Iuel misset på OL-kravet - ble nordisk mester
       Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 18. mai 2024 KL:16.38)
    Amalie Iuel var langt bak OL-kravet på 400 meter hekk under lørdagens nordiske mesterskap i friidrett. Iuel vant mesterskapet med tiden 55,78 sekunder. Det er omtrent ett sekund bak OL-kravet på 54,85. I april løp Iuel sin første konkurranse på nesten to år, og ble selv rystet av tiden på 54,89 sekunder i kenyanske Nairobi. Det var fire hundredeler bak OL-kravet, men den norske kvinnen har fortsatt frem til 30. juni på seg for å klare kravet. Iuels personlige rekord på distansen er 54,68. Iuel er allerede klar for OL i Paris som en del av det norske stafettlaget på 4x400 meter for kvinner. Iuel føyer seg inn i rekken med norske utøvere som har blitt nordiske mestere i Malmö lørdag. Lakeri Ertzgaard ble nordisk mester på 400 meter for kvinner på tiden 52,77, mens Andreas Grimerud vant herrenes konkurranse på samme distanse med ny personlig rekord på 45,90 sekunder. I kvinnenes spydkonkurranse ble det dobbelt norsk. Sigrid Borge vant med et kast på 60,94 meter, mens Marie-Therese Obst ble nummer to på 60,61.

Ord sky bassert på artikkel: 930913
nordisk - lørdagens - nordiske - mesterskap - friidrett - mesterskapet - sekunder - omtrent - konkurranse - kenyanske - Nairobi - hundredeler - kvinnen - fortsatt - personlige - distansen - allerede - stafettlaget - kvinner - utøvere - mestere - Ertzgaard - Andreas - Grimerud - herrenes - kvinnenes - spydkonkurranse - dobbelt - Therese -