Sport

Liten annonse
    To hjertestanser og flere kollapser i svensk storløp
       Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 18. mai 2024 KL:20.15)
    Flere deltakere er kjørt til sykehus grunnet kollaps i storløpet «Göteborgsvarvet». Løpet omtaler seg selv som verdens største halvmaraton, og 50.000 deltakere står på startstreken. 23 stykker er sendt til sykehus. Arrangøren bekrefter til NRK at det dreier seg om to hjertestanser. – For to av dem er tilstanden alvorlig, sier Fanny Edstam, pressekontakt på Sahlgrenska sykehus til SVT. – Det er tydeligvis en del som har undervurdert varmen og at det er såpass varmt, sier Jack Waitz til NRK. Han jobbet med eliteklassen i arrangementet med 50.000 løpere på start. Det var 25–26 grader og stekende hete i Göteborg lørdag. – Det er mange som ikke har drukket nok, sier en sykepleier til SVT. – Det er mai, veldig mye pollen i lufta og så kommer den kraftige varmen i tillegg. Det er ikke mange som er vant til det, sier Waitz. – Det er et fantastisk opplegg med hensyn til førstehjelp og medisinsk assistanse, veldig imponerende, sier Waitz, som sier rundt 100 stykker jobber med medisinsk hjelp under arrangementet.

Ord sky bassert på artikkel: 930946
hjertestanser - kollapser - storløp - deltakere - sykehus - grunnet - storløpet - Göteborgsvarvet - omtaler - verdens - største - halvmaraton - startstreken - stykker - Arrangøren - bekrefter - tilstanden - alvorlig - pressekontakt - Sahlgrenska - tydeligvis - undervurdert - eliteklassen - arrangementet - stekende - drukket - sykepleier - kraftige - tillegg - fantastisk - opplegg - førstehjelp - medisinsk - assistanse - imponerende -Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »