Finland ble verdensmestre i ishockey
       Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 29. mai 2022 KL:22.29)
    Sakari Manninen ble det store helten da han scoret 4-3-målet i "sudden death" og sikret Finland 4-3-seier over Canada i finalen i ishockey-VM søndag. Kampen måtte avgjøres i spill tre mot tre i 20 minutter. Canada pådro seg en utvisning og i fire mot tre satte Manninen inn seiersmålet etter 6.42 minutter ut i forlengningen. Etter en målløs og jevnspilt første periode sendte Dylan Cozens de regjerende mesterne Canada i ledelsen fire minutter ut i midtperioden. Finnene fikk spille fem mot tre etter to kjappe og diskuterbare canadiske utvisninger i tredje periode. De utnyttet situasjonen til å først å utligne til 1-1 ved Nashville-stjernen Mikael Granlund. Samme mann satte inn 2-1 i spill fem mot fire kort etter. Joel Armia fikset deretter 3-1 med snaue seks minutter igjen av kampen. Canada tok så ut målvakten, og Zach Whitecloud satte inn reduseringen til 2-3 med to minutter igjen. Canada fortsatte uten målvakt og presset på. Max Comtois satte 3-3 med 1.24 minutter igjen av kampen slik at finalen måtte avgjøres i "sudden death". Det er finnenes fjerde VM-tittel i ishockey, og laget ble også tidligere i år olympiske mestere. Norge endte på 13.-plass i VM for annet år på rad, men hadde de tre semifinalistene Finland, Tsjekkia og USA i sin gruppe. (NTB)

Ord sky bassert på artikkel: 744165
Finland - verdensmestre - ishockey - Manninen - "sudden - finalen - avgjøres - minutter - utvisning - seiersmålet - forlengningen - jevnspilt - periode - regjerende - mesterne - ledelsen - midtperioden - Finnene - diskuterbare - canadiske - utvisninger - utnyttet - situasjonen - utligne - Nashville - stjernen - Granlund - deretter - målvakten - Whitecloud - reduseringen - fortsatte - presset - Comtois - finnenes - tidligere - olympiske - mestere - semifinalistene - Tsjekkia -