Hovedsiden

Liten annonse

  Sundling med superprolog i Falun - alle de norske videre

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 18. mars 2023 KL:11.12)
  jonna sundling var klart best i sprintprologen i falun lørdag. i mål var hun 3,8 sekunder foran moa lundgren og 4,8 sekunder foran kristine stavås skistad. sundling ble tirsdag slått av skistad i sprinten i drammen, men den regjerende verdensmesteren viste tydelig at hun har lyst til å vinne hjemme i falun. alle de syv norske løperne gikk videre, med verdenscupleder tiril udnes weng på 20. plass. dermed tok jessie diggins innpå tre poeng i kampen om verdenscupen sammenlagt, etter at hun ble nummer åtte i prologen.

  Mer vindtrøbbel på Lillehammer – Raw Air-rennene måtte utsettes

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 15. mars 2023 KL:18.13)
  sterk vind fortsetter å prege raw air på lillehammer og skapte utsettelser onsdag. kvinnene starter klokken 18, mens mennene først kommer i gang klokken 20. etter flere utsettelser gjennom ettermiddagen opplyser det internasjonale skiforbundet nå at rennstart for kvinnene er satt til klokken 18, halvannen time etter opprinnelig start. det fører også til 45 minutters utsettelse for herrehopperne, som skulle ha startet 19.15. det er andre dag på rad at vinden lager utfordringer i lysgårdsbakkene. mennenes renn og kvinnenes kvalifisering tirsdag kunne likevel arrangeres som planlagt. mandag skapte et stort snøfall problemer for arrangøren.

  Voldsomme supporteropptøyer i Napoli foran mesterligakamp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 15. mars 2023 KL:17.43)
  opprørspoliti i napoli har brukt tåregass mot fotballsupportere som lager bråk foran kveldens mesterligakamp mellom napoli og eintracht frankfurt. ifølge lokalavisen il mattino og andre italienske medier er det økt spenning i sentrum av byen etter at anslagsvis 600 eintracht-supportere har tatt turen til napoli mot lokale myndigheters vilje. det er satt fyr på minst én politibil, og en rekke andre biler skal være skadd som følge av supporterbråket. storavisen gazzetta dello sport rapporterer at 800 politibetjenter er plassert ut for å sørge for at eintracht- og napoli-supportere ikke barker sammen. italias innenriksdepartement har før kampen nektet napoli å selge billetter til tyske supportere som følge av scenene som utspilte seg da lagene møttes i frankfurt i februar. da ble 36 personer pågrepet av politiet etter å ha vært involvert i slåsskamper mellom supportergrupperingene. om lag 400 eintracht-supportere skal ha ankommet napoli tirsdag kveld til tross for at de ikke får være på stadion onsdag kveld. tyskerne har i utgangspunktet rett til 2400 bortebilletter til kampen. et kommunalt busselskap har satt opp busser for å frakte de tyske fotballtilhengerne trygt tilbake til hotellene sine, men eintracht-fansen nektet å gå om bord, skriver il mattino. (ntb)

  Dansk avis: Høgmo aktuell som ny Midtjylland-trener

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 15. mars 2023 KL:11.38)
  per-mathias høgmo skal være på plass i danmark for å forhandle fram en avtale for å bli midtjyllands nye trener, ifølge ekstra bladet. tirsdag fikk spanjolen albert capellas sparken i midtjylland, og ifølge ekstra bladet skal høgmo være svært nær å bli klubbens nye trener. det var herning folkeblad som først meldte at han var en kandidat til jobben. høgmo har hatt stor suksess som trener for svenske häcken, og klubben vant i fjor allsvenskan for første gang. i januar forlenget han kontrakten til ut 2024, men nå kan det gå mot klubbskifte for veteranen. nylig tok han häcken til semifinale i cupen. høgmo har tidligere vært norsk landslagssjef og trent tromsø, rosenborg og fredrikstad i norsk fotball.

  Gunnulfsen tilbake i verdenscupen - Golberg ikke med til Tallin

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 15. mars 2023 KL:10.53)
  norges skiforbund langrenn har tatt ut 24 løpere, 12 kvinner og12 menn, til verdenscupen i falun til helgen. fredag 17. mars konkurreres det i 10 kilometer klassisk og på lørdag står sprint fri teknikk for tur. helgen avsluttes med blandet lagsprint på søndag. mikael gunnulfsen, som ifølge ntb ikke har gått verdenscup siden desember i fjor, er blant de utvalgte herrene til 10 kilometeren. anne kjersti kalvå er også tilbake på startstreken i sverige etter sykdom. ellers er det ingen store overraskelser på uttakslista. skiforbundet har også tatt ut løpere til sprinten i tallinn tirsdag 21. mars. pål golberg blir ikke med til den estiske hovedstaden. hele uttaket til falun: 10 km kvinner fredag 17. mars margrethe bergane, ragnhild gløersen haga, anne kjersti kalvå, silje theodorsen, heidi weng, tiril udnes weng, ingvild flugstad østberg. sprint fri teknikk kvinner lørdag 18. mars julie myhre, anne kjersti kalvå, mathilde myhrvold, kristine stavås skistad, ane appelkvist stenseth, lotta udnes weng, tiril udnesweng. 10 km menn fredag 17. mars harald østberg amundsen, pål golberg, mikael gunnulfsen, johannes høsflot klæbo, simen hegstad krüger, martin løwstrøm nyenget, didrik tønseth, erik valnes. sprint fri teknikk menn lørdag 18. mars harald østberg amundsen, håkon asdøl, ansgar evensen, pål golberg, johannes høsflot klæbo, even northug, sindre bjørnestad skar, erik valnes. hele uttaket til tallinn: sprint fri teknikk kvinner tirsdag 21. mars julie myhre, maria hartz melling, mathilde myhrvold, kristine stavås skistad, ane appelkvist stenseth, lotta udnes weng, tiril udnes weng. sprint fri teknikk menn tirsdag 21. mars harald østberg amundsen, håkon asdøl, ansgar evensen, johannes høsflot klæbo, even northug, sindre bjørnestad skar, gjøran tefre, erik valnes.

  Marokko ønsker å slutte seg til VM-søknad for 2030

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 15. mars 2023 KL:10.12)
  i fjor ble marokko det første afrikanske laget til å nå en vm-semifinale. nå vil landet være med på søknaden til spania og portugal om å få arrangere fotball-vm i 2030, opplyste landets myndigheter onsdag. det skriver ntb. de tre nasjonene skal møtes til samtaler i den pågående fifa-kongressen i rwanda. marokko har tidligere ønsket å arrangere vm i 2026, men sluttspillet ble gitt til usa, canada og mexico. kong mohammed vi av marokko sa i en uttalelse onsdag at en søknad sammen med spania og portugal vil koble verdensdeler og kulturer sammen: – denne søknaden, som er unik i fotballens historie, er en kobling mellom afrika og europa, mellom nord og sør for middelhavet og mellom den afrikanske og arabiske verden. tirsdag vedtok fifa en utvidelse av verdensmesterskapet. vm skal romme 48 lag fordelt på tolv puljer og totalt 104 kamper. utvidelsen kan derfor gjøre det mer attraktivt for flere land å samarbeide om en søknad for å enklere gjennomføre et stort mesterskap. argentina, chile, uruguay og paraguay har også gått sammen og søkt om å være arrangangører for vm i 2030. om syv år er det nøyaktig 100 år siden det første vm-sluttspillet ble spilt i nettopp uruguay. hvem som får arrangere 2023-vm-et avgjøres på neste års fifa-kongress.

  Klinec økte Raw Air-ledelsen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 14. mars 2023 KL:20.39)
  anna odine strøm fikk det ikke helt til å sitte i tirsdagens hoppkvalifisering på lillehammer. hun måtte se ema klinec stikke fra i raw air-sammendraget. strøm plantet skiene på 120 meter i lysgårdsbakken og endte kvalifiseringen på 9.-plass. sloveneren klinec, som hoppet 131,5 meter, tok 2.-plassen og økte med 16 poeng sammenlagt i den norske hoppturneringen. strøm ble også passert av selina freitag og katharina althaus sammenlagt. best i kvalifiseringen var canadieren alexandria loutitt, som hoppet hele 138,5 meter. eirin maria kvandal ble best av de norske hopperne på 6.-plassen etter å ha hoppet 127 meter. thea minyan bjørseth ble nummer åtte. silje opseth, maren lundby, nora midtsundstad og kjersti græsli kom seg også videre til onsdagens verdenscuprenn.

  Fifa gjør endringer: Utvider VM-gruppene

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 14. mars 2023 KL:17.23)
  fotball-vm for menn i 2026 blir mer langvarig enn først antatt. fifa vedtok tirsdag endringer som innebærer 40 flere kamper enn tidligere. utvidelsen til 48 lag fra dagens 32 var allerede kjent. utgangspunktet var tre lag per pulje og en ekstra runde i cupspillet (16-delsfinale), slik at det ble i alt 80 kamper. nå har imidlertid det internasjonale fotballforbundet (fifa) vedtatt at gruppene som tidligere skal inneholde fire lag hver. dermed vil det spilles 72 kamper i gruppespillet og 32 kamper fra 16-delsfinalen og ut. varigheten på mesterskapet i usa, canada og mexico vil også utvides til 39 dager mot 29 i fjorårets vm i qatar, ifølge the athletic. med det nye systemet vil det være tolv vm-puljer der vinnerne og toerne samt de åtte beste treerne går videre til cupspillet.


  Kraft i tet – Granerud følger rett bak

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 14. mars 2023 KL:17.21)
  raw air-leder stefan kraft imponerte med 138,5 meter på lillehammer og leder før finaleomgangen i tirsdagens verdenscuprenn. halvor egner granerud hoppet også godt og ligger på 2.-plass etter et svev på 135 meter. det skiller 8,8 poeng opp til kraft. granerud og johann forfang gikk litt ned på lengden fra mandagens imponerende kvalifisering. tirsdag nøyde forfang seg med 131,5 meter, og han ligger dermed på 8.-plass. ziga jelar fra slovenia er treer før finaleomgangen, mens markus eisenbichler (tyskland) og michael hayböck (østerrike) deler 4.-plassen.


  Exo finaleklar i U23-EM i bryting

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 14. mars 2023 KL:16.49)
  exauce «exo» mukubu (21) er klar for morgendagens finale i u23-em i bryting. mukubu konkurrerer i 82-kiloklassen. i semifinalen i romania tirsdag knuste han greske ilias pagkalidis og nordmannen kan dermed gjenta fjorårets suksess. for mukubu vant gull i samme klasse i fjor.

  Exo finaleklar i U23-VM i bryting

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 14. mars 2023 KL:16.49)
  exauce «exo» mukubu (21) er klar for morgendagens finale i u23-vm i bryting. mukubu konkurrerer i 82-kiloklassen. i semifinalen i romania tirsdag knuste han greske ilias pagkalidis og nordmannen kan dermed gjenta fjorårets suksess. for mukubu vant gull i samme klasse i fjor.

  Vindtrøbbel på Lillehammer – Herrenes hopprenn utsatt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 14. mars 2023 KL:16.06)
  nytt værtrøbbel på lillehammer fører til utsettelse av herrenes hopprenn. mandag ble kvinnenes renn utsatt grunnet snøvær og et unnarenn som ikke var godt nok tråkka opp. i dag er herrenes raw air-renn utsatt på grunn av sterk vind. rennet skulle ha startet klokka 16.10 tirsdag, men vindforholdene tvinger juryen til å endre planene. prøveomgangen i forkant ble også droppet. nytt starttidspunkt er satt til 16.30. i forkant skal det holdes et nytt jurymøte for å vurdere om vinden tillater hopping.

  Avspark for Toppserien: – Det går mye fortere hos oss enn i Sverige

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 14. mars 2023 KL:13.33)
  tirsdag inviterte toppserien til avspark på ullevaal panorama. hver klubb stilte med trener, kaptein og en ekstra profil hver. samtlige så fram mot sesongstart 25. mars. daglig leder i toppfotball kvinner, hege jørgensen, ser positivt på utviklinga av kvinnefotballen i norge: – vi er på vei til å passere sverige i forhold til økonomi og støtteapparat. det går mye fortere hos oss enn i sverige, som har vært en storesøster for oss på klubbsida. så vi ser det er mulig. nrk og tv 2 kommer til å dele på mediedekningen av toppseriekampene og vil sammen satse for å spre interessen for toppserien. – vi vil la det norske folk bli kjent med dere, sa tv 2s christina paulos syvertsen. på nrk blir det fast hovedkamp på lørdager klokka 16.45 med etterfølgende magasin klokka 18.30. fjorårets seriemester brann er blant storfavorittene til å ta seieren i år igjen. nrks fotballekspert carl-erik torp spår vålerenga og rosenborg som de største utfordrerne til serietittelen. den mye kritiserte sluttspillordningen fra forrige sesong er skrota til fordel for en trippel serierunde, hvor alle langene møter hverandre tre ganger i løpet av sesongen. lørdag 25. mars spilles de første toppseriekampene for sesongen.

  Exo klar for semifinale i U23-EM i bryting

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 14. mars 2023 KL:13.29)
  exauce «exo» mukubu (21) er klar for semifinale i u23-em i bryting i romania etter å ha slått polske adam mateusz gardziola i kvartfinalen. mukubu konkurrerer i 82-kiloklassen. i semifinalen venter greske ilias pagkalidis. den brytes klokken 16 i dag, tirsdag. om mukubu vinner den venter finalen i morgen. nordmannen vant gull i samme klasse i u23-vm i fjor.

  Exo klar for semifinale i U23-VM i bryting

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 14. mars 2023 KL:13.29)
  exauce «exo» mukubu (21) er klar for semifinale i u23-vm i bryting i romania etter å ha slått polske adam mateusz gardziola i kvartfinalen. mukubu konkurrerer i 82-kiloklassen. i semifinalen venter greske ilias pagkalidis. den brytes klokken 16 i dag, tirsdag. om mukubu vinner den venter finalen i morgen. nordmannen vant gull i samme klasse i fjor.


  Norges tropp til EM-kvalifiseringskampene i mars er klar – Joshua King utelatt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 14. mars 2023 KL:12.15)
  ståle solbakken tok tirsdag ut troppen til em-kvalifiseringskampene mot spania og georgia i slutten av mars. blant de utvalgte manglet blant andre joshua king – han er ikke der vi vil han skal være. han føler seg ikke helt i hundre, og han trenger denne landslagspausen til å komme seg helt, sa ståle solbakken under landslagsuttaket. norge har ikke kvalifisert seg til et internasjonalt mesterskap siden 2000. ståle solbakken mislyktes i sitt første forsøk på å ta landslaget til vm i qatar i fjor. hele troppen: ørjan håskjold nyland, jacob karlstrøm, egil selvik, kristoffer vassbakk ajer, fredrik andré bjørkan, birger solberg meling, stian rode gregersen, andreas schjølberg hanche-olsen, marcus holmgren pedersen, julian ryerson, stefan strandberg, leo skiri østigård, fredrik aursnes, patrick berg, sander berge, ola brynhildsen, mats møller dæhli, moi elyounoussi, ola solbakken, morten thorsby, kristian thorstvedt, hugo vetlesen, martin ødegaard, erling braut haaland, jørgen strand larsen, alexander sørloth

  Vålerenga henter Heggheim på lån

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 14. mars 2023 KL:11.36)
  u21-landslagsstopper henrik heggheim er klar for vålerenga. han kommer på lån fra danske brøndby. oslo-klubben opplyser om signeringen på sine nettsider tirsdag. heggheim gjennomgikk den medisinske testen tidlig tirsdag morgen og spiller i vålerenga fram til 30. juni. (ntb)

  Stjernefelt klar for Norway Chess – her er Carlsens motstandere

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 14. mars 2023 KL:11.33)
  magnus carlsen har selskap av en rekke sjakkstjerner i startfeltet til årets norway chess. to store talenter har også fått innpass i turneringen. det er klart etter at arrangøren tirsdag slapp navnene som skal spille i stavanger i perioden 29. mai til 9. juni. blant spillerne er magnus carlsen, alireza firouzja, anish giri, wesley so, hikaru nakamura, fabiano caruana, shakhriyar mamedyarov og aryan tari. i tillegg kommer også 18 år gamle nodirbek abdusattorov fra usbekistan og 16 år gamle dommaraju gukesh fra india til start.Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »