Helseth og Kavlie vant verdenscupen i dobbeltsculler sammenlagt
       Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 16. juni 2024 KL:09.49)
    Roerne Thea Helseth og Inger Kavlie viser kjempeform før OL i Paris om en drøy måned. Søndag sikret de verdenscuptrofeet, selv om de ble slått på målstreken under verdenscupen i Polen. Under dobbelttscullerfinalen hadde de fattige 29 hundredeler opp til vinnerlaget Australia. Tross annenplassen sikret Norge verdenscuptrofeet denne sesongen. Frankrike tok tredjeplassen 1,87 sekunder bak Australia. Romania tok styringen på finalen og ledet første halvdel, men deretter satte de norske opp farten og tok ledelsen med 500 meter igjen. I spurten viste den australske duoen Amanda Bateman og Harriet Hudson seg sterke og vant. Helseth og Kavlie skal representere Norge i OL i Paris neste måned. Duoen sørget for Norges første mesterskapsmedalje på kvinnesiden i dobbeltsculler da de vant EM i slutten av april. OL-roingen starter 27. juli. Da skal Helseth og Kavlie ut i forsøksheat i dobbeltsculler. (NTB)

Ord sky bassert på artikkel: 937141
Helseth - verdenscupen - dobbeltsculler - sammenlagt - kjempeform - verdenscuptrofeet - målstreken - dobbelttscullerfinalen - fattige - hundredeler - vinnerlaget - Australia - annenplassen - sesongen - Frankrike - tredjeplassen - sekunder - Romania - styringen - halvdel - deretter - ledelsen - spurten - australske - Bateman - Harriet - representere - mesterskapsmedalje - kvinnesiden - slutten - roingen - starter - forsøksheat -