Viking tapte poeng i sølvkampen
       Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 20. november 2021 KL:19.57)
    Viking klarte ikke å legge press på Molde i sølvkampen med bare 1-1 i rogalandsderbyet mot Haugesund i Eliteserien i fotball. Dermed tok Viking innpå Molde med bare ett poeng. Molde har 50 mot Vikings 48 poeng med én kamp mindre spilt. De tar imot Rosenborg søndag. Haugesund-trener Jostein Grindhaug forsøkte etter beste evne å snakke ned laget sitt foran rogalandsderbyet med å si – med ironisk undertone – at det var bare for laget å ta kystbussen ned til Stavanger og få gjort unna kampen. Taktikken for Haugesund var derimot å ødelegge mest mulig for hjemmelaget. Det klarte de med hell i første omgang. Etter pausen utnyttet Veton Berisha ubesluttsomhet inne i feltet og scoret på sin egen retur til 1-0 etter en sau times spill. Det var spissens 20. scoring i Eliteserien denne sesongen. At en Viking-spiller har nådd 20 mål har ikke skjedd siden Egil Østenstad scoret 23 mål i 1995. Ledelsen varte i bare fem minutter. Niklas Sandberg ble lagt i bakken innenfor 16-meteren, og Kristoffer Velde satte straffesparket i mål til 1-1. FKH-keeper Egil Selvik var både god og heldig da han reddet en heading fra Gianni Stensness på streken. Ballen slo i Berisha og havnet over målet. (NTB)

Ord sky bassert på artikkel: 692921
sølvkampen - rogalandsderbyet - Haugesund - Eliteserien - fotball - Vikings - Rosenborg - Jostein - Grindhaug - forsøkte - ironisk - undertone - kystbussen - Stavanger - Taktikken - derimot - ødelegge - hjemmelaget - utnyttet - Berisha - ubesluttsomhet - spissens - scoring - sesongen - spiller - Østenstad - Ledelsen - minutter - Sandberg - innenfor - meteren - Kristoffer - straffesparket - heading - Stensness - streken -