som blei arestert. Det har skapt bråk. Avgjerda skal ha vorte teke av borgarmeisteren i Riga i samråd med utanriksministeren, men møter motstand hos Det internasjonale ishockeyforbundet (IHF). «IHF er ikkje einig i grepa som i går vart tekne om å bruke flagget til ein deltakande nasjon i ishockey-VM til å sende ein politisk beskjed», seier forbundet. IHF opplyser at dei no har bede borgarmeisteren om at også VM-flagget og det offisielle IIHF-flagget umiddelbart blir fjerna frå området i hovudstaden der flagget til deltakarnasjonane blir vist. I grunngivinga blir det vist til at IHF er ein ikkje-politisk idrettsorganisasjon.
Kilde: NRK - Sport | Publisert: 25.05.2021 13.08.46
Her var det mange som ikkje flagga i dag
På Haramsøya på Sunnmøre er det mange tomme flaggstenger på nasjonaldagen. Årsaka er ein bitter og langvarig strid.
Kilde: NRK - Innenriks | Publisert: 17.05.2021 15.22.23
Trekk seg frå VM-kvalifiseringa
Nord-Korea sitt fotballandslag melder fråfall til både kvalifiseringa til Qatar-VM og Asia Cup. Det melder Det asiatiske fotballforbundet (AFC) på sine nettsider. Det går fram ikkje kva som er årsaka til at Nord-Korea ikkje stiller til start i dei kommande kvalifiseringskampane. For ein dryg månad sidan valte Nord-Korea å trekke seg frå deltakinga i Tokyo-OL. Det vart då vist til bekymringane koronapandemien skapar.
Kilde: NRK - Sport | Publisert: 16.05.2021 09.58.56
Xiaoxiao kostar familien 3,7 millionar kroner
BEIJING (NRK): Femåringen ønsker seg søsken, men dei fleste kinesiske familiane nøyer seg med eitt barn. Den største årsaka er at barna kostar flesk.
Kilde: NRK - Utenriks | Publisert: 15.05.2021 19.48.08
26-mannstropper til EM
Deltakarnasjonane i fotball-EM får ta ut 26 spelarar i troppene, mot normalt 23, har UEFA bestemt. Årsaka er korona-epidemien. Det skal forhindre at laga ikkje skal få for få spelarar sjølv om dei får korona i troppen. Men det blir framleis ikkje lov å ta ut meir enn 23 spelarar til kvar kamp. Troppene må vere innmelde seinast 1. juni.
Kilde: NRK - Sport | Publisert: 04.05.2021 12.01.44
Pandemien kan vere grunnen til at du mistar håret
Ligg det mykje hår igjen i dusjen eller på hårbørsten når du børstar deg? Koronapandemien kan vere årsaka til at du mistar meir hår enn tidlegare.
Kilde: NRK - Livstil | Publisert: 13.04.2021 12.32.11
Blir heime i munnbind-protest
Den svensken radioduoen Torgny Mogren og Dag Malmqvist droppa å dra til ski-VM etter innføringa av munnbindplikt i kommentatorbua. Radarparet har i ei årrekkje vore på plass i dei store skimeisterskapane for å gi Radiosportens lyttarar best mogleg kommentering. Planen var at dei òg skulle til Oberstdorf, men slik blir det ikkje. Årsaka er kravet frå den tyske arrangøren om å bruke munnbind til ei kvar tid i VM-området. Også inne i kommentatorboksen. – Det er vanskeleg å kommentere med munnbind. Ein får mindre luft, og det høyrest. Begge brukar briller, og det doggar uansett kva ein gjer. Det går ikkje, seier Malmqvist til Expressen.
Kilde: NRK - Sport | Publisert: 24.02.2021 15.03.40
Chelsea-kamp til Bucuresti
Første kamp i meisterligaen mellom Atletico Madrid og Chelsea 23. februar skal spelast i Bucuresti i Romania, har UEFA avgjort. To andre kampar med engelske lag er tidlegare flytta. Leipzig - Liverpool 16. februar og Borussia Mönchengladbach - Manchester City 24. februar skal begge spelast i Budapest i Ungarn. Årsaka til flyttingane er korona-restriksjonane.
Kilde: NRK - Sport | Publisert: 10.02.2021 11.55.26
Melder forfall til VM i Egypt
Handballspelar Magnus Abelvik Rød blir ikkje med til verdsmeisterskapet i Egypt i januar. Det skriv handballforbundet. Årsaka skal vere ei handleddsskade. – Eg har hatt eit håp om at handa skulle lege seg skikkeleg, men eg innser no at eg må ta den tøffe slutninga og melde forfall. Risikoen for forverring er for stor, seier Rød og fortset: – Eg må tenke langsiktig. Det kjem eit OL i 2021 som eg gjerne vil vere med på.
Kilde: NRK - Sport | Publisert: 21.12.2020 12.15.04
Britiske butikkar fyller opp hyllene i frykt for hard brexit
Britiske daglegvarekjeder har fått beskjed av regjeringa om å fylle lagera. Årsaka er at ein brexit utan avtale ligg i korta, ifølgje Sunday Times.
Kilde: NRK - Urix | Publisert: 13.12.2020 05.53.58
Britiske butikkar fyller hyllene – frykt for mathamstring og panikkhandel
Britiske daglegvarekjeder har fått beskjed av regjeringa om å fylle lagera. Årsaka er at ein brexit utan avtale ligg i korta.
Kilde: NRK - Utenriks | Publisert: 13.12.2020 05.53.58
Må ta grep for å halde lagkameratane bak seg: – Eit faresignal
Johannes Thingnes Bø har funne årsaka til kvifor han føler seg som «ein seigmann på ski». Samstundes nærmar lagkameratane seg i sporet, og derfor veit verdsmeisteren kva han må gjere.
Kilde: NRK - Sport | Publisert: 11.12.2020 09.47.48
Sjå skilnadane: Slik har smitta utvikla seg i Noregs fire største byar
Dei siste to vekene har talet på nye smitta i Bergen rast. I Oslo søkk talet mykje saktare. Den omstridde fempersonsregelen i Bergen er årsaka til forskjellen, meiner medisinsk fagsjef.
Kilde: NRK - Innenriks | Publisert: 27.11.2020 16.59.46
Sjå skilnadane: Slik har smitta utvikla seg i Noregs fire største byar
Dei siste to vekene har talet på nye smitta i Bergen rast. I Oslo søkk talet mykje saktare. Den omstridde fempersonsregelen i Bergen er årsaka til forskjellen, meiner medisinsk fagsjef.
Kilde: NRK - Innenriks | Publisert: 27.11.2020 16.59.46
Trump sparka tryggingssjef som sa valet var godt gjennomført
President Donald Trump gjekk i natt ut på Twitter og melde at han har sparka sjefen for byrået for cybertryggleik. Årsaka er at Chris Krebs har sagt at valet vart gjennomført utan juks.
Kilde: NRK - Utenriks | Publisert: 18.11.2020 03.45.08
Dømt til korona-tap på 28-0
Norges trulege 0-3-tap mot Romania i kampen fotballandslaget ikkje fekk møte opp til, bleiknar i sifra Fijis rugbylandslag måtte tole. Fiji måtte trekkje seg frå opningskampen mot Frankrike i turneringa Autumn Nations Cup fordi det var krorna-utbrot i troppen. Resultatet blei sett til 28-0 til Frankrike. – Fiji rugby har ikkje gjort nokon feil. Men reglane seier at om eit lag er årsaka til at ein kamp ikkje blir spela, skal det laget tape 28-0, seier arrangøren. Som seier dei vil samarbeide med Fiji slik at dei kan stille lag i neste kamp, mot Italia laurdag.
Kilde: NRK - Sport | Publisert: 17.11.2020 12.19.00
Tennisklubb føler seg lurt av «politisk spel»: – Rett og slett skammeleg
I over ti år har Holmenkollen Tennisklubb jobba med eit nytt, miljøvenleg anlegg, men no er planen stoppa. Årsaka er at det ligg i eit grøntområde.
Kilde: NRK - Sport | Publisert: 28.10.2020 06.13.14
1185 mill til stimulering av idrett
Kulturdepartementet foreslår 1185 millionar kroner til stimulering av aktivteten innan idretten i første halvår av 2021. Årsaka er problema som idretten har hatt som følgje av smittevernstiltaka under koronapandemien. – Desse aktørane var blant dei første som måtte stenge ned og avbryte aktiviteten, og er truleg også blant dei siste som kan ta opp att normal verksemd, seier kultur- og likestillingsminister Abid Raja i kommentaren til budsjettforslaget. Det er Lotteritilsynet som skal administrere tildelinga.
Kilde: NRK - Sport | Publisert: 07.10.2020 10.45.56
Helikopter forårsaka velt
Dagens fjerde etappe av Giro d`Italia blei ein skandale. For med 800 meter igjen blei Luca Wackermann og Etienn van Empel blåst av garde av eit gjerde. Årsaka skal ha vore at eit helikopter skal ha floge for lågt, og dermed blåst dei oppsette gjerda inn i dei to ryttarane. Van Empel kom seg til mål, medan Wackermann blei liggande livlaus. Han skal ha kome til hektene igjen i ambulansen. Arnaud Démare vann dagens etappe etter ein millimeterduell med Peter Sagan.
Kilde: NRK - Sport | Publisert: 06.10.2020 18.51.26
Helikopter kan ha forårsaka velt
Dagens fjerde etappe av Giro d`Italia blei ein skandale. For med 800 meter igjen blei Luca Wackermann og Etienne van Empel blåst av garde av eit gjerde. Årsaka skal ha vore at eit helikopter skal ha floge for lågt, og dermed blåst dei oppsette gjerda inn i dei to ryttarane. Van Empel kom seg til mål, medan Wackermann blei liggande livlaus. Han skal ha kome til hektene igjen i ambulansen. Arnaud Démare vann dagens etappe etter ein millimeterduell med Peter Sagan.
Kilde: NRK - Sport | Publisert: 06.10.2020 18.51.26
Auckland Classic er avlyst
Tennisturneringa Auckland Classic på New Zealand er avlyst på grunn av frykt for koronasmitte. Ifølgje turneringsleiinga er årsaka manglande samarbeid med regjeringa om smitteverntiltak, skriv NZ Herald. Auckland Classic går tradisjonelt veka før Australian Open i januar, og er derfor ei generalprøve for mange av deltakarane der.
Kilde: NRK - Sport | Publisert: 06.10.2020 06.47.40
Sønn til død kvinne varetektsfengsla i fire uker
Mannen som er sikta for å ha forårsaka dødsfallet til sin mor i Trondheim ble fredag varetektsfengsla i fire uker.
Kilde: NRK - Innenriks | Publisert: 11.09.2020 11.44.39
Kvinne funnet død – skjerper siktelsen
Mannen som er sikta for å ha forårsaka dødsfallet til sin mor i Trondheim blir framstilt for varetektsfengsling fredag. Siktelsen er nå utvidet til grov kroppsskade med døden til følge.
Kilde: NRK - Innenriks | Publisert: 10.09.2020 12.52.09
Kvinne funnet død – skjerper siktelsen mot sønnen
Mannen som er sikta for å ha forårsaka dødsfallet til sin mor i Trondheim blir framstilt for varetektsfengsling fredag. Siktelsen er nå utvidet til grov kroppsskade med døden til følge.
Kilde: NRK - Innenriks | Publisert: 10.09.2020 12.52.09
Må starte neste sesong med -12
Sheffield Wednesday er dømd til å starte neste sesong med 12 minuspoeng for brot på reglane om Financial Fair Play over tre sesongar, avgjorde ligaen i dag. Årsaka er uryddig bokføring i samband med salet av arenaen Hillsborough til klubbens eigar. Dermed slepp klubben å ta straffa denne sesongen. Det hadde sendt klubben til nedrykksplass.
Kilde: NRK - Sport | Publisert: 31.07.2020 20.25.52
Ingen gullball i år
Magasinet France Football har bestemt seg for å droppe den tradisjonelle utdelinga av Ballon d`Or – Gullballen – i år. Årsaka er pandemien. – Dette er ein så uvanleg sesong at vi kan ikkje gjere dette som normalt, seier redaktør Pascal Ferré til nyheitsbyrået AP. Ballon d`Or er delt ut til den beste mannlege fotballspelaren i verda sidan 1956. I 2018 fekk også kvinnene sin pris, med Ada Hegerberg som den første vinnaren. Men i år førte pandemien til to-tre månaders pause i klubbfotballen, tomme tribuner etter pausen, og utsetjing av både europaturneringane for klubblag, EM og Copa America. Derfor bestemte arangøren å avlyse.
Kilde: NRK - Sport | Publisert: 20.07.2020 17.08.08
Løgna er enkel, sanninga kompleks | Merete Røsvik
Denne saka kokar ned til kva den eigentlege årsaka var.
Kilde: Aftenposten - innenriks | Publisert: 15.07.2020 20.00.00
Hundrevis av elefantar har døydd i Botswana
Regjeringa i Botwsana har framleis ikkje testa kadavera av elefantane for å finna årsaka til dødsfalla.
Kilde: VG Utenriks | Publisert: 02.07.2020 17.25.37
Wigan mister 12 poeng
Championship-klubben Wigan er sett under administrasjon og blir derfor trekt 12 poeng, melder Daily Mail. Det er manglande inntekter på grunn av korona-epidemien som er årsaka. Med 12 minuspoeng er det stor fare for at klubben rykkjer ned i League One. Wigan er i dag nummer 14, åtte poeng framfor Huddersfield på øvste nedrykksplass. Seks kampar står att i ligaen. Skulle Wigan rykkje ned av "naturlege" grunnar, blir poengstraffa overført til neste sesong.
Kilde: NRK - Sport | Publisert: 01.07.2020 14.45.14
Presidentval i Polen: – Eg håpar at ingen vil tene på homofobiske utsegner
Warszawa, Polen (NRK): Sjeldan har vi sett slik hatefull retorikk, fortel LHBT aktivist Miko Czerwinski. Årsaka er at presidentvalet i Polen har blitt svært jamt.
Kilde: NRK - Utenriks | Publisert: 28.06.2020 08.38.00
Innbyggarane må søke dekning – svoltne og aggressive aper invaderer thailandsk by
Fleire av innbyggarane i byen Lopburi i Thailand har set seg nøydde til å barrikadere seg inne. Årsaka er at hordar av pågåande aper på jakt etter mat, har invadert byen.
Kilde: NRK - Utenriks | Publisert: 24.06.2020 19.19.21
Trudde travkusk var full – smitteverntiltak var årsaka
FORUS (NRK): Først viste alkometeret at travkusk Åsbjørn Tengsareid hadde 0,47 i promille. Då han skulle blåse igjen, var promillen på 1,18. – Eg drikk jo berre vatn og kaffi, seier han.
Kilde: NRK - Innenriks | Publisert: 08.06.2020 11.21.11
Massiv medlemsauke i NHO og LO
Frisør Heidi Kristin Nerås var ikkje organisert før, men no skal ho aldri melde seg ut igjen. Årsaka er korona-krisa, og den hjelpa ho har fått frå fagforeininga.
Kilde: NRK - Innenriks | Publisert: 03.04.2020 14.08.22
Nektar å reise til Italia
Getafes klubbpresident nektar klubben å reise til Italia for å spele returkamp mot Inter i europaligaen torsdag. – Dersom vi blir dømde som tapar, får det berre bli slik, seier han til radiostasjonen Onda Cero. Det er virussmitten i Italia som er årsaka til presidentens reaksjon. Han har bede UEFA om å finne eit anna land å spele kampen i.
Kilde: NRK - Sport | Publisert: 11.03.2020 08.33.32
Mennenes kombinasjon regna bort
Det alpine kombinasjonsrennet for menn i Hinterstoder i dag, er avlyst på grunn av vertilhøva. – Årsaka er regn og snøfall i natt, og dårlege vermeldingar utover dagen, melder FIS. Arrangøren skal framleis prøve å avvikle super-G laurdag og storslalåm søndag.
Kilde: NRK - Sport | Publisert: 28.02.2020 08.37.47
Mennenes kombinasjon regna bort
Det alpine kombinasjonsrennet for menn i Hinterstoder i dag, er utsett til søndag på grunn av vertilhøva. – Årsaka er regn og snøfall i natt, og dårlege vermeldingar utover dagen, melder FIS. Arrangøren skal framleis prøve å avvikle super-G laurdag. Kombinasjonen går søndag, og storslalåmrennet er utsett frå søndag til måndag.
Kilde: NRK - Sport | Publisert: 28.02.2020 08.37.47
OL-vinner utestengt i åtte år etter at dopingprøve ble knust med hammer
Det alpine kombinasjonsrennet for menn i Hinterstoder i dag, er utsett til søndag på grunn av vertilhøva. – Årsaka er regn og snøfall i natt, og dårlege vermeldingar utover dagen, melder FIS. Arrangøren skal framleis prøve å avvikle super-G laurdag. Kombinasjonen går søndag, og storslalåmrennet er utsett frå søndag til måndag.
Kilde: NRK - Sport | Publisert: 28.02.2020 08.37.47
Alpinrenn i Tyskland avlyst
Kvinnenes slalåm og storslalåm i Ofterschwang i Tyskland neste helg, er avlyst. Nei, det er ikkje virusfrykt som er årsaka, men snømangel og dårlege vermedlingar. Men derimot står renna i dei siste helgene av sesongen i fare for å bli avlyste på grunn av korona-viruset. Det inkluderer sesongfinalene i Cortina i Italia. I renna i La Thuile i Italia komande helg blir det avgrensing i talet på tilskodarar.
Kilde: NRK - Sport | Publisert: 27.02.2020 11.40.37
Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »