Sport

Liten annonse
    Norge tok EM-sølv etter intens kamp
       Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 29. mai 2024 KL:11.53)
    Mari Bårdseng Løvseth og Henrik Larsen stakk av med sølv i EM i skyting onsdag i duell mot Ukraina. I finalen så handler det om å komme først til 16 poeng. Begge deltakere på lagene skyter ett skudd hver - en av dem knestående og en stående. Det laget med høyest total poengsum for de to skuddene vinner to poeng. I starten av gullfinalen tok Ukraina tidlig grep, da Henrik Larsen ikke greide å finne tieren i det hele tatt, og lå ute i åtteren i alle de tre første skuddene sine. Norge tok en timeout, men Ukrainas dominans fortsatte, før Norge tok sin første topoenger i den femte omgangen. Så fulgte de opp med tre seiere på rad, og da var lagene like langt på stillingen 8-8. De neste omgangene var jevne, og gullfinalen ble avgjort etter ekstra omganger, da begge lag skøyt samme poengsum på stillingen 14-14. I ekstraomgangen var Ukraina best og sikret gullet med 10.0 og 10.5, mens Norge kun greide 10.0 og 9.7. Øvelsen 50 meter rifle, blandet lag står på OL-programmet for første gang i år under de olympiske lekene i Paris i månedsskiftet juli-august. Tidligere på morgenen onsdag var det to kvalifiseringsrunder. I første runde endte det norske tredjelaget med Løvseth og Larsen på 8.-plass, og kom seg akkurat videre til andre kvalifiseringsrunde. Men der klinka de til og endte på 2.-plass rett bak det ukrainske laget - dermed var de klare for gullfinale mot Ukraina. Jeanette Hegg Duestad og Jon-Hermann Hegg konkurrerte for det norske førstelaget. De vant første kvalifiseringsrunde, men i den andre kvalifiseringsrunden endte de på 5.-plass, og dermed var de ute av konkurransen. Norge 2 med Jenny Stene og Ole Martin Halvorsen endte på 9.-plass i første kvalifiseringsrunde, og dermed kom de ikke videre, og endte altså på 9.-plass i konkurransen. Sveits tok bronsemedaljen etter en duell mot Polen.

Ord sky bassert på artikkel: 933200
Bårdseng - Løvseth - skyting - Ukraina - finalen - handler - deltakere - knestående - poengsum - skuddene - starten - gullfinalen - åtteren - timeout - Ukrainas - dominans - fortsatte - topoenger - omgangen - stillingen - omgangene - avgjort - omganger - ekstraomgangen - Øvelsen - blandet - programmet - olympiske - månedsskiftet - Tidligere - morgenen - kvalifiseringsrunder - tredjelaget - akkurat - ukrainske - Jeanette - Duestad - Hermann - konkurrerte - førstelaget - kvalifiseringsrunden - konkurransen - Halvorsen - bronsemedaljen -Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »