Hovedsiden

Liten annonse
  Stina Nilsson vraket i verdenscuptropp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (tirsdag 5. desember 2023 KL:08.58)
  svake resultater i sesongstarten i östersund gjør at skiskytter stina nilsson ikke får være med til verdenscuprennene i østerrike. nilsson ble nummer 84 på normaldistansen og gikk inn til 69.-plass på sprinten i verdenscupåpningen på hjemmebane nylig. dermed har landslagsledelsen bestemt seg for å erstatte henne til kommende verdenscuphelt i hochfilzen. nilsson skal i stedet gå ibu cup i idre. sara andersson tar nilssons plass i østerrike, der det skal konkurreres i sprint, jaktstart og stafett. nilsson står med én pallplass i verdenscupen i skiskyting etter at hun gjorde overgang fra langrenn foran 2020/21-sesongen. (ntb)

  Nordstad Moen klarte OL-kravet på maraton

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 3. desember 2023 KL:22.26)
  friidrettsprofilen sondre nordstad moen løp inn til tredjeplass i et maratonløp i japanske fukuoka søndag. nordstad moen ble klokket inn til tiden 2.07.16, hvilket bare er halvannet minutt bak hans norske rekord, melder friidrett1. trønderens tid er i tillegg under ol-kravet og hans tredje beste løp på distansen noensinne. sist nordstad moen løp like fort på maratondistansen var i 2019. hans norske rekord lyder på 2.05.48 og stammer fra nettopp fukuoka i 2017. (ntb)

  Wiklund skuffet på 1500 meter i Stavanger

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 2. desember 2023 KL:15.56)
  ragne wiklund gikk inn til en litt skuffende 10.-plass på kvinnenes 1500 meter under verdenscupen på skøyter i stavanger. wiklund fikk tiden 1.59,12. hun leverte ikke noe optimalt løp etter den oppløftende femteplassen i beijing sist. den norske profilen gikk i par med nederlandske antoinette rijpma-de jong og ble klart distansert. den nederlandske stjernen fikk tiden 1.56,95, som holdt til 2.-plass på distansen. japanske miho takagi vant med tiden 1.55,87. hun har vunnet alle de tre 1500-meterne som er gått. søndag er det 5000 meter på programmet for kvinnene i stavanger. wiklund vant de to 3000-meterne som er gått så langt i verdenscupen. (ntb)

  Trippel norsk i IBU-cupen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 30. november 2023 KL:17.45)
  johan-olav botn gikk raskt og bommet kun én gang i seieren på normaldistansen i sesongens første ibu-cuprenn. han vant foran to landsmenn. etter tre perfekte skyteserier tålte botn fint ett tilleggsminutt på den siste. han slo toer mats øverby med 1.15,5 minutter i finske kontiolahti. martin nevland var bak med 1.33,1 og la seg inn på den siste pallplassen. alle tre traff på 19 av 20 skudd på 20-kilometeren. norge hadde fire mann blant de fem beste. philipp horn fra tyskland kom seg foran vetle paulsen, som pådro seg to tilleggsminutter etter bom på andre skyting. filip fjeld andersen ble nummer ti (tre bom), mens martin uldal havnet på 16.-plass (fem). ibu-cupen fortsetter med sprintrenn i finland lørdag. dagen etter står blandet stafett og parstafett på programmet. (ntb)

  Thingnes Bø skjøt seg bort fra seier – rekruttløper imponerte

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 26. november 2023 KL:15.46)
  det var nærmest vindstille da de mannlige skiskytterne skøytet ut på normaldistansen i östersund søndag. likevel startet flere stjerner med bom på første skyting. blant dem quentin fillon maillet, sturla holm lægreid og johannes thingnes bø. – ganske røft for de norske i starten her nå, sa nrks kommentator torgeir bjørn. ett minutt ble lagt til tiden per bom. – johannes thingnes bø er kanskje en av dem som kan tåle en bom, sa nrks kommentator jann post. på andre og tredje skyting fylte thingnes bø alle blinkene. han var på skuddhold til seier på siste skyting, men der ble det nok en bom. thingnes bø klarte ikke å ta innpå tyske justus strelow på siste runden, og på oppløpet brakk han staven. rekruttløper endre strømsheim imponerte derimot stort og skjøt feilfritt på standplass fram til den siste blinken gjensto. da kom bommen. strømsheim holdt tempoet oppe i løypa og jaktet thingnes bø, men det ble for langt opp. han endte til slutt opp som nummer seks. – jeg er ganske fornøyd med hva jeg får ut av dagen. jeg har ikke glemt det sisteskuddet ennå, men jeg har det ganske tungt i løypa i dag, sier strømsheim til nrk. sterlow ledet lenge, men landsmannen roman rees slo han til slutt og det ble dobbelt tysk på 20-kilometeren. thingnes bø endte på tredjeplass.

  Thingnes Bø skjøt seg bort fra seier – rekruttløper gjorde karrierebeste

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 26. november 2023 KL:15.46)
  det var nærmest vindstille da de mannlige skiskytterne skøytet ut på normaldistansen i östersund søndag. likevel startet flere stjerner med bom på første skyting. blant dem quentin fillon maillet, sturla holm lægreid og johannes thingnes bø. – ganske røft for de norske i starten her nå, sa nrks kommentator torgeir bjørn. ett minutt ble lagt til tiden per bom. – johannes thingnes bø er kanskje en av dem som kan tåle en bom, sa nrks kommentator jann post. på andre og tredje skyting fylte thingnes bø alle blinkene. han var på skuddhold til seier på siste skyting, men der ble det nok en bom. thingnes bø klarte ikke å ta innpå tyske justus strelow på siste runden, og på oppløpet brakk han staven. rekruttløper endre strømsheim imponerte derimot stort og skjøt feilfritt på standplass fram til den siste blinken gjensto. da kom bommen. strømsheim holdt tempoet oppe i løypa og jaktet thingnes bø, men det ble for langt opp. han endte til slutt opp som nummer seks i karrierens beste løp. sterlow ledet lenge, men landsmannen roman rees slo han til slutt og det ble dobbelt tysk på 20-kilometeren. thingnes bø endte på tredjeplass.

  Superreserve spurtslo eliten – Klæbo eneste nordmann som falt fra

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 26. november 2023 KL:13.25)
  jan thomas jenssen spurtslo tsjekkiske michal novak på herrenes 20 kilometer fri teknikk i ruka og tok sin første verdenscupseier. harald østberg amundsen ble nummer tre, til tross for stavbrekk underveis. – det føles helt jævlig godt, ropte jenssen til nrk like etter målgang. jenssen kom inn som reserve for sjur røthe, som måtte stå over på grunn av sykdom. – for en prestasjon. han kom inn i siste time for en syk sjur røthe. var ikke tenkt at han skulle gå denne distansen, kom inn som reserve og blir seiersherre på en imponerende måte, sier nrks langrennsekspert fredrik aukland. johannes høsflot klæbo var eneste nordmann som falt fra tetgruppa når det nærmet seg innspurten. han ble til slutt nummer 21. resten av de norske havnet topp elleve i ruka. simen hegstad krüger endte på 5.-plass, pål golberg på 6.-plass, didrik tønseth på 7.-plass, iver tildheim andersen på 9.-plass og martin løwstrøm nyenget på 11.-plass.

  Sprengkulde på Beitosølen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 18. november 2023 KL:09.43)
  lørdagens langrennskonkurranser på beitostølen gjennomføres etter planen til tross for at gradestokken beveget seg ned mot kuldegrensen rett før rennstart. kvinnenes 10 kilometer klassisk stil begynner 09.45 lørdag. én time og et kvarter før start møttes juryen. da var det gjort temperaturmålinger som viste minus 18,4 grader på det kaldeste punktet i løypa. på stadionområdet viste gradestokken 17,2. 18 kuldegrader er grensen for å gjennomføre renn på 10 kilometer, hvilket er distansen som står på programmet på beitostølen lørdag.

  Eitrem rett utenfor pallen i Beijing

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 17. november 2023 KL:12.41)
  med den nest beste sisterunden (28,13) av samtlige, gikk sander eitrem inn til en fjerdeplass på 1500-meteren i verdenscupen i hurtigløp på skøyter i beijing. eitrem gikk inn til sesongbeste på distansen med tiden 1.45,73 og han var med det 93 hundredeler bak distansevinner kjeld nuis (1.44,80). patrick roest sørget for at det ble dobbelt nederlandsk med tiden 1.45,36, takket være den klart raskeste sisterunden (27,33). zhongyan ning ble nummer tre med tiden 1.45,51. tre andre nordmenn deltok også i løpet. hallgeir engebråten ble nummer seks med tiden 1.46,12, mens 1.46,89 holdt til en tolvteplass for allan dahl johansson. peder kongshaug ble nummer 16, med tiden 1.47,46. for kongshaug ble løpet i stor grad ødelagt etter kluss i vekslingen med japanske seitaro ichinohe. japaneren ble disket som følge av vekslingen. kristian gamme ulekleiv ble nummer tolv i b-gruppa tidligere fredag, med tiden 1.48,80.

  Sesongbeste for Wiklund - utenfor pallen på 1500 meter

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 17. november 2023 KL:10.38)
  etter en niendeplass og tiden 1.57,43 i verdenscupstarten i obihiro forrige uke, klokket ragne wiklund inn på 1.57,16 i beijing fredag morgen. det holdt til en femteplass på distansen for den norske 23-åringen, bare 15 hundredeler bak kinesiske qishi li på tredjeplass. miho takagi var for andre uke på rad suveren i kamp om seieren på distansen og vant med tiden 1.55,52. japaneren var 40 hundredeler foran mei han, som de to eneste løperne som gikk under 1.57. wiklund skal gå 1000 meter lørdag og 3000 meter søndag. hun vant 3000-meteren i obihiro forrige uke.

  Wiklund knuste banerekord - tok sesongens første verdenscupseier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 12. november 2023 KL:08.04)
  ragne wiklund var den store eneren på 3000 meter forrige sesong, med fire av fem mulige verdenscupseirer og vm-gull på distansen. i verdenscupåpningen i japanske obihiro var hun igjen den klart sterkeste på 3000 meter. 23-åringen leverte et jevnt og fint løp i par med den mangedobbelte verdensmesteren martine sáblíková, hvor hun hadde ledelsen fra første meter. wiklund krysset målstreken inn til tiden 4.01,88. det var godt under den tidligere banerekorden til miho takagai fra 2020 på 4.03,97. – det er jo et voldsomt sterkt løp. det er faktisk en ny banerekord. det er helt enormt det ragne har levert her, sa vgtvs kommentator ida njåtun. wiklund gikk i det fjerde av åtte par på distansen. dermed måtte hun vente en stund for å se hva løpet holdt til. i paret etter gikk den japanske juniorverdensmesteren momoka horikawa også under den tidligere banerekorden med tiden 4.03,42, en tid som holdt til andreplass. nederlenderne antoinette rijpma-de jong og joy beune prøvde seg begge med en pangåpning, men fikk svi for det og ble nummer tre og fire med tidene 4.03,71 og 4.03,89.seieren er wiklunds første verdenscupseier for sesongen og hennes sjette totalt i karrieren. hun ble nummer ni på lørdagens 1500 meter. ps! wiklunds antatt argeste rival, irene schouten, har valgt å stå over verdenscupåpningen i obihiro.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »