Sport

Liten annonse
    NRK ville slippe Qatar-reklame - ble blankt avvist av UEFA
       Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 11. juni 2024 KL:10.27)
    Når fotball-EM sparkes i gang i Tyskland denne uken, skal både NRK og TV 2 vise sponsorplakater for Visit Qatar før flere av kampene. Det er Det europeiske fotballforbundet (UEFA) som har inngått samarbeid med Visit Qatar og de andre sponsorene, som vises på plakatene. Espen Olsen Langfeldt, redaktør i NRK Sport, forteller at de tok kontakt med UEFA og ba om å slippe å vise reklame for den offisielle reiseportalen til Qatar. På spørsmål om hvorfor de sendte brev til UEFA, svarer Langfeldt: – NRK har tradisjonelt et redaktøransvar for hvilke sponsorer som eksponeres under sportssendinger. Men i henhold til vår rettighetsavtale med UEFA er vi forpliktet til å vise UEFAs egne samarbeidspartnere. Vi ville likevel sjekke om vi hadde mulighet til å foreta en egen vurdering av de enkelte sponsorene. Ønsket til NRK ble avvist av UEFA. – Svaret var som forventet. Dette sponsoratet er fullt og helt legalt etter norske lover og regler. Som følge av rettighetsavtalen er vi forpliktet til å vise disse. Qatar har i langt tid blitt beskyldt for brudd på menneskerettighetene – også i forbindelse med Qatar-VM i 2022. Fotball-EM spilles mellom 14. juni og 14. juli. NRK og TV 2 deler rettighetene.

Ord sky bassert på artikkel: 936044
reklame - fotball - sparkes - Tyskland - sponsorplakater - kampene - europeiske - fotballforbundet - inngått - samarbeid - sponsorene - plakatene - Langfeldt - redaktør - forteller - kontakt - offisielle - reiseportalen - spørsmål - hvorfor - tradisjonelt - redaktøransvar - sponsorer - eksponeres - sportssendinger - henhold - rettighetsavtale - forpliktet - samarbeidspartnere - likevel - mulighet - vurdering - enkelte - forventet - sponsoratet - rettighetsavtalen - beskyldt - menneskerettighetene - forbindelse - Fotball - spilles -Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »