Sport

Liten annonse
    Djokovic lett videre i Roland-Garros – får kritikk for politisk budskap
       Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 29. mai 2023 KL:22.44)
    Novak Djokovic tok seg enkelt videre til 2. runde i Roland-Garros, men etterpå handlet det meste om det politiske budskapet han skrev på en kameralinse. Etter å ha vunnet 6-3, 6-2, 7-6 (7-1) over amerikanske Aleksandar Kovacevic skulle serberen signere en kameralinse slik tradisjonen er. Han skrev i stedet «Kosovo er hjertet av Serbia. Stopp volden». Kosovo erklærte sin uavhengighet i 2008, men er fortsatt ikke anerkjent av Serbia. De siste dagene har det vært voldshendelser nord i landet etter at kosovoalbanske ordførere er innsatt i kommuner med serbisk befolkningsflertall. Nato-soldater fra de fredsbevarende styrkene er blant de sårede i opptøyene. Djokovic snakket etter kampen i Paris med serbiske journalister om det han skrev på kameralinsen. – Jeg er ikke politiker, og jeg akter ikke å involvere meg i politisk debatt, men som serber får jeg vondt av det som skjer i Kosovo. Våre folk blir skjøvet ut. Dette er det minste jeg kunne gjøre. Som offentlig person føler jeg et ansvar for å støtte våre folk og hele Serbia, sa han ifølge medieoppslag i Serbia. – Jeg hører at jeg får mye kritikk i sosiale medier. Jeg vet ikke om noen vil straffe meg, men jeg ville gjort det igjen. Jeg er mot krig og konflikt av alle slag. (NTB)

Ord sky bassert på artikkel: 836233
Djokovic - kritikk - politisk - budskap - etterpå - handlet - politiske - budskapet - kameralinse - amerikanske - Aleksandar - Kovacevic - serberen - signere - tradisjonen - hjertet - erklærte - uavhengighet - fortsatt - anerkjent - voldshendelser - kosovoalbanske - ordførere - innsatt - kommuner - serbisk - befolkningsflertall - soldater - fredsbevarende - styrkene - opptøyene - snakket - serbiske - journalister - kameralinsen - politiker - involvere - skjøvet - offentlig - medieoppslag - sosiale - straffe - konflikt -



Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »