Mac Allister sendte Brighton til himmels - Shaw ble syndebukken for United
       Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 4. mai 2023 KL:23.06)
    Det var flust med sjanser da Brighton tok imot Manchester United torsdag kveld, men VAR-drama avgjorde kampen. Luke Shaw ble syndebukken da han forårsaket straffe med hands syv minutter på overtid. Dommeren ba om en VAR-sjekk før han dømte straffespark. Alexis Mac Allister satte den sikkert oppi hjørnet og kampen endte 1–0 til Brighton. Kaoru Mitoma kunne sendt hjemmelaget i ledelsen etter kun fire minutter, da Victor Lindelöf mistet ballen. Men skuddet til Brightons midtbanespiller gikk rett i knollen på sisteskanse David de Gea, som måtte ha en medisinsk sjekk før spillet gikk videre. Driblemester Mitoma var nær igjen, men klarte ikke å komme seg forbi Aaron Wan-Bissaka. Utover i omgangen presset gjestene mer og mer på. Anthony Martial var nær å sende gjestene i ledelsen etter 40. minutter, men avslutningen var for svak. Både Brighton og United var sultne på mål før hvilen, men tross hungeren sto det 0–0 til pause. Sjanse etter sjanse bød seg også i andre omgang, men stødige keepere hindret en etter en. Manchester United ligger på en foreløpig fjerdeplass i Premier League, men Liverpool lurer fire poeng bak. Og Brighton klatret opp til en femteplass med dagens trepoenger.

Ord sky bassert på artikkel: 829548
Allister - Brighton - himmels - syndebukken - sjanser - Manchester - torsdag - avgjorde - forårsaket - straffe - minutter - overtid - Dommeren - straffespark - sikkert - hjørnet - hjemmelaget - ledelsen - Lindelöf - skuddet - Brightons - midtbanespiller - knollen - sisteskanse - medisinsk - spillet - Driblemester - Bissaka - omgangen - presset - gjestene - Anthony - Martial - avslutningen - hungeren - stødige - keepere - hindret - foreløpig - fjerdeplass - Premier - Liverpool - klatret - femteplass - trepoenger -