Snublet i siste sjanse – Berge og Burnley rykket ned
       Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 11. mai 2024 KL:17.57)
    Burnley må belage seg på spill i engelsk førstedivisjon neste sesong. Det ble klart etter at de røk på 1-2-tap for Tottenham lørdag. Sander Berges klubb måtte ta tre poeng for å berge plassen i Premier League, men maktet ikke å vippe kampen i sin favør. Dermed har de fem poeng opp til trygg plass med én kamp igjen, og ingen muligheter til å beholde plassen. Burnley startet bra da Berge spilte igjennom til Jacob Bruun Larsen som satte inn 1-0, men gleden varte ikke lenge. Et drøyt kvarter senere klinket Pedro Porro til fra 12 meter og utlignet for hjemmelaget. Tottenham styrte store deler av spillet i andre omgang, og snaue ti minutter før ordinær tid sendte Micky van de Ven vertene i ledelsen. Sheffield United har allerede rykket ned, mens Luton på den siste nedrykksplassen fortsatt har en marginal, teoretisk mulighet til å beholde plassen i den øverste divisjonen. Tottenham på sin side har fortsatt et lite håp om fjerdeplassen på tabellen. De ligger for øyeblikket på femteplass med 61 poeng.

Ord sky bassert på artikkel: 929426
Snublet - Burnley - engelsk - førstedivisjon - Tottenham - plassen - Premier - muligheter - beholde - startet - igjennom - kvarter - klinket - utlignet - hjemmelaget - spillet - minutter - ordinær - vertene - ledelsen - Sheffield - allerede - nedrykksplassen - fortsatt - marginal - teoretisk - øverste - divisjonen - fjerdeplassen - tabellen - øyeblikket - femteplass -