Hovedsiden

Liten annonse
  Warholms hintet om superduell – arrangøren taus

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 10. juni 2024 KL:17.23)
  hekkeløper karsten warholm er nær ved å bekrefte at det blir superduell mot stavhopper mondo duplantis på 100 meter. – det er noen planer. jeg vil si at det er 90 prosent spikret. jeg skal ikke være den som går ut med det, men jeg ville kanskje tatt en telefon til zürich eller noe og sjekket, men det er ikke 100 prosent spikret, sa warholm til norsk presse etter at han kvalifiserte seg til em-finalen på 400 meter hekk i roma. det var svenske duplantis som først tok opp temaet om en mulig duell mellom de to. – jeg har veldig lyst til å gjøre det, og jeg tror også han er gira. jeg tror det er mulig å få til, vi liker utfordringer og å tråkke utenfor komfortsonen, sa duplantis under diamond league-stevnet i monaco i fjor. stevnet i zürich er 5. september. «ingen kommentar fra vår side», skriver pressesjef for stevnet i zürich, elisabeth welden i en epost til ntb. mye tyder likevel på at warholm og duplantis får til det mye omtalte løpet på et tidspunkt. – jeg vet at jeg vil være «underdogen», sa duplantis i august i fjor. – jeg har mest å tape, repliserte warholm. (ntb)


  Friidretten med nytt mesterskap for de beste – over 100 millioner i premiepotten

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 3. juni 2024 KL:12.01)
  i 2026 blir friidrettssesongen rundet av med en nyvinning. da skal de ypperste i verden kjempe om å bli ultimate mestere. den første utgaven legges til budapest. premiepotten blir på hele 10 millioner dollar, som tilsvarer 105 millioner kroner. det internasjonale friidrettsforbundet (wa) opplyser at de aldri før har satt av så mye penger til et stevne. hver enkelt mester vil få utbetalt 1,6 millioner kroner. nesten 400 utøvere i nasjonale landslagsdrakter får innpass i det wa omtaler som «det ultimate mesterskapet». det er kun de aller beste fra hver disiplin som kan stille. det vil si vm-, ol- og diamond league-vinnere samt øvrige utøvere som har prestert best gjennom sesongen. – ved å gå rett til semifinaler og finaler blir det et umiddelbart prestasjonspress på utøverne, sier wa-president sebastian coe. planen er å arrangere det kompakte mesterskapet annethvert år som den store sesongfinalen. det første varer fra 11. til 13. september 2026. (ntb)  Dos Santos vant igjen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 2. juni 2024 KL:18.06)
  alison dos santos leverte på 400 meter hekk nok en gang under diamond league-stevnet i stockholm søndag kveld. han knuste resten av feltet og løp inn til seier på tiden 47,01. – en ny supertid av dos santos. han leverer sin tredje strålende tid i løpet av våren, sier jann post. karsten warholm var ikke med i løpet i stockholm. brasilianeren kom rett fra bislett games der han satte den beste tiden på 400 meter hekk denne sesongen. da løp han inn til 46,63 og vant over karsten warholm på hans egen hjemmebane. stevnet i stockholm pågår nå, og det kan du se på nrk. narve gilje nordås løper 3000 meter klokka 18:39.

  KI tror Duplantis sprenger drømmegrense: – Hvorfor stoppe der?

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 31. mai 2024 KL:08.53)
  kunstig intelligens har i en studie blitt brukt for å regne seg fram til hvor høyt stavkongen armand duplantis kan hoppe. svaret: 6,51 meter. duplantis har verdensrekorden på 6,24 meter. den satte han i kinesiske xiamen i slutten av april. nå har en ny ki-utregning spådd at han kan komme mye høyere enn det. – det høres virkelig ut som en drømmehøyde. å hoppe 6,30 er mitt neste store mål, men hvorfor skal jeg stoppe der når jeg kan komme så mye høyere? jeg tror på å sette høye mål og jobbe hardt for å oppnå dem, sier duplantis i en uttalelse. ki-studien, som ble gjort på oppdrag fra sveriges olympiske komité og én sponsor, har regnet seg fram til nye høyder for 24-åringen. faktorer som høyde, vær, forutsetninger og trender har identifisert svaret på 6,51 meter. – ki kan gi oss verktøy for å dytte grensene innen idrett, sier ather gattami. han er en av forskerne som har utarbeidet analysen. duplantis skal neste gang i aksjon i diamond league-stevnet i stockholm søndag. til sommeren skal han forsvare ol-gullet fra tokyo i 2021. (ntb)

  Nordås løper 3000 meter i Stockholm

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 29. mai 2024 KL:14.28)
  narve gilje nordås står på startlistene til søndagens 3000 meter i stockholm. da er det diamond league-stevne i den svenske hovedstaden, tre dager etter at nordås løper 1500 meter under bislett games. i sverige møter han blant andre hjemmehåpet andreas almgren. løperen med sterkerst personlig rekord i feltet er telahun haile bekele (7.25,48) fra etiopia. 3000-meteren løpes kl. 18.39 og sendes på nrk 1.
  Duplantis vant i Ostrava – prøvde seg på 6,25

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 28. mai 2024 KL:20.34)
  armand duplantis vant stavkonkurransen under kontinentaltourstevnet i friidrett i ostrava. han prøvde seg deretter tre ganger på verdensrekordhøyden 6,25. duplantis var vinner av konkurransen da han gikk over 5,82 i første forsøk. svensken kommanderte deretter lista opp på 6,00, som han gikk over i tredje forsøk. så flyttet han den opp til rekordhøyden 6,25, men det ble for høyt i den vanskelige vinden. duplantis er ikke med i stavkonkurransen i bislett games torsdag. hans neste konkurranse er i diamond league-stevnet i stockholm søndag.

  Guttormsen står over EM i Roma

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 26. mai 2024 KL:12.19)
  sondre guttormsen står over sommerens em i roma grunnet en strekkskade. det melder norges friidrettsforbund i en pressemelding. avgjørelsen er tatt i samråd med det medisinske teamet. han står også bislett games (diamond league) kommende torsdag. – jeg har god tid til å bli skadefri og komme i form til ol, men jeg har ikke tid til noen feilsteg på veien. derfor velger jeg ikke å ta noen sjanser og i stedet rette alt fokus inn mot ol i paris, sier guttormsen. stavhopperen pådro seg en strekk i midten av april og selv om rehabiliteringsprosessen har gått som planlagt, gjenstår det fortsatt noe for å bli konkurranseklar.
  Kashafali med seier – slo tilbake etter VM-bronsen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 25. mai 2024 KL:21.49)
  salum kashafali sprang inn til seier på 100-meteren i eugene, usa. han tilbakela distansen på tiden 10,80. dette er et lite stykke bak hans personlige rekord som er på 10,37, satt under bislett games i 2023. med det slo han også tilbake etter vm-nedturen da han sprang inn til bronse under para-vm i japan. italienske maxcel amo manu ble nummer to, kun to hundredeler bak nordmannen. sherman isidro guity guity sprang inn til tredjeplass, syv hundredeler bak. norske vegard dragsund sverd sprang også 100-meterfinalen, han løp inn til tiden 11,21 og tok med det sjetteplassen. ps! jakob ingebrigtsen springer én engelsk mil i diamond league-stevnet fra eugene klokken 23:52 norsk tid.

  Kashafali sesongåpnet med seier – slo tilbake etter VM-bronse

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 25. mai 2024 KL:21.49)
  salum kashafali sprang fra alt og alle da han sesongåpnet på 100 meter i eugene, usa. han tilbakela distansen på tiden 10,80. dette er et lite stykke bak hans personlige rekord som er på 10,37, satt under bislett games i 2023. med det slo han også tilbake etter vm-nedturen da han sprang inn til bronse under vm i japan. italienske maxcel amo manu ble nummer to, kun to hundredeler bak nordmannen. sherman isidro guity guity sprang inn til tredjeplass, syv hundredeler bak. norske vegard dragsund sverd sprang også 100-meterfinalen, han løp inn til tiden 11,21 og tok med det sjetteplassen. ps! jakob ingebrigtsen springer én engelsk mil i diamond league-stevnet fra eugene klokken 23:52 norsk tid.  Smadret verdensrekorden på 10 000 meter

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 25. mai 2024 KL:20.25)
  beatrice chebet lå klistret i ryggen til etiopiske gudaf tsegay til det gjensto litt under 2000 meter under 10 000-meteren under diamond league-stevnet i eugene i usa. da den regjerende verdensmesteren slapp lysharen, gikk chebet forbi og avsluttet løpet på imponerende stil. hun økte avstanden til lysharen og løp inn til verdensrekord på 28.54,14. før tilhørte verdensrekorden letesenbet gidey med tiden 29.01,03. etter målgang ble chebet liggende langflat av utmattelse i målområdet, før hun ble hjulpet opp av tsegay. chebet som tidligere i vinter vant vm i terrengløp, sikret dermed ol-billetten for kenya. hun har tidligere sølv og bronse på 5000 meter i vm fra bane. følg kveldens diamond league-stevne på nrk 1 fra kl. 21.50. jakob ingebrigtsen løper kl. 23.52.

  Kashafali om VM-bronsen: – Ikke klar for å yte maksimalt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 21. mai 2024 KL:14.43)
  salum kashafali løp inn til bronsemedalje på 100 meter i para-vm mandag 20. mai. medaljen kom i t13-klassen. dagen etter skriver bergenseren i en melding til nrk at kroppen ikke er klar for å yte maksimalt, og at finalen bærer preg av det. – jeg kjenner store smerter når jeg skal ta i, men flyter fint på 80–90 prosent, fortsetter han. kashafali måtte reise hjem fra en treningsleir i portugal tidligere i år etter at han fikk problemer med lysken. under para-vm i mai er det fortsatt et problem. – hodet vil mer enn kroppen nå og det er frustrerende. likevel opplyser han at planen er å løpe diamond league både i eugene 25. mai, og bislett games 30. mai. sistnevnte ser du på nrk. – jeg forholder meg til den planen jeg har lagt med olympiatoppen og trener stephan (johansson) ut mai, og så er det tilbake til tegnebrettet. det er paralympics i paris som gjelder, men jeg håper selvsagt å prestere foran hjemmepublikummet i oslo også.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »