Bronse på rullestollandslaget i håndball
       Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 21. november 2022 KL:10.17)
    Søndag tok det norske rullestollandslaget i håndball bronse i EM/VM i Portugal. Norge tapte semifinalen mot et sterkt nederlandsk lag etter å ha storspilt i gruppespillet. I bronsefinalen ventet India. Inderne ledet 6–1 etter ti spilleminutter. Det norske laget slet med å redusere, med flere stolpeskudd. Først etter et kvarter satte Luis Gran inn Norges andre scoring. Inderne ledet 8–2 til pause, men etter hvilen snudde vinden. Kent Brendmo voktet målet godt, og forsvaret hindret flere indiske angrep. To minutter før slutt lå nordmennene ett mål bak India. Kun fem sekunder før slutt satte Steinar Veda inn utligningsmålet, og sikret straffekonkurranse i bronsefinalen. Hvor Brendmo reddet tre straffer, og Norge kunne juble for medalje. Trener Susanne Utgård oppsummerte kampen slik: – Vi hadde en tøff start på kampen. Spillerne på banen har stått mange kamper allerede, og det tærer på kreftene. Det stritter imot i angrep, og vi klarer ikke sette se sjansene vi får. India scorer en del enkle mål, og vi havner et stykke bak.

Ord sky bassert på artikkel: 784330
rullestollandslaget - håndball - Portugal - semifinalen - nederlandsk - storspilt - gruppespillet - bronsefinalen - Inderne - spilleminutter - redusere - stolpeskudd - kvarter - scoring - Brendmo - forsvaret - hindret - indiske - nordmennene - sekunder - Steinar - utligningsmålet - straffekonkurranse - straffer - medalje - Susanne - oppsummerte - Spillerne - allerede - kreftene - stritter - sjansene -