Hovedsiden

Liten annonse
  Ingebrigtsen-rival tiltalt for doping-tukling

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 12. juni 2024 KL:16.39)
  spanske mohamed katir ble tidligere i år utestengt i to år for brudd på meldeplikten. nå har også friidrettens integritetsenhet tatt ut tiltale mot ham for tukling. det opplyser de selv på egne nettsider. verdens antidopingbyrå (wada) definerer tukling som blant annet bestikkelser for å gjennomføre eller ikke gjennomføre en handling, at man forhindrer at en dopingprøve blir innhentet, at man påvirker testen eller gjør den umulig å analysere, at man forfalsker papirer eller at man gir feilaktige vitneopplysninger. katir var før utestengelsen blant de beste mellomdistanseløperne i verden, med vm-sølv på 5000 meter bak jakob ingebrigtsen i fjor. han har også fremdeles den europeiske rekorden på distansen, med tiden 12.45,01. katir tok også vm-bronse på 1500 meter i 2022.

  Jæger til EM-finale på 200 meter: – Hva som helst kan skje

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 10. juni 2024 KL:21.16)
  200 eller 400 meter? det var spørsmålet for henriette jæger før em. hun gikk for førstnevnte, og mandag startet mesterskapet for 20-åringen. i semifinalen dunket jæger ut fra blokkene i full fart og løp inn til seier på 22.71. det er karrierens nest beste 200 meter for hennes del. – dette var kjempegøy. jeg har vært her siden onsdag og har gledet meg så mye til å løpe, og så sitter det, sier en strålende blid jæger til nrk. jægers løp var den fjerde raskeste i semifinalene. raskest var daryll neita med 22.51. – det gjenstår å se. det er veldig jevnt i toppen. hva som helst kan skje, sier jæger om medaljemulighetene. – hun er en av de som skal sloss om en medalje. det er hun, sier sportssjef erlend slokvik. den tidligere mangekjemperen har lykkes godt med overgangen til å utelukkende satse på sprint, og har hatt en ellevill sesong så langt. i januar satte hun norsk rekord på 200 meter innendørs (22,99), i februar ble det norsk rekord på 400 meter innendørs (51,05), og i mai fulgte hun opp med norsk rekord på både 200 meter (22,58), 300 meter (35,46) og 400 meter (50,81). et rekordras av de sjeldne. de sterke tidene på 400 meter var med å skape tvil om hvilken øvelse jæger skulle løpe i em. valget falt altså på 200 meter, og nå lever medaljedrømmen etter at hun tok seg til finale på distansen. den går kl. 22.53 tirsdag kveld. løpet ser du på nrk 1. få full oversikt over em-programmet her.

  Jæger til EM-finale: – Dette var kjempegøy

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 10. juni 2024 KL:21.16)
  200 eller 400 meter? det var spørsmålet for henriette jæger før em. hun gikk for førstnevnte, og mandag startet mesterskapet for 20-åringen. i semifinalen dunket jæger ut fra blokkene i full fart og løp inn til seier på 22.71. det er karrierens nest beste 200 meter for hennes del. – dette var kjempegøy. jeg har vært her siden onsdag og har gledet meg så mye til å løpe, og så sitter det, sier en strålende blid jæger til nrk. jægers løp var den fjerde raskeste i semifinalene. raskest var daryll neita med 22.51. – det gjenstår å se. det er veldig jevnt i toppen. hva som helst kan skje, sier jæger om medaljemulighetene. den tidligere mangekjemperen har lykkes godt med overgangen til å utelukkende satse på sprint, og har hatt en ellevill sesong så langt. i januar satte hun norsk rekord på 200 meter innendørs (22,99), i februar ble det norsk rekord på 400 meter innendørs (51,05), og i mai fulgte hun opp med norsk rekord på både 200 meter (22,58), 300 meter (35,46) og 400 meter (50,81). et rekordras av de sjeldne. de sterke tidene på 400 meter var med å skape tvil om hvilken øvelse jæger skulle løpe i em. valget falt altså på 200 meter, og nå lever medaljedrømmen etter at hun tok seg til finale på distansen. den går kl. 22.53 tirsdag kveld. løpet ser du på nrk 1. få full oversikt over em-programmet her.

  Jæger-rival med supertid – senket årsbeste på 200 meter med et kvart sekund

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 10. juni 2024 KL:07.56)
  sprintkanonene mckenzie long og sydney mclaughlin-levone er i praktform før paris-ol. i helgen klokket amerikanerne inn til supertider på 200 og 400 meter. den doble olympiske mesteren fra tokyo i 2021, mclaughlin-levone, klokket inn på imponerende 48,75 på 400 meter under et stevne i new york søndag. det var den tredje raskeste amerikanske tiden på distansen noensinne. 24-åringen fra usa har aldri løpt 400 meter flatt i et internasjonalt mesterskap, og ifølge nbc står amerikaneren fast ved at hun ønsker å løpe den tilsvarende distansen med hekk i paris-lekene. mclaughlin-levone vant gull på øvelsen i vm i eugene i 2022. på 200 meter viste long i helgen glitrende takter da hun sprang inn til 21,83 i nettopp eugene. tiden var 24 hundredeler sterkere enn mclaughlins 22,07 fra los angeles i mai.

  Grøvdal-konkurrent suspendert

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 6. juni 2024 KL:17.13)
  den tyrkiske langdistanseløperen sultan haydar er suspendert til halvmaraton i em i friidrett. det melder aiu, som er friidrettens integritetsenhet. det skjer at hun ikke skal ha avlevert blodprøve. hun ville vært en av konkurrentene til karoline grøvdal, som stiller fra start på distansen.

  Jæger om distansevalget: – Vi var litt uenig

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 6. juni 2024 KL:12.36)
  det har lenge hersket tvil om hvilken distanse henriette jæger (20) skulle springe under em i roma. dagen etter bislett games kom beslutningen: jæger skal springe 200 meter i em i stedet for 400 meter. nå avslører 20-åringen at det hele ble en familiediskusjon. – vi var litt uenig der. mamma var lenge på 400-greiene. jeg måtte nok overbevises litt, men vi har kommet frem til en beslutning og er enige nå, sier jæger på norges pressekonferanse før em starter fredag. hun forteller at valget falt ved middagsbordet hjemme i aremark. unn merete lie jæger, som altså er mor og trener til henriette, begrunner em-valget med at det er større medaljesjanser på den valgte distansen. – jeg tror ikke vi skal dele ut medaljer på forhånd i det hele tatt, men at hun kan være med å kjempe om medalje kan være mulig, sier unn merete. på spørsmål om hvilken distanse som blir prioritert under ol, svarer både utøver og mor at de er usikre. noe som 20-åringen er sikker på før 200-meteren, er at det er mindre sjanse for å spy. for jæger sier at hun har spydd etter alle 400-meterne så langt i karrieren. – det tar litt tid å komme seg etter å ha spydd så mye. akkurat under et mesterskap er det veldig slitsomt, for da skal man gjerne ha flere løp etter hverandre, sier jæger.

  Ingebrigtsen punger ut for egen pressesjef i EM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 5. juni 2024 KL:16.14)
  jakob og henrik ingebrigtsen tar med en egen mediemann til em i roma. norges friidrettsforbund drar til italia med to pressekontakter, men verken morten olsen eller øystein jarlsbo skal følge opp ingebrigtsen-brødrene i mesterskapet. de har med seg espen skoland for å bidra når de møter pressen fredag, samt etter løpene. han har samarbeidet med brødrene siden i fjor høst. prislappen for den ekstra akkrediteringen er 430 euro, like i underkant av 5000 kroner. regningen tar norges friidrettsforbund. – ja, den ligger i vårt system, så dekker de reise og oppholdet hans selv, sier sportssjef erlend slokvik i norges friidrettsforbund. – var det diskusjoner rundt å innvilge en ekstra akkreditering? – nei, det er ganske uproblematisk. vi er ganske mange her nede, så det er en avlastning for oss. norges tropp til roma teller 51 utøvere. slokvik opplyser at de ønsker ekstra støtte fordi det er et enormt stort trykk på dem, spesielt jakob ingebrigtsen, som alle vil ha en bit av om dagen. – jeg forstår at jakob vil komme billigst mulig gjennom et em i en ol-sesong. det innebærer nok minimal medieinvolvering, sier nrk-ekspert vebjørn rodal. brødrenes em starter med 5000 meter lørdag, klokken 22.28. jakob ingebrigtsen skal også i aksjon på 1500 meter mandag og onsdag (finale). han er regjerende mester på begge distansene. ps! alt fra em i friidrett får du på nrk. mesterskapet varer fra fredag 7. juni til onsdag 12. juni.  Ingvaldsen-konkurrent står over EM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 3. juni 2024 KL:14.45)
  like etter at han smadret den europeiske rekorden på 400 meter under bislett games, har matthew hudson-smith bestemt seg for å stå over friidretts-em. briten forteller selv om avgjørelsen på x mandag. – jeg har valgt å stå over em i roma for å komme meg tilbake i trening før ol, skriver han. hudson-smith forbedret sin egne europeisk rekord på 400 meter med 19 hundredeler da han løp inn på 44,07 sekunder på bislett torsdag kveld. 29-åringen har vunnet de to siste em-gullene på distansen, men uten han til start i roma er det håvard bentdal ingvaldsen som har best tid av de aktive 400 meterløperne. ingvaldsen løp på 44,39 sekunder under vm i fjor. belgiske alexander doom har løpt på 44,43 denne sesongen. friidretts-em starter 7. juni og sendes på nrk.

  Ingebrigtsen dropper Bislett: – En tøff og vanskelig vurdering

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 27. mai 2024 KL:10.37)
  henrik ingebrigtsen stiller ikke til start under bislett games torsdag. det gjør heller ikke magnus tuv myhre, opplyser stevnesjef steinar hoen. tv2 omtalte saken først. mandag ettermiddag får imidlertid nrk følgende forklaring via ingebrigtsens mediekontakt espen skoland: – henrik har gjort en tøff og vanskelig vurdering. han kjenner på stigende form, og velger å prioritere langsiktig. han tror og håper at det kommer store muligheter fremover, og vil prioritere å bygge form i riktig tempo. han vil fortsatt være tilsted og hjelpe jakob under hans forberedelser. magnus tuv myhre har slitt etter koronasykdom, og har ennå ikke innledet sesongen. begge skulle ha løpt 5000 meter på bislett. på den distansen har det vært en intens kamp de siste ukene om en plass på det norske em-laget. laget presenteres kl. 14 torsdag, altså noen timer før bislett games. bislett-løpet ville sånn sett ikke påvirket em-uttaket. i helgen løp henrik ingebrigtsen 5000 meter i belgiske brüssel på tiden 13.26,92. det gjør at det sannsynligvis står mellom ham og awet kibrab om den siste plassen på em-laget. kibrab har løpt på 13.25,48 i år. jakob ingebrigtsen har friplass, narve gilje nordås er sterkest av de øvrige, mens per svela med 13.19,87 har en bedre tid enn awet kibrab og henrik ingebrigtsen på 5000 meter denne sesongen. em starter 7. juni, og det vises på nrk. heller ikke filip ingebrigtsen deltar på bislett. han klarte ikke å kvalifisere seg til em på noen distanse og sliter med en hofteskade, ifølge skoland.

  Henrik Ingebrigtsen dropper Bislett Games

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 27. mai 2024 KL:10.37)
  henrik ingebrigtsen stiller ikke til start under bislett games torsdag. – vi fikk beskjed i går kveld om at verken henrik eller magnus tuv myhre kommer til å løpe. og jeg snakket selv med henrik i dag, sier stevnesjef steinar hoen. – hvorfor? – det må du nesten spørre henrik selv eller erlend slokvik om. alt jeg kan si er at han har meldt forfall, sier hoen til nrk. sportssjef slokvik henviser til henrik ingebrigtsen. ingebrigtsen har ikke svart på nrks henvendelse. tv2 omtalte saken først. magnus tuv myhre har slitt etter koronasykdom, og har ennå ikke innledet sesongen. begge skulle ha løpt 5000 meter på bislett. på den distansen har det vært en intens kamp de siste ukene om en plass på det norske em-laget. laget presenteres kl. 14 torsdag, altså noen timer før bislett games. bislett-løpet ville sånn sett ikke påvirket em-uttaket. i helgen løp henrik ingebrigtsen 5000 meter i belgiske brüssel på tiden 13.26,92. det gjør at det sannsynligvis står mellom ham og awet kibrab om den siste plassen på em-laget. kibrab har løpt på 13.25,48 i år. jakob ingebrigtsen har friplass, narve gilje nordås er sterkest av de øvrige, mens per svela med 13.19,87 har en bedre tid enn awet kibrab og henrik ingebrigtsen på 5000 meter denne sesongen. em starter 7. juni, og det vises på nrk.

  Filip Ingebrigtsens EM-håp knust - brøt i siste løp før uttaket

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 26. mai 2024 KL:17.10)
  filip ingebrigtsen (31) løp 1500 meter under et stevne i brussel i belgia søndag ettermiddag. målet: å komme seg under 3.36 på distansen og dermed klare em-kravet. slik gikk det ikke. ingebrigtsen brøt cirka midtveis i løpet og dermed er alt håp om em i roma i juni ute. løpet ble utsatt på grunn av regn, og selv om solen etter hvert tittet frem, var dekke fremdeles fuktig da løpet startet. den mellomste av løpebrødrene ingebrigtsen la seg langt bak i feltet fra start, før han til slutt jogget rolig ut av banen. tidligere denne sesongen har han løpt 1500 meter på 3.38,91 i spania og 3.44,03 i tyskland. forrige sesong ble hans beste resultat på distansen 3.39,18. kvalifiseringsfristen til em går ut ved midnatt i dag 26. mai. siste frist for å bekrefte endelig påmelding er 30. mai klokken 14.00.

  Kashafali med seier – slo tilbake etter VM-bronsen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 25. mai 2024 KL:21.49)
  salum kashafali sprang inn til seier på 100-meteren i eugene, usa. han tilbakela distansen på tiden 10,80. dette er et lite stykke bak hans personlige rekord som er på 10,37, satt under bislett games i 2023. med det slo han også tilbake etter vm-nedturen da han sprang inn til bronse under para-vm i japan. italienske maxcel amo manu ble nummer to, kun to hundredeler bak nordmannen. sherman isidro guity guity sprang inn til tredjeplass, syv hundredeler bak. norske vegard dragsund sverd sprang også 100-meterfinalen, han løp inn til tiden 11,21 og tok med det sjetteplassen. ps! jakob ingebrigtsen springer én engelsk mil i diamond league-stevnet fra eugene klokken 23:52 norsk tid.

  Kashafali sesongåpnet med seier – slo tilbake etter VM-bronse

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 25. mai 2024 KL:21.49)
  salum kashafali sprang fra alt og alle da han sesongåpnet på 100 meter i eugene, usa. han tilbakela distansen på tiden 10,80. dette er et lite stykke bak hans personlige rekord som er på 10,37, satt under bislett games i 2023. med det slo han også tilbake etter vm-nedturen da han sprang inn til bronse under vm i japan. italienske maxcel amo manu ble nummer to, kun to hundredeler bak nordmannen. sherman isidro guity guity sprang inn til tredjeplass, syv hundredeler bak. norske vegard dragsund sverd sprang også 100-meterfinalen, han løp inn til tiden 11,21 og tok med det sjetteplassen. ps! jakob ingebrigtsen springer én engelsk mil i diamond league-stevnet fra eugene klokken 23:52 norsk tid.

  Ingebrigtsen på startlisten i Belgia

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 25. mai 2024 KL:10.47)
  henrik ingebrigtsen står på startlistene til 5000 meter i brussel lørdag kveld. nordmannen har kniven på strupen med tanke på uttaket til distansen i em. både ingebrigtsen, lillebror jakob ingebrigtsen, narve gilje nordås, magnus tuv myhre, per svela og awet kibrab har klart kravet til 5000-meteren i friidretts-em i roma, men norges kvote er på tre utøvere i tillegg til tittelforsvarer jakob. siste frist for å bekrefte endelig påmelding er 30. mai klokken 14.00. bislett games arrangeres samme kveld, men sportssjef i norges friidrettsforbund erlend slokvik har sagt at det er «uaktuelt» at 5000-meteren på bislett blir brukt som uttaksløp. også abdullahi dahir rabi står på startlisten i belgia.

  Iuel misset på OL-kravet - ble nordisk mester

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 18. mai 2024 KL:16.38)
  amalie iuel var langt bak ol-kravet på 400 meter hekk under lørdagens nordiske mesterskap i friidrett. iuel vant mesterskapet med tiden 55,78 sekunder. det er omtrent ett sekund bak ol-kravet på 54,85. i april løp iuel sin første konkurranse på nesten to år, og ble selv rystet av tiden på 54,89 sekunder i kenyanske nairobi. det var fire hundredeler bak ol-kravet, men den norske kvinnen har fortsatt frem til 30. juni på seg for å klare kravet. iuels personlige rekord på distansen er 54,68. iuel er allerede klar for ol i paris som en del av det norske stafettlaget på 4x400 meter for kvinner. iuel føyer seg inn i rekken med norske utøvere som har blitt nordiske mestere i malmö lørdag. lakeri ertzgaard ble nordisk mester på 400 meter for kvinner på tiden 52,77, mens andreas grimerud vant herrenes konkurranse på samme distanse med ny personlig rekord på 45,90 sekunder. i kvinnenes spydkonkurranse ble det dobbelt norsk. sigrid borge vant med et kast på 60,94 meter, mens marie-therese obst ble nummer to på 60,61.


Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »