Golden Knights til Stanley Cup-finalen med storseier
       Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 30. mai 2023 KL:05.50)
    Florida Panthers har fått sin motstander i Stanley Cup-finalen etter at Vegas Golden Knights utklasset Dallas Stars hele 6-0 og tok sammenlagtseieren. Sluttspillkampen i den nordamerikanske ishockeyligaen NHL ble spilt i Dallas mandag kveld. Med resultatet har Vegas Golden Knights fire seirer, mot Stars` to, og dermed blir den sjuende semifinalekampen overflødig. Allerede etter første periode ledet bortelaget 3-0. Statistikken fra kampen viser at bortelaget var klart mest effektivt – Stars hadde 23 skudd på mål uten å få pucken i nettet én eneste gang, mens Golden Knights på 29 skudd på mål fikk en betydelig bedre uttelling. Svenske William Karlsson ble toppscorer for laget fra Las Vegas, med to mål. Florida Panthers slo Carolina Hurricane 4-0 i kamper i sin sine semifinaler. Vegas Golden Knights starter med hjemmekamp i finaleserien, som også spilles best av sju kamper. Den første kampen spilles lørdag 3. juni. (NTB)

Ord sky bassert på artikkel: 836259
Knights - Stanley - finalen - storseier - Florida - Panthers - motstander - utklasset - sammenlagtseieren - Sluttspillkampen - nordamerikanske - ishockeyligaen - resultatet - sjuende - semifinalekampen - overflødig - Allerede - periode - bortelaget - Statistikken - effektivt - betydelig - uttelling - Svenske - William - Karlsson - toppscorer - Carolina - Hurricane - semifinaler - starter - hjemmekamp - finaleserien - spilles -