Hovedsiden

Liten annonse
  Rottensteiner ny sjef for alpingutta

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 31. mai 2023 KL:20.43)
  østerrikske michael rottensteiner går fra å være sjef for teknikklaget til å ta over steve skaviks tidligere jobb som sjef for herrelandslaget i alpint. det bekrefter sportssjef claus ryste til ntb. – det blir ikke en stor endring, men det er en endring, sier ryste. han opplyser samtidig at en ny person blir rekruttert inn på teknikklaget. – hovedtyngden av utøverne er på teknikklaget. det blir kanskje litt annerledes enn det steve var, men sånn er det alltid. (ntb)

  Dette er troppen til U21-EM - vraker to stjerneskudd

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 31. mai 2023 KL:14.10)
  onsdag presenterte u21-landslagstrener leif gunnar smerud troppen som skal representere norge i em i romania og georgia. den største overraskelsen er kanskje benfica-spiller andreas schjelderup som er utelatt. i tillegg er også kristian arnstad, som har fått mye tillit i belgiske anderlecht, vraket. dette er troppen: keepere: mads hedenstad christiansen - lillestrøm, kristoffer klaesson - leeds, rasmus sandberg - stjørdals-blink forsvar: sebastian sebulonsen - brøndby, henrik heggheim - vålerenga, jesper daland - cercle brugge, david møller wolfe - brann, leo fuhr hjelde - rotherham, colin rösler - mjällby. warren kamanzi - toulouse midtbane: sivert heggheim mannsverk - molde, johan hove - groningen, christos zafeiris - slavia praha, markus solbakken - viking, hugo vetlesen - bodø/glimt, tobias christensen - fehérvár, oscar bobb - manchester city, håkon evjen - brøndby, osame sahraoui - heerenveen, emil konradsen ceide - sassuolo angrep: antonio nusa - club brugge, erik botheim - salernitana, jørgen strand larsen - celta vigo reserver: joshua kitolano - sparta rotterdam, seedy jatta - vålerenga  Heltemodig Leknessund forsvarte åttendeplassen i Giroen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 25. mai 2023 KL:17.05)
  andreas leknessund har fått sitt store gjennombrudd i årets giro d`italia og nordmannen imponerte nok en gang på den 18. etappen i rittet. da primoz roglic angrep i den bratte delen av stigningen opp coi, etappens nest siste stigning, var leknessund blant de som tok opp jakten like bak i gruppe to blant favorittene. der satt han med sammenlagttoer joão almeida, men med én kilometer igjen til toppen måtte han slippe. like etter ble han også frakjørt av nederlenderen thymen arensman, som er blant de som kjemper mot leknessund i sammendraget. – det er kanskje litt leknessund sin stil i sammendraget. han prøver å bite seg med så lenge han klarer og når det først ryker, så ryker det litt ordentlig, sa discovery-kommentator theis magelssen. etappen ble vunnet av den italienske mesteren filippo zana fra bruddet, etter en tett spurt mot thibaut pinot. blant sammenlagtfavorittene var roglic og geraint thomas best. de to kom inn 20 sekunder foran almeida. leknessund var ett minutt og 17 sekunder bak roglic og thomas i mål og ble nummer 16 på etappen. han beholder dermed åttendeplassen i sammendraget. den beste norske plasseringen i giro d`italia tidligere er niendeplassen til tobias foss fra 2019. rittet avsluttes søndag.

  Heltemodig Leknessund forsvarte åttendeplassen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 25. mai 2023 KL:17.05)
  andreas leknessund har fått sitt store gjennombrudd i årets giro d`italia og nordmannen imponerte nok en gang på den 18. etappen i rittet. da primoz roglic angrep i den bratte delen av stigningen opp coi, etappens nest siste stigning, var leknessund blant de som tok opp jakten like bak i gruppe to blant favorittene. der satt han med sammenlagttoer joão almeida, men med én kilometer igjen til toppen måtte han slippe. like etter ble han også frakjørt av nederlenderen thymen arensman, som er blant de som kjemper mot leknessund i sammendraget. – det er kanskje litt leknessund sin stil i sammendraget. han prøver å bite seg med så lenge han klarer og når det først ryker, så ryker det litt ordentlig, sa discovery-kommentator theis magelssen. etappen ble vunnet av den italienske mesteren filippo zana fra bruddet, etter en tett spurt mot thibaut pinot. blant sammenlagtfavorittene var roglic og geraint thomas best. de to kom inn 20 sekunder foran almeida. leknessund var i overkant av minuttet bak roglic og thomas i mål og ble nummer 16 på etappen. han beholder dermed åttendeplassen i sammendraget. den beste norske plasseringen i giro d`italia tidligere er niendeplassen til tobias foss fra 2019. rittet avsluttes søndag.

  Gunnar Grimstad er død

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 25. mai 2023 KL:11.40)
  den tidligere nrk-profilen gunnar grimstad er død etter en tids sykdom. han ble 82 år gammel. grimstads familie har gitt nrk godkjenning til å omtale hans bortgang. grimstad startet sin nrk-karriere i ungdomssatsingen falkeklubben, men var utdannet lærer. han ble en del av nrk-sporten fra 1970 og har et stort antall mesterskap bak seg som kommentator. han har dekket 13 olympiske leker som journalist. grimstad kommenterte både langrenn, roing og padling, men det var likevel håndballen han kanskje huskes best fra. i 1992 under ol i barcelona lot han seg rive med i kommentatorboksen da siri eftedal scoret seiersmålet mot sovjetunionen og sikret norsk finalebillett.

  Alonso jakter første seier siden 2013

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 25. mai 2023 KL:08.15)
  aston martin-fører fernando alonso har sett seg lei på red bulls fullstendige dominans og jakter sin første formel 1-seier siden 2013 i monaco. etter fire tredjeplasser i sesongens fem første løp, har 41-åringen fremstått som den største trusselen for red bull-stjernene max verstappen og sergio perez. spanjolen har imidlertid ikke vunnet et formel 1-løp siden 2013 og må virkelig finne fram noe helt spesielt om han skal ende seierstørken. – vi har en bil som kanskje ikke er den raskeste på rette strekninger, men den er veldig god i svingene. så vi må forbedre det, men det passer bra på baner som er tregere som monaco, budapest og singapore, sa alonso. 41-åringen har fra før to seire i monaco (med renault i 2006 og mclaren i 2007) og jakter nå sin tredje seier i fyrstedømmet. (ntb)


  Ruud kritisk til regel: – Burde diskuteres

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 22. mai 2023 KL:11.52)
  casper ruud slet etter at holger rune ba om medisinsk timeout i semifinalen i roma. nordmannen mener regelen bør diskuteres. etter nederlaget mot rune, var ruud usikker på om den medisinske timeouten var taktikk fra runes side. – jeg vil gjerne tro at det ikke var det, men jeg vet ikke. det var for skulderen. jeg vet ikke. da jeg brøt ham, servet han ikke spesielt sakte, synes jeg. jeg vet ikke, det vil bare bli gjetting, sa ruud. – men jeg synes at hvis du har smerter, har man rett til få hjelp av en fysio, la nordmannen til. – regelen burde kanskje diskuteres litt, fordi jeg synes det er mange tilfeller hvor noen tar en medisinsk timeout før motstanderens serve. jeg vet at mange folk misliker det, for det kan ødelegge rytmen når du må vente på å serve. jeg vet ikke om det er noe som kanskje vil bli endret i framtiden, sa ruud. nordmannens semifinale i storturneringen i roma må ses på som en stor opptur etter en varierende sesong. med unntak av seier i atp 250-turneringen i estoril har det vært mange tidlige exiter denne sesongen.  Forbes: Så mye tjener Haaland

  Kilde: E24 | Publisert: (fredag 19. mai 2023 KL:09.36)
  erling braut haaland (22) er kanskje verdens heteste fotballspiller. det har også ført ham inn på «best betalt»-listene til det amerikanske økonomimagasinet forbes.  Nadal varsler karriereslutt i 2024

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 18. mai 2023 KL:16.15)
  den spanske tennisstjernen rafael nadal (36) varsler onsdag på en pressekonferanse at han trolig gir seg etter 2024-sesongen. – ambisjonen er å ta en liten pause og gi meg muligheten til å nyte neste år, som trolig blir min siste på den profesjonelle touren, sier nadal. spanjolen sliter for øyeblikket med en skade og vet ikke når han er tilbake. han åpner opp for kanskje å spille davis cup med spania mot slutten av årets sesong. det vil si at han ikke får muligheten til å forsvare tittelen fra roland-garros, der han i fjor slo casper ruud i finalen og totalt har vunnet 14 ganger. det er første gang siden 2004 turneringen spilles uten spanjolen som en del av startfeltet. nadal er tennisspilleren med flest grand slam-titler i historien. han har vunnet 22 stykker. i tillegg til de 14 fra paris, har han også vunnet australian open (2), wimbledon (2) og us open (4).


  Odd-treneren refser VAR: – Den andre er jo en faktisk feil

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 16. mai 2023 KL:21.46)
  viking slet lenge hjemme mot gjerrige odd, men vendte kampen til 3-2 takket være to straffescoringer og et sent mål av sander svendsen. det ble full jubel blant hjemmefansen i stavanger da svendsen stupheadet inn seiersmålet i det 87. minutt. seieren sendte viking opp til 2.-plass på eliteserietabellen. odd-fansen hadde mer grunn til å være skuffet, kanskje særlig på grunn av det siste av zlatko tripics to straffespark. var ble koblet inn for å sjekke om milan jevtovics hands skjedde innenfor 16-meteren, og dommer kristoffer hagenes valgte å dømme straffe selv om reprisene sendt på tv antydet at odd-spillerens arm var godt på utsiden. odd-trener pål arne johansen er langt fra fornøyd: – vi bør prestere bedre i andre omgang, men samtidig er det bittert at vi mister poengene på i hvert fall én – kanskje to – straffer som er feilaktig, sier han til nrk. han erkjenner at det første er en skjønnsmessig vurdering. den andre er han enda mer kritisk til. – den andre er jo en faktisk feil. der er jo ballen utenfor når den treffer hånda, sier han, og viser til storskjermbildene. – fra alle vinkler som ble vist her på stadion i hvert fall, så det var veldig tydelig at den var utenfor. dommer hagenes forsvarer avgjørelsen. – jeg dømmer straffespark, som er klart og tydelig for meg, så blir det en var-sjekk på om den er utenfor eller innenfor, og det er en interessant vurdering. de bruker litt tid og ser at det er ingenting som sier at den er på utsiden, så da støtter de avgjørelsen om straffespark, sier han, og fortsetter: – her går det litt på kameravinkler også. jeg er litt usikker på hvor mange kameraer som er i produksjonen i dag, det er klart at her handler alt om hvilke beviser man har. og var må ha klare beviser, «clear and obvious mistake», for å kunne overprøve det som blir dømt, sier hagenes

  Viking vendte til 3-2-seier over Odd – Tripic scoret på omdiskutert straffe

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 16. mai 2023 KL:21.46)
  viking slet lenge hjemme mot gjerrige odd, men vendte kampen til 3-2 takket være to straffescoringer og et sent mål av sander svendsen. det ble full jubel blant hjemmefansen i stavanger da svendsen stupheadet inn seiersmålet i det 87. minutt. seieren sendte viking opp til 2.-plass på eliteserietabellen. odd-fansen hadde mer grunn til å være skuffet, kanskje særlig på grunn av det siste av zlatko tripics to straffespark. var ble koblet inn for å sjekke om milan jevtovics hands skjedde innenfor 16-meteren, og dommer kristoffer hagenes valgte å dømme straffe selv om reprisene sendt på tv antydet at odd-spillerens arm var godt på utsiden. – jeg synes begge straffesparkene, særlig det andre, er feil. for det første er det utenfor, og for det andre går ballen via foten hans, som er lov. jeg synes det er litt skuffende, når de ser på var, at de ikke ser det, tordnet odd-trener pål arne johansen overfor tv 2. tripic var på sin side mest opptatt av å score. – jeg likte ikke at de brukte så lang tid på situasjonen, for da var det mange som prøvde å psyke meg ut. men jeg har selvtillit på straffer, sa viking-angriperen.

  Finne-dobbel da Brann herjet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 16. mai 2023 KL:21.30)
  brann avanserte til 3.-plass på tabellen i eliteserien med 4-1-seieren over stabæk på fotballens festdag i bergen tirsdag. bård finne herjet, og scoret fo av målene. – det er kanskje den kuleste kampen man kan spille om man ser bort fra cupfinalen. akkurat i kampens hete føles det som en vanlig kamp, men jeg merket det før start da vi sang «nystemten», sa finne til tv 2. – jeg kjente at det gikk inn på meg, fortsatte tomålsscoreren. seieren var også perfekt oppladning til cupfinalen mot lillestrøm som kommer allerede lørdag. der skal bergenserne forsøke å ta sin første cuptittel siden 2004. (ntb)

  Dansk Giro-seier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 16. mai 2023 KL:17.22)
  danske magnus cort var best i avslutningen og vant den 10. etappen av sykkelrittet giro d`italia. en bruddtrio kjempet om seieren til slutt. cort vant finalen i kamp mot derek gee (israel-premier) og jayco-rytter alessandro de marchi. med det har han tatt minst en etappeseier i alle grand tour-ritt. trioen hadde litt over to minutter ned til hovedfeltet på vei ned fra toppen passo delle radici. med ti kilometer igjen hadde forspranget blitt kuttet til 45 sekunder, men tettrioen holdt unna og gjorde opp om seieren seg imellom. der var cort best og vant. regn og kulde preget den tøffe etappen fra scandiano til kystbyen viareggio. intermarché-laget hadde kanskje den verste dagen av alle i feltet tirsdag. sven erik bystrøm måtte legge inn årene før tirsdagens etappe. det samme måtte rein taaramäe, mens simone petilli hoppet av underveis i etappen. russiske aleksander vlasov (bora) måtte også bryte på den kalde 10. etappen. han var lagets sammenlagtkandidat og lå på sjuendeplass i sammendraget, som var plassen bak andreas leknessund etter ni etapper. dsm-rytter leknessund har imponert stort i årets giro d`italia, der han syklet fem dager i den rosa ledertrøya. (ntb)

  Vakre og nye AC Cobra endelig vist fram

  Kilde: Bil24 | Publisert: (mandag 15. mai 2023 KL:19.33)
  etter tre år med utvikling kunne ac cars endelig dra duken av ac cobra gt roadster. for de som følger fotballaget tottenham har det ikke vært mye å juble for denne sesongen, for london-klubben har gjort det så dårlig at de mest sannsynlig vil havne utenfor europa-spill neste sesong. da er det kanskje greit at […] innlegget vakre og nye ac cobra endelig vist fram dukket først opp på bil24.no.

  Leknessund om dagene i rosa: – Veldig spesielt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 15. mai 2023 KL:14.09)
  andreas leknessund syklet fem dager i den rosa ledertrøya i giro d`italia i forrige uke. 23-åringen ble den første nordmannen til å sykle i den ikoniske ledertrøya siden knut knudsen i 1981. søndag var det imidlertid stopp for leknessund, som falt til en sjetteplass i sammendraget etter en tempoetappe. den vant remco evenepoel, og han tok samtidig over ledelsen i rittet. søndag kveld kom imidlertid beskjeden om evenepoel hadde testet positivt for koronaviruset og derfor trakk seg fra rittet. – først og fremst er det veldig trist at remco måtte forlate rittet. det er synd for ham og for rittet, sier leknessund på en digital pressekonferanse under rittets første hviledag. nå er det store målet for leknessund å vinne en etappe, som han var svært nær ved å gjøre da han ble nummer to på den fjerde etappen tirsdag. – jeg tror jeg kan vinne en etappe i denne giroen. jeg har vist at beina mine er gode nok og uten den rosa trøya kan jeg kanskje få litt mer frihet. det blir ikke lett, men vi skal gjøre så godt vi kan. med fem dager i den rosa trøya mener han giroen allerede er «supergod» for ham og laget. – det var veldig spesielt å ha den rosa trøya. bare det å lede i et treukersritt er stort, men det føles veldig spesielt å ha på seg den rosa trøya. det gir meg mye selvtillit og følelsen er også annerledes i feltet. som da store stjerner kom bort til meg etter den fjerde etappen da jeg var i rosa og sa gratulerer. jeg har fått gratulasjoner fra så mange i feltet og hver eneste dag var veldig fin, sier leknessund.

  Grep: - Til Barcelona

  Kilde: Dagbladet - Fotball | Publisert: (lørdag 13. mai 2023 KL:23.30)
  seks kamper - kanskje sju - gjenstår for pep guardiola (52) og erling braut haaland (22). laget kjemper om tre titler, og presset øker for hver dag. da dro guardiola til barcelona.  Håndball-EM: Disse venter for Norge

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 10. mai 2023 KL:18.31)
  norge møter slovenia, polen og færøyene i gruppespillet i håndball-em for menn i tyskland neste år. trekningen ble foretatt i düsseldorf onsdag. slovenia var det kanskje sterkeste laget fra seedingsnivå to, polen det samme fra seedingsnivå tre. toppseedede norge spiller sine innledningskamper i berlin. de to beste fra gruppen avanserer til hovedrunden i hamburg. her ligger alt til rette for at danmark (regjerende verdensmester) og sverige (em-vinner i 2022) blir to av fire motstandere for norge. em avvikles i perioden 10. til 28. januar. finalehelgen er lagt til köln. (ntb)

  Hydrogen-lastebiler på vei

  Kilde: Bil24 | Publisert: (onsdag 10. mai 2023 KL:07.00)
  på samme tid som volvo har testet sine hydrogendrevne lastebiler på offentlige veier, melder hima seafood at de skal ta i bruk hydrogen-lastebiler mellom rjukan og stavanger. det er to store fordeler med hydrogen-elektrisk framfor batteri-elektrisk, og det er rekkevidde og fyllhastighet. og det er to ting som kanskje er spesielt viktig for de store […] innlegget hydrogen-lastebiler på vei dukket først opp på bil24.no.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »